Какво е общото между една песен и глава лук?

Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец
6
Какво е общото между една песен и глава лук?
Снимка: БГНЕС
Защо музикалната индустрия прилича на палто и какво е общото между една песен и глава лук? Трябва ли ти екип, освен армия последователи в социалните мрежи, за да станеш звезда? Колко е важно да си в час с правата си, за да стане твоето изкуство кариера и в джоба ти да влезе нещо повече от телефона ти със записи? 
 
Това са част от въпросите, чиито отговори очакват малки и големи бъдещи творци в първата по рода си поредица уроци за света на музикалната индустрия, създадена у нас от Уча.Се и Българска асоциация на музикалните продуценти.
 
Анимираните видеа водят към кампанията "В час по интелектуална собственост", по време на която музикалният продуцент Саня Армутлиева разговаря за стойността на творчеството с възпитаници на училища по изкуствата.
 
Сценариите на този забавен наръчник за пътя на една творба от идеята в главата ти до готовия продукт са създадени с помощта на БАМП.
 
"Образованието е силата, която има потенциал да променя света и да ни прави по-добри – това е споделеното ни кредо с Уча.се. Сбъднахме мечтата си да влезем в дигитален диалог с децата и да заговорим с тях на един разбираем език по сложните теми на интелектуалната собственост. А светът на музикалната индустрия и авторските права получи нов забавен прочит, който, надявам се, ще се хареса и на деца, и на родители", коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева. 
 
Първото видео от поредицата вече е факт, а в следващите три седмици анимираните уроци с гласа на Симеон Колев ще променят представите ви за музикалната индустрия. 

 


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Ба преди 1 година
А парите са "непотърсени" , защото повечето артисти изобщо не знаят, че Профон и Мюзикаутор ръсят пари от всички заведения и музикални събития и си лапкат ли лапкат!
2
0
 
3
 
! Отговори
Ба преди 1 година
През 2015 г., след фалита на Корпоративна търговска банка, става ясно, че управляваният от Армутлиева оператор на авторски права за музика ПРОФОН има депозит от 10 млн. лв. в банката. Според Армутлиева парите са от непотърсени от артисти отчисления за авторски права. Към 2017 г. парите все още не са разпределени към артистите.На снимката - *** и *** , ще образоват децата ни!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големите крадци и робовладелци на певци ще учат що е то кражба на интелектуална собственост....Все едно Владо Кузов да учи децата в детската градина какво е пед!!! О! филия.