Музиката спасява Табеа Цимерман след трагедия в живота й

Прочутата виолистка ще свири в зала "България" на 18 декември
17 дек 2018 10:37, Александър Попов
0
Музиката спасява Табеа Цимерман след трагедия в живота й
Снимка: Marco Borggreve/Монте Мюзик

Животът на най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман е доказателство, че когато дарба и трудолюбие вървят ръка за ръка, успехът е неизбежен.
 
Табеа Цимерман е брилянтен музикант, преподавател, съпруга и майка на три деца. Родена в немския град Лар, тя започва да свири на виола, когато е на 3, а на 5 вече взима уроци по пиано. Семейството й твърдо вярва в нейния талант и я подкрепя по пътя към върха. На 16-годишна възраст Табеа вече е носител на призове от десетки международни признания. Публика и критика са единодушни, че тя е перфектен музикант с обаятелно присъствие.
 
Изключителната виолистка е чест гост на големите филхармонични оркестри, участва в записи на големи звукозаписни компании и като професор по виола в Висша музикална академия "Ханс Айслер" предава знанията и опита си на своите студенти.
 
Животът на Табеа не е само низ от успехи, когато е на 34 години, тя губи своя партньор в живота и баща на двамата й сина - диригента Дейвид Шалон. Борбена по природа и въпреки огромната си мъка Табеа намира утеха в работата. Точно работата й я среща и с втория й съпруг, отново диригент. Със Стивън Слоун стават родители на момиченце през 2003 г.

"Най-добрите резултати идват, когато всеки музикант се чуства поканен да вземе участие в интерпретацията, тогава комуникацията се осъществява чрез музиката", споделя Табеа Цимерман. 

Очакваме на 18 декември на сцената на зала "България" да се случи точно такова вълшебно взаимодействие между оркестър диригент и солист.

Заедно със Софийската филхармония Цимерман ще изпълни Концерт за виола и оркестър на Уилям Уолтън. Под диригентската палка на Александър Земцов ще прозвучат и откъси "Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев, както и най-изпълняваната симфония на Пьотр Илич Чайковски – Симфония N4.
 
Билети за събитието са налични на касата на зала "България", в мрежите на Ивентим, Ипей и Тикетсбг. От Софийска филхармония припомнят, че през декември всички билети за предстоящите събития в програмата им се продават с 30% отстъпка.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари