Каква елха да изберете за Коледа - изкуствена или естествена?

Плюс на изкуствените елхи е, че са за многократна употреба
7
Каква елха да изберете за Коледа - изкуствена или естествена?
Снимка: Istock

Коледа наближава и няма как да не се запитате каква коледна украса да изберете тази година. Коледното дърво е главният герой в декорацията за Коледа. То има най-специалното място в дома за този светъл празник. Около коледното дърво се поставят и подаръците, така че няма как да минете без него.

Как обаче да изберете какво да бъде коледното дърво – изкуствено или естествено? Има положителни страни и в двата избора. Ето някои от тях, за да направите своя избор по-лесно.

Защо да изберете естествено коледно дърво?

Традиция

Преди да съществуват изкуствените елхи и борчета, естествените дръвчета са заемали централната роля в този празник. Няма как да отречете, че по-хубаво от естественото не съществува. Истинската коледна елха носи енергия, оживява дома, прави Коледата по-вълшебна.

Изборът на коледно дърво е забавен семеен момент

Един от плюсовете на естествената коледна елха е това, че можете да превърнете избора в забавна семейна традиция. Всички заедно да отидете сред многото дръвчета и да изберете едно, което всички да харесат. Това е любим момент за много семейства, особено с малки деца, за които това е и нещо като игра.

Фантастичен мирис

Мирисът на естественото коледно дърво е несравним. Той пренася коледния дух буквално в дома ви. Какво по-хубаво от това домът ви да ухае на борова гора. Миризмата на естествените дръвчета повдига още повече коледния дух.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
бобр преди 2 години
естествено, че изкуствена
6
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Че Коледа още ли не е забранен в ЕС?
5
0
 
1
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Естествена разбира се. И най - голямата която може да се събере в къщи.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на недоносеният социализъм баща ми всяка година купуваше 2 метра жива елха. Ние децата я кичехме с гирлянди направени от гланцови блокчета. Баща ми слагаше играчките които бяха стъклени и най отгоре слагаше звездата. Цялатта къща ухаеше на елха. В последните 15 години елхите станаха скъпи и много малко народ могат да си ги позволят Затова купих 1.50 м. изкуствена елха и внуците я кичат и се радват. Но нее като живата елха на каквато се радвахме ние като деца. Лош социализъм недоносен
3
0
 
8
 
! Отговори
По преди 2 години
Добре естествена с корен, но после да я засадите някъде в гората.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък няма да сложа никаква, ще си нарисувам една и ще ме кефи много повече. Като гледам цените и се активирах да си създам всичко за доброто настроение и да избягам от цялата комерсилизация на празника.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствена, да мислим за природата.

Спонсорирани публикации