Гари Франсис Пост - това ли е името на мистериозния сериен убиец Зодиак?

Група разследващи вярват, че са разкрили самоличността му
Обновена: 8 окт 2021 07:07 | 8 окт 2021 07:05, Нели Христова
32
Гари Франсис Пост - това ли е името на мистериозния сериен убиец Зодиак?
The Case Breakers

В сряда независима група от хора, разследващи "студени" случаи, заявиха, че са направили огромно откритие - самоличността на убиеца Зодиак. От своя страна правоохранителните органи заявиха, че все още разследват случая.

Още по темата

The Case Breakers, екип от 40 бивши следователи на правоохранителните органи, заявиха, че са идентифицирали мъжа, за когото смятат, че е убиецът Зодиак, използвайки нови физически и съдебни доказателства и информация от очевидци, се казва в съобщение за пресата.

Групата също така е подала декларации пред съда и е осигурила снимки, правени в продължение на десетилетия от бившата тъмна стая на мъжа, за когото смятат, че е престъпника. The Case Breakers са идентифицирал убиеца Зодиак като Гари Франсис Пост, който е починал през 2018 г. Едно изображение, открито в тъмната му стая, включва белези по челото на Пост, които съвпадат с белези от скица, направена по спомените на свидетел, видял Зодиак.

CNN се опитва да се свърже с близки на Пост, но те отказват коментар.

Смята се, че Зодиак е отговорен за поне пет убийства в Северна Калифорния от 1968 до 1969 г.

Други улики включват дешифриране на писма, изпратени от Зодиака, които го разкриват като убиеца, обяснява Джен Бучолц, бивш армейски контраразузнавач, който работи по "студени" случаи. В една бележка буквите от пълното име на Пост са премахнати, за да разкрият алтернативно съобщение, казва тя за Fox News.

"Значи трябва да знаете пълното име на Гари, за да дешифрирате тези анаграми", каза Бучолц. "Просто не мисля, че има друг начин, по който някой би ги разбрал."

Групата също така вярва, че Пост стои и зад други неразкрити убийства и се опитва да накара полицията да сравни неговото ДНК с това от жертвите. От своя страна полицейското управление на Сан Франциско (SFPD) потвърждава  пред CNN, че все още е открито разследване.

"Не можем да говорим с потенциални заподозрени, тъй като това все още е открито разследване", се казва в изявление на SFPD. ФБР, което подкрепя местните правоприлагащи органи в разследването, също не призна претенциите на The Case Breakers, че са разгадали случая. "Делото по случая със Зодиак остава отворено. В момента нямаме нова информация, която да споделим", се казва в изявление на ФБР пред CNN.

Жена от Калифорния, която живее в съседство с Пост и съпругата му, заяви пред Fox News, че смята, че той е убиецът Зодиак, след като вижда събраните до момента доказателства. Гуен, която отказа да даде и фамилното си име, споделя, че Посте и съпругата му са я гледали като дете през 70-те и 80-те години. Той я учи как да стреля с огнестрелно оръжие няколко пъти седмично, но също така контролира и обижда съпругата си, каза тя.

Тя отказва да уточни повече. Пост също се превръща донякъде в баща на приятелите на сина си, каза тя.

"Той е живял двоен живот", на мнение е Гуен. "Тъй като вече съм възрастна, се замислям за миналото и всичко има някакъв смисъл. По времето, когато бях тийнейджър, не събирах две и две, докато не пораснах. Порази ме, че Гари е Зодиак."

Ханс Смитс, един от разследващите, казва пред Fox News, че е прекарал 10 години, криейки свидетел, който твърди, че е избягал от престъпна "мания" начело с Пост. Мъжът, когото The Case Breakers нарича само Уил, казва на Смитс, че Зодиак е обикалял района на Хай Сиера в Калифорния и че е бил "превърнат в машина за убиване".

Освен това Уил твърди, че е бил свидетел как Пост, заровящ оръжия за убийство в гората, каза Смитс.

"Те носят  няколко капани за мечки там, в случай че нещо се случи", казва Смитс. През тези десет години разследващият е давал финансова, логистична и емоционална подкрепа на Уил през в опит да го пази. "Аз съм този, който го заведе в офиса на ФБР и го качи на влак, и го изпрати извън щата", каза Смитс.

Друга жена на име Мишел казва, че е била омъжена за сина на Пост. Тя споделя пред Fox News, че е станала жертва на тормоз от страна на Пост, той е повредил колата й и е имало и други инциденти. "Въпреки че е мъртъв вече от три години, някои хора мистериозно все още са му верни", казва Мишел. "Той се насочваше към млади мъже, които нямаха бащина фигура", разказва тя. "По този начин Пост нанесе много щети. Той все още има някакъв контрол ... и си отиде."

The Case Breakers, екип от повече от 40 бивши следователи на правоохранителните органи, журналисти и служители на военното разузнаване, се е справил с други мистерии като кражбата ан Ди Би Купър, изчезване на бившия шеф на профсъюза Джими Хофа и други нерешени случаи.


32
Още от Ако щете - вярвайте
Кои са най-забележителните черти на всяка зодия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
ко преди 2 седмици
не
28
0
 
1
 
! Отговори
Мунка преди 2 седмици
Абе вие от ,,Днес-БГ'' там нямате ли ОТК контрол? Какво е това? ,,.Той се насочваше към млади мъже, които нямаха бащина фигура"..???
27
0
 
0
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 седмици
То тва е номера,ПИШЕЙКИ,ЗА МИНАЛОТО,ОТКЛОНЯВАТ НИ И ТО ДОСТА ДОРЕ,ОТ НАСТОЯЩЕТО.
26
0
 
0
 
! Отговори
до бензина преди 2 седмици
Стана 3 лв ама се цепите да карате колите из целия град.
25
0
 
4
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 седмици
Нели Христова не знае английски и ползва гугъл преводач.
24
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 2 седмици
До AlexСъгласна съм с вас!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Верно бе, това е Радев!!! Сега като се загледах, го виждам!
22
0
 
16
 
! Отговори
Alex преди 2 седмици
Ето една интересна тема, превърната в нещо трудно за четене чрез некадърен превод. Нямам търпение този сайт да изчезне от лицето на Интернета.Ако ме изтриете - започвам директно да пиши на началниците ви, колко сте неграмотни в дейността си.
21
0
 
17
 
! Отговори
Korean soup преди 2 седмици
Тази статия с гугъл преводач ли е превеждана. Поне половината текст е пълна безсмислица или буквализми от английски език.
20
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахаха, гербавите все Радев им се привижда. Тоя с някаква квадратна глава, кое точно ви прилича на Радев, нещастници.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аве тоя улав зодиак американски умре преди 40 години- Че мзу фанете....
18
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прилична на фигуранта Радев.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия "Case Breakers" бяха някакви алкохолизирани бивши "разследващи" и квартални ентузиасти, които не са успели да минат изпитите в полицейска академия
16
0
 
8
 
! Отговори
zagriven преди 2 седмици
Да, той е има бръчки на челото!!! и аз го разпознавам ;-))))))
15
1
 
18
 
! Отговори
Дядо Иван преди 2 седмици
Вече се опроверга от истинските медии. Нашите копи-транслейт-пейст чак утре ще се коригират.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо умни ми днес.бг, първото което трябва да видя влизайки в сайта е мутрата на психопат убиец? Рекламирате ли го? Защо това трябва да е водещата новина и първата снимка в мобилното ви приложение? Вие психопати ли сте? Ми ходете да ви уважи тоя от снимката.
13
3
 
2
 
! Отговори
до предния преди 2 седмици
До Анонимен - Извърти ми една тутурутка и ще имаш пали за 10 л бензин!
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ни интересува САЩ. Те си отглеждат такива на тяхната територия
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бензинът стана 3,00 лв, тока 30 стотинки квтч, те ни занимават с американски психопат от преди 50 г.
10
4
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 2 седмици
Фокусът още го има върху тази история заради този пропуск! Разбираш ли сега? Или имаш нужда от още разяснения?