Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта

Не е ясно как той се е появил там
24 ное 2020 19:21, Нели Христова
109
Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта
Снимка: Instagram

Докато броят овце със своя хеликоптер, няколко държавни служители забелязват нещо странно сред скалите на Юта - висок метален блок стърчи в нищото.

Мистериозният монолит е с височина около 3 метра и е забит в скалите. Не е ясно от какъв метал е направен, но блясъкът му е в остър контраст с червените скали, които го заобикалят. Магистралният патрул на Юта сподели изображения както на овцете, така и на странната структура.

Пилотът на хеликоптера, Брет Хъчингс сподели пред местния новинарски канал KSLTV: "Това е най-странното нещо, което съм срещал в Юта през всичките си години и множество полети." Той е от отдела за обществена безопасност, който помага на биолозите в щата.

"Един от биолозите го забеляза първи и просто прелетяхме директно над върха му", разказва Хъчингс. "Той извика: "Уау, уау, уау, обърни, обърни!" А аз го попитах "Какво?" И той каза "Това нещо - трябва да отидем да го разгледаме!"

Според Хъчингс обектът e изкуствено създаден от човек и изглежда е бил здраво забит в земята. Със сигурност не е паднал от небето.

"Предполагам, че това е инсталация на някой модерен артист или нещо подобно. А, знаете ли, може и да е от някой, който е голям почитател на "2001: Космическата одисея", казва Хъчингс.

Наистина - монолитът и обстановката край него наистина навяват спомени за великата лента на Стенли Кубрик от 1968 г., в която група маймуни откриват гигантска плоча. Властите обаче отбелязват, че ако металният стълб е поставен от човек, то това е направено незаконно, тъй като никой не е поискал разрешение.

Донякъде маймунското поведение на двама от членовете на екипажа, облечени в научно-фантастични гащеризони, които се оказаха принудени да се качат един върху друг, за да видят горната част на структурата, само направи сцената още по-реалистична.

"Шегувахме се, че ако някой от нас внезапно изчезне, тогава останалите просто ще избягаме", каза Хъчингс.

Овцете, които екипът брои, живеят в някои от най-суровите и отдалечени райони на Юта и оцеляват при враждебни климатични условия. Опасявайки се, че любителите изследователи може да се изгубят в пустинята, докато търсят монолита, те решават да не разкрият точното му местоположение.


А потребителите в социалните мрежи побързаха да се пошегуват, че парчето метал може и да е знак от извънземни и предупредиха: "Не го пипайте преди 2020 г. да свърши".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Има и друг майтап .. преди 3 години
Една космическа одисея и черния обелиск станал огледален обелиск или намек за ново поколение сателити дето ни следят и *** от орбита.
66
2
 
1
 
! Отговори
Абе ... преди 3 години
Пешо и Гошо ***, Ямболския ***, Лазара и т.н. Първата атомна бомба в света е експлодирана не над Хирошима и Нагазаки - не , в Ню Мексико, където е бил изследователския център на Манхатън проекта. На мястото на експлозията е изграден обелиск, който маркира мястото на Тринити - светата троица. Първата атомна бомба. Това или е подигравка, че са тествали нещо отново за първи път и са му оставили мемориал или някой е решил да покаже нова сплав на пазара. Да го ду.ха.ш Джак.
65
2
 
0
 
! Отговори
Черни седмици 11: преди 3 години
Точно това е проблемът Джак - и да се роди новия Пикасо, и да се роди новия Нютон, и да се роди новият Айнщайн и да се роди новия Джаксън Полък, и да се роди новият Хокинг или новият Тюринг или новият Белусов или кой ще да е от тия дето ще направи следващата стъпка нагоре - понеже е в твоя списък или списъка на сакскобурга или списъка на някой си за преждевременна смърт или инфантицид само щото е от тия гадни "комунисти" в твоя списък е обречен на бедност и подигравка ... най-малкото ...
64
1
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Петко....Острото....Сещам се за едно село Речица.Колкото до Ямбол такива няма,макар че в близост са Кукорево,Кабиле,Веселиново.
63
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сливен стана по...голям от Ямбол на...времето,като присъединиха няколко села в близост.Въпреки...състезанието между двата града, Ямбол гордо...отказа този вариант,за това ямболци ги уважавам.
62
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До анонименЗнам перфектно 4 езика.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалист Това с юмручето е запазена марка на огранизациите на Сорос
60
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Радефффф Нищоправеца прави протести и там?Прилича ми на юмручето му,издигнато към небето,а злообната му физиономия блести на слънцето
59
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 57Ко значи лузър?
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък в Америка сещаш ли се...хахахааха
57
1
 
4
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Фейк по романа на Стенли Кубрик не му вярвайте.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски ц-улАма аз не те карам да драскаш за мен. Виждам, че явно ти липсва внимание и се взимаш много насериозно, обаче си обикновен лyзъp с интелект, колкото да пазиш равновесие. Освен да се излагаш друго не постигаш.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с извънземните също е в плана на кукловодите. Иначе тази снимка нямаше да се върти свободно в нета. Всичко си има цел
54
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 54Никога не съм казвал,че земята е плоска! Земята е кълбо!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски имбацилКажи нещо за плоската Земя. Венсеремос, другарю!
52
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 49То се вижда кой трябва да си ляга...Драскам, заради такива като теб....А ти си изцокай млякото и си лягай,ама преди това си удари една злобарка ....
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия овце много приличат на диви кози.
50
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
И Извънземните броят...оффцете в Юта с таз...антена;мислят ги за...хора.
49
4
 
2
 
! Отговори
Ямболски имбацил преди 3 години
Тъ.па.ци,които вярвате в партии и религии.....отворете си очичките гурлясали,за да видите реалността!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски цъ-лБатенце, май е време да си лягаш вече. Цял ден драскаш тук. Стига вече. Допивай бутилката с домашнярка и бегай в кревата да четеш стари броеве на "Работническо дело".

Спонсорирани публикации