Бизнес нюх: Как британец печели по 12 000 паунда на ден от пандемията

Бен е на 20 г. и започнал бизнеса си, след като го уволнили от работа
Обновена: 24 яну 2021 13:52 | 24 яну 2021 13:48,
87
Бизнес нюх: Как британец печели по 12 000 паунда на ден от пандемията
Снимка: Pixabey

Освободен от работа британец печели по 12 000 паунда на ден, след като стартира собствен бизнес през локдауна.

Бен Гъливър е само на 20 години и скоро може да е милионер от онлайн продажби на тренировъчно оборудване и продукти за почистване на зъби.

Младият предприемач решава да последва мечтата си и да създаде собствена компания, след като е освободен от фризьорския салон, в който е консултант в Лондон, пише "The Sun", цитиран от "24 часа".

Още на следващия месец, когато зъболекарските кабинети във Великобритания са затворени заради пандемията, Бен започва да продава устройства за почистване на зъби, внесени от Китай. Така много бързо успява да печели по 12 000 паунда на ден.

След това Гъливър продава бизнеса си на американски инвеститор за петцифрена сума и започва да търгува с фитнес уреди.

През най-силния си месец британецът направил 200 000 паунда, а през друг, само за 10 дни, регистрирал постъпления от продажбата на продукти на стойност 100 000 паунда.

За 10 месеца самоукият бизнесмен има оборот за над 1 млн. долара само с помощта на лаптопа, телефона си и интернет.

Той складира стоките в гаража на своите родители, но с разрастването на бизнеса му се налага да отвори офис в близкия град Бъдли.

Гъливър споделя, че не харесва предишната си работа и така стеклите се обстоятелства го карат да започне някакъв бизнес. Той регистрира фирмата си през април миналата година.

"Беше идеалният момент. Започнах да проучвам в YouTube, за да видя с какъв бизнес мога да се захвана. Започнах да мисля от какво ще се нуждаят хората по време на локдаун и първата ми идея беше да купувам и продавам устройства за почистване на зъбна плака, тъй като всички зъболекари бяха затворени. После продължих с фитнес уреди, тъй като хората тренираха повече от вкъщи, когато залите не работеха", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Акълиите живеят от глупостта на безмозъчните креатури. Няма богат, който да е постигнал парите си с честен труд. Все пак има утешение и за бедняците: Господ забавя, но не забравя и на всеки от нас праща сметката. Не се възхищавам от този Гъливер, който ограбва умствени лилипутчета. Интересна публикация на г-жа ***.
37
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател до 33 преди 3 години
"Единственият смислен бизнес е да имаш сайт в който клиентите казват какво им трябва като продукт в смисъл все едно са във Фантастико или Била и след 20 минути един дрон им докарва един квадратен кашон и го подава през прозорецът.Но изисква доста пари за старт..." Вместо с дронове, в България може да стартира този бизнес с ромове и с малко пари.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на британеца!
35
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taм може,тук ще те налазят мутрите веднага.Всичко се следи и ако някой печели му взимат бизнеса.Веднага ти поръчват НАП с полиция,пускат ти хиените от техните медии и те показват по телевизора,че си престъпник.После *** обяснявай,че си невинен,те бизнеса са ти го взели вече.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32И кой ще се засили да си купува от България нещо, което ще струва по-скъпо и е не сигурно как ще го получи. Не всеки може да се разправя с интернет търговия и доставки. Фитнес уреди, чрез интернет и то в чужбина, малко по-трудно ще стане на практика.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият смислен бизнес е да имаш сайт в който клиентите казват какво им трябва като продукт в смисъл все едно са във Фантастико или Била и след 20 минути един дрон им докарва един квадратен кашон и го подава през прозорецът.Но изисква доста пари за старт а ,въпреки че има дронове които могат да разнасят до 20 килограма товар и да пазят абсолютна стабилност при стоене на едно място във въздухът разни олигоффрени ще почнат да ги стрелят докато летят за да гепят кашона.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Защо да не е? Защо ограничавате клиентелата си само за българия?
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неприложимо в България за съжаление.
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фейк нюз! Иначе си прав дропшипинга е пълна глупост и загуба на пари.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фейк нюз!влизаш в etsy точка ком и виж за какво става дума
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фейк нюз!Изобщо не става дума за дропшипинг :) аз имам магазин в Етси където продавам ръчно направени неща. Стига да знаеш занаят реално нямаш никакви проблеми.
27
3
 
30
 
! Отговори
Фейк нюз! преди 3 години
Сега в България са се навъдили едни "бизнес гурута" които пропагандират и учат селяните на онлайн бизнеси. Обясняват им че могат да печелят големи пари от дропшипинг, от реклами, и от "инвестиции" на финансовите пазари. Плъзнали са тия гурута и раздават съвети наляво и надясно, правят семинари, и агитират в социалните мрежи.Стойте надалеч от такива измамници. Те печелят от глупостта на масите а нещата които ги говорят не работят. Ако инвестирате само ще си загубите парите.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Когато работиш онлайн клиентела ти е целия свят. На мен повечето ми клиенти са от САЩ, Канада и Англия.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята е истинска: https://bbc/news/uk-england-hereford-worcester-55707027При по-големи и платежоспособни пазари, това е възможно. В България реално повечето хора са финансово затруднени и освен за храна, не харчат толкова много за други неща.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До белгиецОт къде пък знаеш, че не си плаща данъците? Българина си мисли, че на всякъде е като у нас :)
23
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина по някаква причина не обича много онлайн бизнеса, а там в момента е бъдещето общо взето. Аз имам малък онлайн магазин е не правя по 12 000 на ден нали но изобщо не мога да се оплача и не се лишавам от нищо общо взето. Когато бизнеса ти е онлайн целия свят ти е клиент, а не 5 милиона одрипани селяни. Ще мине доста време преди българина да разбере какво е изпуснал ама то при него винаги е така.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тука в България има хиляди такива "бизнесмени", които продават китайски стоки. Да не говорим, че 90% от ebay.uk e пълен със същите китайски стоки, продавани от други ингилизки "бизнесмени". Къде е новината.
21
0
 
15
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
А ти знаеш и как се започва легален хазартен бизнес в България? Дори и да успееш да го започнеш, мислиш ли че държавата ще те остави ей така да си печелиш?Ако не си човек на някой от властта ще ти конфискуват бизнеса много бързо. Другия начин е да го въртиш нелегално. Но тогава рискът е още по голям защото ако те хванат последствията ще са още по големи.Хазарта се върти от мафията. А там не обичат конкуренцията. Видяхте как дори и Божков го ликвидираха. Пък какво остава за някой дребен.
20
5
 
3
 
! Отговори
белгиец преди 3 години
Браво ! И кво плати като данъци тоя момък ? Докато има балъци ше има и тарикати.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факе нюзВсъщност Гиливър е много често срещана фамилия :)))