Озадачаващо - глутници от сини и зелени кучета се появиха в Русия

Животните са били в контакт с химикали
23 фев 2021 23:10, Нели Христова
104

Снимка: Getty

Ветеринарите в Русия останаха озадачени, след като по-рано този месец бездомни кучета, покрити с яркосиня и зелена козина, се появиха в два руски града, отдалечени на стотици километри един от друг.

В първия случай глутница кучета с яркосиня козина бяха забелязани в Дзержинск - на 230 мили източно от Москва.

Четириногите живеели в близост до изоставена фабрика за стъкло и химическа фабрика за производство на циановодородна киселина и плексиглас в града.

Смята се, че те са влезли в контакт със синята боя, докато са се скитали близо до фабриката.

Други подозират, че това е меден сулфат, който е бил съхраняван в един от изоставените складове, преди индустриалното звено да бъде затворено.

Козината на кучетата се оказа положителна за пруски син пигмент и сега те са под наблюдение във ветеринарна клиника в съседния град Нижни Новгород.

Дмитрий Карелкин, ветеринар в болницата за животни в Зоозащита, каза, че вярва, че това е "някакъв химикал" и че екскрементите на кучетата също са станали сини.

Втората глутница, този път с козина, боядисани в ярко тюркоазено-зелено, била намерена да броди по улиците на Подолск, на 20 мили южно от руската столица.

Съобщава се, че група за хуманно отношение към животните обвинява суха боя, която може да се е разляла на земята, но заяви, че тя не е токсична и че кучетата са здрави. Московски регионален министър потвърждава тази версия. По думите му кучетата са били забелязани в близост до изоставен склад, където са били съхранявани чували с прахообразна зелена боя.

Но някои руснаци в социалните мрежи подозират, че кучетата от Подолск умишлено са били нарисувани като шега, тъй като яркосините кучета са впечатлили толкова много хора по-рано.

Фабриките от съветска епоха отдавна са обвинявани за замърсяването на околната среда.

През 2016 г. започна разследване от екологичните власти в Русия, след като река, течаща близо до Норилск, индустриален център в Сибир, стана червена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Ок! ще го направя само от любопитство ,но когато са в България))). Сега няма да ги притеснявам.
56
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 76А! И тук не е социална мрежа. Социална мрежа е Фейсбук, Туитър, ВКонтакте....Тук е един *** коментарен форум, населен с пенсионери комунисти :)))
55
4
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 76Ами тук съм инкогнито. Мога да си пиша каквото си искам и ако дойде един ден Явор Колев да ме пита нещо, ще отрека всичко и ще кажа, че се надувам. А и имам алиби за парите и почти всичко ми е в крипто :))) Сещай се малко. Аз в Мирафлорес се уредих с полицейски гръб, та тук ли. Питай твоите познати какво значи петата цифра. Ако е единица или двойка какво значи и ми напиши, да ти кажа колко са светнати
54
0
 
1
 
! Отговори
До 74 пияница мистик преди 3 години
Абе нищо просто познавам един,двама такива и .... не горят от желание да се хвалят още повече в социалните мрежи ,та това ми беше мисълта.
53
2
 
4
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
Сега и ако крепостните селяни от губернията посинеят няма да се очудя.
52
4
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 73Е това срамно ли е? Кефя се, че съм направил и правя пари, защо да не се хваля? Не е ли по-срамно да кажеш, че бачкаш за някой селски *** за 700 лева на месец. Помисли си
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик Аха да разбираме ,че си "картаджия" ,който има нужда да се похвали..
50
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Активист на БСПТи другарю дядо си спомни, че до 1989 година комунистите бяхте атеисти и не вярвахте в Бог. А сега не ми говори като пръв християнин
49
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 68Ами ставате ли? Сам си отговори. Постоянно ревете че сте бедни, гладни и жадни. Аз защо не рева? И аз като 20 годишен ходех по Холандия, Германия и Англия и накрая видях, че с работа се става гърбат, а не богат. Отидох в Перу и за година станах мултимилионер. Айде стига Боко тулупа (и аз не го харесвам) да ви е виновен, че сте голтаци. И какво си мислите? Че като дойде БСП с ДПС на власт и ще забогатеете?
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пруското синьо няма нищо общо с медния сулфат, а се появява там, където е имало цианиди.Някаква голяма гнусотия е била разливана там.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Боко дори и да е казал,,2милиона старци,роми,младите ги няма сами виждате с какъв материал трябва да работя" е обида за българската нация.Излиза ,че който не е млад или емигрирал ,а е останал в България за нищо не става!
46
2
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Останаха тук само пенсионерите и аз. Другите да ходят да работят :))) Ай наздраве, който е като мен
45
5
 
5
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Премъдър е Радев!!
44
6
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
За първото си много прав!!!Турция е велика сила!Хвала на Ердоган!Путин трепери!
43
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Блатная никога няма да се оправи. Вечно крепостни, натровени. Познавам рускини, ожениха се тук в БГ, не могат да имат деца - отровени от малки още. Всичките с проблеми с щитовидната жлеза и подобни....
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във великата Русия глутници бродят по улицата в прогнилия лош запад не можеш да видиш котка... аз като ви казвам, че родните ни русофили са виждали Русия само на картата вие не вярвате. Същата *** е като при нас ама в по-голем мащаби.
41
1
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
до55:Къф материал,бе??? Он и Чекмеджан е старец,на 62 години е ,нема еректилна функция вече...
40
4
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
До 56-Ти синко не се се меси в Божиите работи!!! Щото и доста млади СИ отивате ! Да не ме изпревариш...
39
5
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
В Империята на Злото е най-голямата клоака на планетата Земя и живеят само изр0ди, какво друго да се очаква от тях. Събрали се трима да пият, накрая гаджетата - жена и мъж заколили третия и го изяли. И като видях в каква колиба живеят се потресох. Ей това е рая на комунистите без мозък, като оня от БСП
38
0
 
9
 
! Отговори
4 + 4 лапи преди 3 години
Пийнали са буяришник, какво чудно има?Забавляват се...