Как да свалите килограми след 40: 14 сигурни начина

Възрастта има значение и когато става въпрос за вталяване
12 май 2024 13:30, Теодора Драгоева
34
Как да свалите килограми след 40: 14  сигурни начина
Снимка: iStock

Ако сте прехвъхрлили 40 години, може би вече сте забелязали, че сега ви е много по-лесно да качвате килограми, но доста по-трудно да ги сваляте, в сравнение с преди. Промените в нивото на вашата активност, хранителните навици и хормоните, както и начина, по който тялото ви съхранява мазнини, могат да играят основна роля за това. Но няколко прости стъпки може да ви помогнат да отслабнете.

А ето и 14 доказана начина, с които ще спечелите борбата с излишните килограми след 40:

1. Яжте повече плодове и зеленчуци

Пълнете половината си чиния с плодове и зеленчуци при всяко ваше хранене. Тези продукти обикновено имат повече хранителни вещества и по-малко мазнини и калории от месото, млечните продукти или зърнените храни. И може да ви помогнат да се почувствате по-сити, дори ако ядете по-малко количество. Пресните плодове, като ябълки и горски плодове, също са чудесни вместо закуски с високо съдържание на мазнини или захар. Също така можете да се опитате да замените обяда или вечерята си с голяма купа салата.

2. Не пропускайте закуската

Експертите препоръчват здравословна сутрешна храна като овесени ядки или пълнозърнест тост с плодове. Може да помогне за ограничаване на този сутрешен глад, който ви кара да вземете нещо нездравословно в движение или да преядете на обяд. Малки хранения или закуски на всеки няколко часа могат да поддържат апетита ви под контрол през целия ден.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На човек не му пречат няколко килца отгоре, това е защитен механизъм на организма защото не се знае какви времена ви чакат, глад, болести и войни!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,и шиши пробва да отслабне,ама издържа само няколко месеца.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като на картинката.Минавате на салати и смутита.Ако издържите.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като му изнесат 40 , на човека му е всьо равно.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На препратки към умрели сайтове не цъкаме. Не плюскайте и ще отслабнете.
7
0
 
16
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Българинът, а и не само има много лоши хранителни навици. Ако от по-рано хората се научат да не ядат и пият помии няма да имат проблеми след 40, 50 и тн.
6
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА НАДЕБЕЛЯВАНЕ СЛЕД 40 ПРИ МЪЖЕТЕ Е: СЕКС СЪС ЖЕНИ НАД 40, ЛИПСА НА КУПОНИ, НЕДОСТАТЪЧНО ПИЕНЕ И СИЛНА МУЗИКА, ОСТЪР НЕДОСТИГ НА МЛАДИ ГАДЖЕТА И КОМПАНИИ, ПРЕКАЛЕНО МНОГО РАБОТА, ЛИПСА НА ХОДЕНЕ НАСАМ-НАТАМ.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глад си трябва. Йо-йо ефект няма ако след глада вземете символично хранене като 1/2 кисело мляко или един плод, една супа или чай, а след това пак глад! Просто свикнете да ядете по-малко. Ако не си го наложите няма кой. След 40 метаболизма се забавя много, а и вече не сте като на 20 да вършите физическа работа неуморно. Иначе качване на стъпала - поне 10-15 пъти на 6-8 етажна кооперация всеки ден, без почивка и прекъсвания! Лесно няма, а най-важното е да не спирате глада и физическите упражнения
4
1
 
11
 
! Отговори
доктор Глад преди 1 месец
Лекувам душата и тялото.
3
4
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Както и на 20: Намалявате яденето и увеличавате движението. Особено първото. След 40 човек е осигурен, чувства се спокоен и това увеличава желанието му да си похапва, има и пари - резултата е надебеляване. Не е от възрастта.
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече движение, не преяждайте, вечеряйте преди 19.00 ч., намалете консумацията на хляб и сладкиши, по възможност в неделя ходете на еднодневни екскурзии с някоя планинарска група. Ако мъжът ви вече не е много ентусиазиран като любовник, намерете си дискретно гадже на 25 г., което поне три пъти седмично ви търси само за креватна гимнастика.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За вТЕЛЯване никога не е късно.....