Bullet For My Valentine: Не вярвахме, че ще придружаваме Guns N' Roses

За краткото си съществуване от 2003 насам, момчетата от Уелс, освен че са суперзвезди на тежката сцена в Европа, имат и подписан договор с американски лейбъл
6 юли 2006 09:55,
Bullet For My Valentine: Не вярвахме, че ще придружаваме Guns N' Roses
Bullet For My Valentine. Снимка: Trustkill records

Александър Иванов и Кирил Христов, специални агенти на Dnes.bg в Роскилде, Дания

Bullet For my Valentine бяха първата голяма група, която откри фестивала Роскилде в първия му ден, малко преди легендарните Guns N' Roses.

Причината за това беше, разбира се, участието на групата като съпорт банда на европейското турне на Аксел и компания.

Това е закономернo, имайки предвид свръхзвуковия успех на Bullet For My Valentine. За краткото си съществуване от 2003 насам, и издаване на първи албум през есента на 2005-а, момчетата от Уелс, освен че са суперзвезди на тежката сцена в Европа, имат и подписан договор с американски лейбъл, което вече им гарантира и абсолютен световен успех.

Хванахме Bullet For My Valentine само няколко часа преди излизането им на главната сцена в Роскилде пред 40 000 свои фенове.

Матю Трък (китара, вокал), Майкъл Педжът (китара, вокал) и Майкъл Томас (барабани) си попушваха наргиле, докато техният колега – басисът на групата Джейсън Джеймс, разпускаше преди лайфа.

От разговора с тях разбрахме, че са доста изморени от непрекъснатото пътуване, а въпрпеки тежкия им характер на сцената, барабанистът Майкъл Томас няма търпение да се върне час по- скоро при двете си малки деца у дома.

Как сте?

Уморени сме.

Това първият фестивал за турнето ли ви е?

Не. Имам чувството че е милион и първи поред. Започнахме с това турне преди 4 седмици, от фестивала Rock Am Ring в Германия. Там свирихме с някои наши приятели от други групи като Аavenged Sevenfold и Trivium,освен това оттук тепърва ще придружим като съпорт Guns N' Roses по време на еропейското им турне.

Кой от фестивалите дотук ви хареса най-много?

Не можем да кажем просто така. Навсякъде беше добре. Може би в Австрия и Германия на Rock Am Ring. На тези две места определено беше яко.

На сцената или зад нея?

На сцената. Свирихме пред 65-70 000 души. Това усещане е невероятно. Излизаме и свирим - това е, което ни харесва. Не сме някакви маймуни, които само се показват на сцената и правят някакви номера. Ние излизаме и даваме на хората това, което искат, а то е музика.

А откога се занимавате с музика?

Принципно се занимаваме с музика от 12 години и оттогава съществуваме като група. Казвахме се Jeff Killed John и свирихме малко по-различна музика. Малко преди да направим първия си запис, басистът ни напусна и тогава към нас се присъедини Джейсън Джеймс, който е с нас и досега.

Тогава решихме, че е време да направим нещо различно и леко сменихме насоката на музиката. Разбира се, тогава сменихме и името на Bullet For My Valentine.

Нещата много се промениха оттогава. Не сме очаквали такъв бърз успех, а още по-малко, че ще сме съпорт на група като Guns N' Roses някой ден.

Китаристът ви Пейдж влезе в историята, като бе избран сред 100-те най-добри китаристи от престижното списание Metal Hammer. Намирате ли това за зашеметяващо събитие или е нещо, на което не обръщате внимание?

За нас това е нещо, което е наистина невероятно. Мини албумът ни бе на пазара от едва месец-два преди Пейдж да бъде избран, така че за нас това си е направо невероятно, но имайте предвид , че той много се стара по време на съществуването на предишната ни група. Все пак, ние сме само няколко хлапета от Южен Уелс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание