5 неща, които никога да не държите в мазето

Тъканите могат да станат уязвими на накъсване
24 апр 2024 22:50, Михаела Лазарова
5
5 неща, които никога да не държите в мазето
Снимка: Istock

Мазето е удобно място за складиране на вещи, които не използвате всеки ден. Някои от тях обаче са неподходящи за съхранение там, защото влагата, студенината, условията за образуване на мухъл могат сериозно да ги увредят и да ги направят негодни за употреба.

Какво никога не трябва да държите в мазето?

Килими

Килимите, чергите, мокетите и другите подобни текстилни подови настилки не са подходящи за съхранение в мазето. Влагата в това помещение може да създаде сериозни условия за развитие на бактерии и акари в тях, които да направят килимите ви опасни за здравето, дори да са били прибрани изпрани в мазето. Освен това килимите губят качествата си, ако се държат в мазето. Друг проблем е насищането им с миризма на застояло, която се пренася в дома, когато ги извадите от мазето.

Електроника, електроуреди

Електроуредите и електрониката не са подходящ кандидат за съхранение в мазето. Влагата може да ги увреди и да ги направи негодни за употреба. Възможно е дори да не могат да функционират след дълъг престой в мазето, защото влагата предизвиква увреждане на компонентите им.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: доммазеелектроуреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко, което представлява интерес за крадци, не бива да се държи в мазето. Кварталните апашчета тарашат чуждите мазета през 2-3 месеца.
1
0
 
1
 
! Отговори
На т’слата дръшката преди 1 месец
Не знам какво да не държите но задължително в мазата - тъщата и чувалите с картофа