Причини за напълняване, когато се опитвате да отслабнете

Често се награждавате с лакомства
12 окт 2020 22:37, Михаела Лазарова
13
Причини за напълняване, когато се опитвате да отслабнете
Снимка: Istock

Елиминирането на излишните килограми е една от най-големите борби, които водим със с волята си. Понякога се случва да следваме диета, да спортуваме, но не само, че не отслабваме, а напълняваме. Вижте 4 възможни причини за това.

Неправилна диета и тренировъчен план

Има диетични режими на хранене, които ограничават консумацията на цели групи храни, което ги прави неустойчиви в дългосрочен план, не на последно място може да се окажат и нездравословни за вашия организъм. Може би сте забелязали, че веднага щом ограничите нещо, тялото ви започва да жадува за тази храна. В комбинация с неправилна спортна програма като много малко упражнения или тренировки всеки ден, не постигате желаните резултати, а дори повишавате телесното си тегло.

Въпреки че първоначално може да отслабнете, тези екстремни програми за хранене и спорт, изискващи драстични промени, може да ги следвате само за кратък период от време. Също така не се научавате как да създавате нови, здравословни навици, които да следвате.

Енергийна „пропаст“

Когато започваме да сваляме излишни килограми, в зависимост от хранителния ни план и спортна рутина, тялото ни може да не различи умишленото отслабване от глада. Тогава то преминава в защитен режим, забавяйки метаболизма и трупайки запаси от мазнини, за да оцелее. В тези моменти е възможно и да се чувствате по-гладни. Също така не забравяйте, че когато отслабнете, вашето тяло се нуждае от по-малко калории, но то ще се опита да ви „излъже“ да продължите да приемате повече калории. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама муци...не отваряй вечер хладилника! Много плююскааааш!
10
0
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
преди години гледах едно "реалити" (по МТВ, ако се не лъжа) и показваха как отслабват разни младежи и за едно лято смъкваха по 20-40 кг - Най-трудно им беше да спазват диетата , докато останалите от семейството продължава да набива пица със сладолед по 3 пъти на ден.
9
1
 
15
 
! Отговори
Св преди 3 години
Абе причината за напълняването е само една дума - храна. Айде гледайте "Моето 300 кг тяло" какво правят , просто не спират да ядат, дори като ги снимат, докато ходят, в леглото постоянно има ядене, и много сладки напитки. Нито веднъж не видях да пият вода, само сокове и от ония големи американски чаши с капак и сламка шейкове ли са ... - ужас.
8
0
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
пр0сто е, щото ядете като свинки!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето предложение - вместода седите във фейсбука по 3 часа на ден, пуснете си една айдио книга и бягайте в парка! Хем ще научите нещо, хем няма да ви се развалят очите, а като свикнете, ще сте като фиданки.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В комбинация с неправилна спортна програма като много малко упражнения или тренировки всеки ден, не постигате желаните резултати, а дори повишавате телесното си тегло."Айде тренирай "неправилно" по 2 часа на ден, а после "тичай" неправилно поне по 45 минути, па да та видя, какво тегло ще качиш! Трябва да мааш по 4000 калории, че да качваш тогва ...
5
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Nyma da vse taka ima enerini vapiri Mishe
4
4
 
4
 
! Отговори
До Тъпото преди 3 години
Добре сис си подбрал ника, много точно.
3
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До До 1Нали...това казвам и аз;знам от...опит.
2
7
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
На теб ти личи, че си без грам мозък.
1
4
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Отслабването е...функция на...главния мозък.Тези които са без...мозък,по...лесно отслабват.