Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни

Конгресмените излязоха във ваканция
14 дек 2023 13:57, Петър Бойчев
243
Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни
Снимка: БГНЕС

Конгресът на САЩ излезе в зимна ваканция, без да вземе решение за помощта за Украйна в размер на 61 млрд. долара.

От Белия дом заявиха, че решението на председателя на Камарата на представителите - Майк Джонсън от Републиканската партия - да не удължи работата на двете камари на Конгреса с една седмица, само насърчава потенциалните агресори в световен мащаб.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер изрично подчерта, че действията на американския Конгрес се наблюдават изкъсо от Москва, Пекин и Техеран. Сенатът на САЩ обаче подкрепи законопроекта за отбранителната политика, като отпусна рекордните 886 млрд. долара годишни военни разходи. Също така бяха обещани 300 млн. долара за Украйна по програма до 2026, пише "Ройтерс".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беше на посещение във Вашингтон, но не успя да убеди републиканците да гласуват помощ за Киев.

Преди това законодателите не допуснаха пакета на Джо Байдън за 110 милиарда долара за Украйна, Израел, Тайван и за борба срещу нелегалните мигранти по границата на САЩ с Мексико. От Републиканската партия искаха повече средства именно за последния елемент от плана и така блокираха средствата за Киев и Тел Авив в Сената. 

Топ републиканецът в Сената Мич Макконъл преди това беше предупредил, че е почти невъзможно да се приеме пакет за Украйна до края на годината, тъй като ваканцията започва от 14 декември и вероятно няма да има удължаване на работата на Конгреса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брендо ще спре доставките на бело за генералите и амфети за момчетата в окопите. Бдителността им рязко ще спадне и заспалите укроазовци и техните обергенерали ще заспят зимен сън.
117
5
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 4 месеца
В Афганистан , Виетнам , имаше хора които се хващаха за колесника на последния САЩ Самолет . Същото е било с третия райх в Русия - там е имало войници изпуснали последния полет и са били пленени - даже Белене е приемало такива нацисти .
116
5
 
11
 
! Отговори
MNENIE преди 4 месеца
Това ми прилича за бонусите за Пенсионерите в България за Коледа - няма да има , но след 7 месеца ще ги вдигнем с 11% - тоест - да го ду....
115
0
 
15
 
! Отговори
Баххаха преди 4 месеца
Хаха, така става когато станете *** на СЩ
114
3
 
30
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 месеца
Бедничко. Ние в Бг подарихме 16 млн на фона на мизерстващи те пенсионери , да си харчи олеса за диаманти, зенскии за имения. Коледа е.
113
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новогодишната заря над Киев ще е за сметка на Москва. Путин ще черпи.
112
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както се пееше в една песен "Дърпай шалтера..."
111
1
 
19
 
! Отговори
И преди 4 месеца
ко прайм?
110
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименНа укрите, дедите им са убивани от нацистите и то масово, но ги превърнаха в нацистки зомбита , които следват примера на собствените си убийци, убийците на майките, бащите, бабите, дядовците си през ПСВ и ВСВ!
109
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пари ще има. Има време демократите да спечелят. Засега и тези стигат. ЕС увеличхме парите, така че компенсираме американците.
108
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво още го показвате този масов убиец на славяни Зеленски? Докога ще го навирате по статиите тук? Мястото му не е тук, а в затвора!
107
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Магелан - ами нали този паметник е на 3-ти Украински фронт - нали те ни освободиха от фaшизma - как така бутате паметник на Укрите - те са най0облагодетелстваната страна в света - сега като ни се разсърдят к`во ще праим, а ????????????????
106
3
 
38
 
! Отговори
до 114 от славянин преди 4 месеца
Вярно че е голям шок и ужас, но за вас, зомбираните дж.нд.растчета! Робовладелците ви вече не искат да дават нито зелена хартия, нито железария на Белия нос от Киев!
105
3
 
43
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
Това е нищо. Ако Тръмп стане президент, вегнага ще отреже парите на Киев и ще каже на ЕС: "Искате да подкрепяте Украйна? Давайте вие пари". Да ги видим тогава Урсула, Барозу и цялата им дрижинка.
104
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски е тоалетна хартия и запада го ползва по предназначение!! Има стойност докато не се избършеш снего и след употреба в тоалетната и бам водата и сме чисти!
103
4
 
48
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
На нас американците ни е през онази работа за наркоманчето от Киев. Шоуто му вече не ни кефи, също както той повече няма никога да получи пари и от руската телевизия за да весели хората в Новогодишната нощ, ще го прави, но безплатно.
102
5
 
62
 
! Отговори
И кво да кажем преди 4 месеца
Света се събужда, изтрезнява и спира да налива джепанета в Укрия... сал пуделите, най бедните като нас продължават да се напинят и да се изпразват като пращат оръжие една безсмислена и вече решена война!!!
101
78
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 4 месеца
Шок и ужас.Пирувайте и скачайте от радост зомбирани български русофилчета.Сега е вашия звезден час.Но днеска събаряме паметника на болщевишкоте окупатори в София и една шайка депутати зомбирани кремълки болшевики полудяха и аз ако съм направо ги тваря е една боклиджийска кола от новите и ги пращам направо в лудницата в Раднево.Аз на тези кремълски и болшевишки измикяри няма да плащам заплати от мойте данъци.
100
3
 
36
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 4 месеца
Агент на американските тайни служби, пожелал анонимност, разкри пред DCWeekly подробности за мерките, които се предприемат за преместването на украинския президент в САЩ. Той твърди, че администрацията на Байдън е издала заповеди за гарантиране на безопасността и пребиваването на семейството на президента Зеленски в Съединените щати, започвайки от пролетта на 2024 г.Това решение се основава на убеждението, че президентството на Зеленски в Украйна може да приключи през следващата година и продължаващото му присъствие в Украйна може да бъде опасно за него. пише Джесика Девлин , позова
99
2
 
41
 
! Отговори
ИВАН преди 4 месеца
ТАЗИ АВАНТЮРА ДЕТО СИ Я ПРАВИ НА РКО МАНА, СИ Я НАПРАВИ И ГРУЗИЯ 2008! РЕЗУЛТАТА СЕ ВИДЯ!