Полиглутаминова киселина - за по-хидратирана кожа това лято

Ето кои са нейните предимства
14 юни 2022 02:00, Дарена Найденова
0
Полиглутаминова киселина - за по-хидратирана кожа това лято
IStockphoto

Сух, замърсен въздух, вятър и дори прекарване на време под слънцето - околната среда може да окаже тежки последици за кожата ви. Комбинирайте тези фактори с естествения процес на стареене и може би ще забележите, че лицето ви е заждняло за малко повече влажност и плътност. Може би тези фини линии и бръчки са още по-забележими, защото кожата ви е изсъхнала. 

 
Именно затова една съставка за красота, получена от ферментацията на соеви храни, може да е точно това, от което се нуждаете. Чрез нея ще пренастроите режима си за грижа за кожата, за да се сдобиете с подхранена, хидратирана, еластична и блестяща визия. 
 
Говорим за полиглутаминовата киселина, която е молекула, съставена от верига от глутаминовата аминокиселина. Получава се чрез бактериална ферментация и се счита за овлажнител, което означава, че ще хидратира кожата ви. Още по-добрата новина е, че всички видове кожа могат да се възползват от тази главна съставка, за да повишат плътността и еластичността си. Полиглутаминовата киселина вече може да се намери в някои от серумите, есенциите и други продукти, които използвате в ежедневието си.
 
Подобно по функция на хиалуроновата киселина, полиглутаминовата е известна с това, че малко по-мощна. Всъщност тези две активни вещества се допълват взаимно и могат да се обединят, за да повишат ефектите против стареене. 
 
Какво е полиглутаминова киселина?
 
Мислете за нея като за мощен хидрататор, който изтегля влагата от атмосферата и я запечатва в кожата, като същевременно стимулира производството на влага на клетъчно ниво. Тази киселина увеличава производството на естествени овлажнители от тялото, включително млечна, карбоксилна и уроканова киселини, както и пиролидон. Всички тези свойства правят полиглутаминовата киселина наистина чудотворна молекула, която може би е по-мощна дори и от хиалуроновата киселина. 
 
Проучване установява, че полиглутаминовата киселина има по-силен овлажняващ ефект от хиалуроновата, тъй като инхибира разграждането й в тялото. Това прави съставката чудесна за всички хора, които се стремят да овлажнят кожата си, на намалят бръчките и фините линии и да намалят ефекта от стареенето. 
 
Въпреки че е най-вероятно да намерите полиглутаминовата киселина в серуми и есенции, тя може да бъде включена и в овлажнители, тонери, околоочни кремове и гелове. 


Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари