За първи път от 800 години на небето грее Витлеемска звезда

Юпитер и Сатурн ще застанат една зад друга
Обновена: 21 дек 2020 08:12 | 20 дек 2020 22:25, Нели Христова
43
За първи път от 800 години на небето грее Витлеемска звезда
Снимка: Pixabay

Звезден спектакъл ще наблюдаваме в небето утре вечер. За първи път от 800 години насам, така наречената Коледна или Витлеемска звезда ще се появи на небосклона.

Уникалното явление се получава, когато планетите Юпитер и Сатурн се подредят в така наречената велика връзка и ще изглеждат почти като една звезда.

От НАСА посочват, че двете планети ще са на разстояние само една десета от градуса, което е приблизително дебелината на една монета.

Небесният феномен ще може да се види от всяка точка на Земята. Коледната звезда ще се появи ниско в западното небе около час след залез Слънце.


43
Още от Свободно време.
Маникюр 2020 - какви тенденции следвахме за ноктите си?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
това НЕ е "Витлеемската звезда"!!!

Аз съм я виждал-рубинено червена,пулсираща и носеща се под облаците.И също като описаната в Писанието, Тя СЕ ДВИЖЕШЕ!
Както в Притчата е показвала пътя на влъхвите докато спре над обора,в който се е родил Спасителя,така и тая,която наблюдавах, два пъти се спираше и след кратка пауза променяше посоката си на движение...В първия случай-на 90 градуса.

..Та просто го наблюдавайте това рядко астрономическо събитие,но се пазете:-Всякакви заигравания с разни внушени
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз все още се впечатлявам че вируса беше наречен Корона, като сериала.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какво? Нов Ковидовиден месия ли се очаква?
29
2
 
4
 
! Отговори
До атеистите преди 3 седмици
На кого му пука какво мислите? В крайна сметка, никой не ви кара да бъдете вярващи. По-скоро злобата ви е в повече и си търсите обект, към която да я насочите.
28
2
 
12
 
! Отговори
Батко ви преди 3 седмици
Без да съм беден, глупав или нискообразован, а точно обратното - и все пак смятам че истината е в Библията. Вярвам в научните факти, и в теорията на еволюцията, но и в библейското начало. Едното не изключва другото, и обратно също. Поне така смятам. А отскоро чета Библията и виждам много истини и съвпадения. А и се убедих, че няма как подобна книга да се напише от хора /за заблуда на масата/. Особено в онези времена. Имало е по- висша сила. Който не вярва, да отвори книгата и да прочете
27
0
 
14
 
! Отговори
джо пеши преди 3 седмици
ние от финни прахови частици си виждаме до пръстите на краката
26
18
 
9
 
! Отговори
Виракоча преди 4 седмици
Що набожни фанатоси са налазили тоя сайт. И понеже нямат разумни аргументи цъкат върху червените палчета. Абсурдно е днес човек да се аргументира с древни митологични текстове. Все едно да търсиш разумен довод тълкувайки Египетската книга на мъртвите или ведическите текстове. Правели са го хора, които са имали по-малко представа за света и неговото устройство от днешните ученици в 6-и клас. Но за съвременен човек е абсурдно.
25
25
 
8
 
! Отговори
Ксенон преди 4 седмици
Винаги е весело да четеш злоботийте на ограничените религиозни чада. Ако можеха, тия неприспособими към нормален живот хора, щяха още да горят книги със все авторите. Цивилизованият свят се е отървал от религиите като обществен фактор и ги е захвърлил в маргиналното, където само аутсайдери им се радват. Затова са толкова злобни- губят основата си, която е човешкото невежество.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 11

Ако бяха избивани бебета с хиляди щяха много автори поне да го споменат. Няма такива източници, както няма и за многото евангелски и житийни събития, станали уж пред много свидетели. Единствено църковните автори пишат за митологичните драми на несъществували персонажи.
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредната глупост! Витлеемската звезда евангелистите описват като комета. Което също е лъжа! Астрономите твърдят, че по това време не е имало никаква комета, а те смятат точно! Новото двайсе е, че ....Иисус се е родил пет години по-рано!
22
7
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 4 седмици
Въобще не е сигурно, че това е Витлеемската звезда. Даже по- сигурно е, че НЕ Е. Витлеемската звезда се е движила пред влъхвите, като е сочела посоката. А това съвпадение на две планети се днижи като всички останали планети около слънцето.. По- скоро Витлеемската звезда е била Комета. Дали Халеевата, дали някоя друга....
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
2080 година, казаха по телевизията, ще можем да съзерцаваме отново Витлеемска звезда, т.е. за нашето поколение това е последният шанс. :)
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не виждам звезди в момента на небето.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кое е тука Витлеемското се чудих четвърт час и не достигнах до отговор. Това дори не е звезда. Преди 2000 години хората са били примитивни, ами сега какво са та ги разправят тези работи. Става дума за писачи търсещи евтини сензации и шарани тъпо гледащи в небето.
18
5
 
0
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 4 седмици
Мъдростта е форма на смърт, интелекта е форма на живот! Митът е форма на практически интелект!
17
10
 
5
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 4 седмици
Като чуя понятието "Витлеемска звезда" много ми се иска да ви припомня как просто уравнение от хаотичната теория придобило материални измерения, може на пух и прах да направи тая религия! Да ви напомням ли?
16
3
 
12
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 седмици
с мръсния въздух в София ще се види звездата, ама друг път
15
1
 
4
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 4 седмици
К'во беше "Българинът ще стане велик гражданин на света, когато се научи да плаща за това, което си е поръчал и каквото е получил"

10 милиона!
14
3
 
0
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 4 седмици
Автономия и децентрализация без да задаваш тъпи въпроси. МОН ако искат да ни проверяват!
13
7
 
2
 
! Отговори
не е алабала преди 4 седмици
Звездата Исус слезе преди н.е