Спасиха малко щъркелче, паднало от гнездото

Какво е правилното действие в такива случаи?
39
Спасиха малко щъркелче, паднало от гнездото
Снимка: Facebook/Община Аврен

Паднало малко щъркелче в с. Борино е спасено и върнато в гнездото, съобщиха от РИОСВ-Смолян. Спасителната акция е изпълнена от екип еколози, служители на електроразпределителното дружество и на Горското стопанство.

Сигналът за бедстващото щъркелче е получен на "зеления телефон" на еко инспекцията. Спасителният екип установил, че новоизлюпеното пернато трябва да бъде върнато обратно в гнездото, което е върху стълб. Птичето е вдигнато до гнездото с помощта на специализирана техника на "Електроразпределение Юг" - КЕЦ Девин.

Тези дни бебе - щъркелче е било спасено от служители на Общинска администрация - Аврен. То е било открито в безпомощно състояние от жители на с. Тръстиково, които алармирали за това в кметството на населеното място. Сигналът е препратен към община Аврен и Регионална инспекция по околната среда и водите - Варна.

Малкото щъркелче е било предадено в Зоологическата градина във Варна за преглед. След укрепването му ще бъде върнато в природата.


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Точно така е, Влади! Затова в тавата с ориз!
10
2
 
1
 
! Отговори
Влади преди 2 дни
От стари хора знам, че щъркелите пи принцип отглеждат четен брой малки. Нечетното, което е най-слабо от люпилото го изхвърляли самите родители по Св. Константин и Елена.Наистина, наблюдавал съм гнезда с 2 или 4 пораснали щъркелчета, но не помня с нечетен брой. Природозащитниците аджамии да мислят, че правят добрина, като връщат малкото в гнездото. Природата е по-умна от хората.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бързо трябва да се върне в гнездото, само трудно ще се научи да лети.
8
1
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 дни
Добре, че на са го набарали жабите. Имат да си връщат...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каквото и да било дано да се намери няой да го отгледа.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Родителите го изхвърлят като мръсно коте! Абе хора преди да коментирате осведомете се!Дори родителя не може "избутва" пилето а го хваща с клюн.
5
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 дни
До АнонименНе го изхвърлят родителите а другите щъркелчета го избутват.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На тяхно място бих го дал в зоопарк, защото е много голяма вероятността родителите му да го изхвърлят пак. Това се случва обикновено когато щъркелчетата са повече от две, но има и изключения. Видях гнездо с четири големи пилета!
3
1
 
29
 
! Отговори
3, преди 2 дни
Не винаги е така. Понякога може и случайно да падне едно пиле от гнездото и е добре да се помогне. Браво на хората, които са го направили. Сладурче.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Много сладко нещо!
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не е "паднало". Родителите са го извхърлили от гнездото. В мрежата е пълно с клипове от камери, които наблюдават гнеда и може да видите. Естествен подбор. Родителите жертват едното, за сметка другото да бъде по-добре обгрижено.