Екипажът на SpaceX успешно се върна на Земята

Астронавтите Хърли и Бенкен прекараха 2 месеца в Космоса
Обновена: 2 авг 2020 23:13 | 2 авг 2020 23:10, Веселина Йорданова
95
Екипажът на SpaceX успешно се върна на Земята
Кадър: YouTube

Екипажът на SpaceX успешно се върна на Земята след два месеца в открития Космос.

Частният американският космически кораб Crew Dragon с астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен на борда се разкачи от Международната космическа станция.

Още по темата
Приводняване на космически апарати Съединените щати не са прилагали повече от 40 години, защото ползваха совалки, които кацаха в космическия център Кенеди, предаде Bulgaria ON AIR.

Хърли и Бенке са първите, които излетяха от близо десетилетие от американска територия.

В последната си сутрин в космоса те имаха необичайно събуждане с обаждането на синовете си, които им казаха, че ги очакват с нетърпение. Скоро ще имат тази възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: космос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71Недей, че им е болна тема :) Бурана е в музей или май това което остана от него след като падна покрива на хангара отгоре му. Бурана жалкото копие на американската совалка нямаше дори животоподдържащи системи и има само един полет без екипаж (или бяха два непомня щото не си заслужава)
58
2
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
А с Бурана какво стана...
57
5
 
13
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
" Някой може ли да ми обясни каква е идеята да се мрази Елон Мъск, Тесла и Спейс Екс, че нещо не го разбирам "======================================================Идеята е, че руските *** плюят по всичко свързано със Запада, особено пък с Америка. Няма значение темата - политика, спорт, наука, музика и т.н. Сега да пуснат статия за Харисън Форд или Карл Сейгън ще ги наплюят, просто щото са от Запада. Е по това си личат руските троляги.
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68Всъщност совалките не са провал в никакъв случай и от 164 полета имат 2 фатални на излитане и на връщане. Все неща без които не може в един технологичен прогрес от този калибър. Совалките свършиха доста работа и напълно нормално се пенсионираха. Не си *** нито си проруски ама от написаното излиза точно обратното...
55
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито съм ***, нито съм проруски. Само да вметна обаче един малък детайл. Програмата на хамериканците със совалките се оказа тотален крах след десетилетия опити и немалко жертви. Какво ползват сега те, за да изкарват спътници в орбита и да доставят съоръжения и провизии на МКС? Ракети.Да се опитваш сляпо да вкарваш политика във всяка една тема, само защото това ти е поръчано от любовницата на баце, е демонстрация на умствена импотентност, тотално безсилие и липса на всякакво достойнство.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЗаети са още да въздишат по интериора на капсулата Драгон и да сравняват с тази на Съюз и да търсят кусури :) нищо че сравняват ферари с лада петица.
53
7
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Къде са проруските ***, които преди 2 месеца вещаеха, че астронавтите няма да се върнат? Още ли изпитват животинската радост при отлагането на старта на Crew Dragon?
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да ми обясни каква е идеята да се мрази Елон Мъск, Тесла и Спейс Екс, че нещо не го разбирам :) Благодаря предварително :)
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Частник друг пътИли викаш то като ти дават милиони всеки може а :)) много сте ми пpoсти горките :)
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Частник друг пътТолкова сте ми смешни :) нямате никаква идея как реално работят компании от рода на Спейс Екс :) Байо това не ти е частния сервиз в двора на къщата :) Спейс Екс има договори с НАСА. НАСА плаща на Спейс Екс за разработки. Държавата не плаща на Спейс Екс, плаща бщюджет на НАСА от който се плаща на Спейс Екс. Толква сте ми смешни като започнете да се правите на много компетентни :) И каква е идеята да се усмива Спейс Екс всъщност че нещо не мога да разбера? :))
49
4
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Кремълските троляги продължават да тролят. Интересно що го няма техния Рогозин, да каже нещо за батута ?
48
7
 
5
 
! Отговори
астронаут преди 3 години
Мишката де тичаше по двигателя в открития космос върна ли се и тя?
47
4
 
7
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Браво
46
6
 
4
 
! Отговори
ясно ли е? преди 3 години
Да накичиш салона с китки балдахин и смарагди ако го наричаш напредък те разбирам, че си падаш по лъскавите опаковки и хромираните джанти, нищо че ДВГ-та не са се променили принципно. Та кво казваше за лабото и ладата. Горе екипа на ламбото ли ще викнеш да ри зашие съдрания кожен салон? ***. Лапай реклами и си полирай джантитена ламбото в гаража. Само това ще ти пстане.
45
8
 
4
 
! Отговори
Още информация преди 3 години
По-рано "Боинг" поръчва от Русия три летателни модела на IDA и четири елемента за тестване на основната структура от Русия. Впоследствие полетните модели бяха модернизирани с редица елементи в САЩ и прехвърлени на SpaceX за инсталиране на Crew DragonГерманският вестник Der Tagesspiegel по-рано посочи, че Илон Мъск е заимствал от руснаците концепцията за отделна доставка на хора и стоки в космоса. Изданието отбелязва, че Русия от самото начало е избрала отделни изстрелвания на космически "камиони
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фащ са на пьрво място по умрели от корона
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск не е частник ,без наса и правителството няма изстрелване. Отделно Мъск е работил заедно с руснаци има даже руски технологии по драгона, даже германците го писаха. А и първо е искал руска ракета, ако му бяха дали никога нямаше да има драгон или нещо такова.
42
4
 
9
 
! Отговори
Рогозин преди 3 години
Рузьге космос умрял.
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ашкосум бре мьск та това руснаците го правят от десетилетия тоя чак сега роди.
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
46, истинска първобитна работа са костюмите на астронавтите. С тези намушкани в гумените ботуши крачоли на белите си ***, приличат на комбайнери от средата на ХХ век.