"Ромео и Жулиета" в Зала "България" на 14 февруари

Максим Ешкенази се изявява като актьор заедно с Радина Боршош
8 фев 2021 10:28, Анисия Иванова
2

Софийската филхармония ще изпълни откъси от "Ромео и Жулиета" в зала "България" на 14 февруари от 11:30 часа. В концерта ще участват актрисата Радина Боршош и диригентът Максим Ешкенази, който обаче този път влиза в ролята на Ромео и ще рецитира стихове от класическото произведение на Уилям Шекспир.

"По време на пиесата ще бъда актьор. Радина е като моя учителка в тази сфера. Няма по-голяма любов от тази към музиката. Концертът ще бъде много разноцветен и всички влюбени са добре дошли", каза Ешкенази в ефира на "България сутрин".

Диригентът и актрисата разказаха за предстоящия спектакъл, който ще се проведе в Деня на влюбените.

"Много е романтично да поканиш някого на такъв концерт. Това е един начин да преживееш 14 февруари без плюшени мечета", смята Радина Боршош.

Двамата представиха в ефир и кратка шеговита интерпретация на шекспировия текст с препратки към темата с коронавируса.

"Ние сме класици и си държим на Шекспир, няма да правим интерпретации с Ковид-19 по време на концерта", добави Ешкенази, а Боршош мисли, че представлението е един начин човек да се откъсне от настоящата ситуация.

"Изключително много се забавляваме по време на подготовката и репетираме с радост" каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Актрисата сподели, че ще участва в предстояща постановка на Мариус Куркински по текстове на Иван Вазов в Народния Театър. "Той избира да работи без страх. Мисля, че в тази ситуация сме в двубой най-вече със самите себе си, а не толкова с вируса. Затова обаче театърът е вечен, защото говори именно за такива теми", допълни Боршош.

"За "Ромео и Жулиета" ще има стрийм онлайн за всеки, който не е успял да си купи билет", сподели Ешкенази и добави, че пандемията е стимулирала в него друг начин на живот и изразяване.

"Нашата задача е да просветлим деня на хората", добави диригентът.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Първо Ромео и Жулиета, после - Докторео и Ковидета...
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
У зала...?Вие луди ли сте?