Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Еее, ами случило се да им задържат техниката...какво толкова. Това е риск на живото изпъллнение. Както и метеорологичните условия нямаше как да бъдат променени.Ако беше незнам си как, то незнам си какво. Айде стига!.Стоях там с приятели, пиехме биричка и си говорехме. По дяволите трите часа! В градския транспорт вися по час поне всеки ден. Аз се изкефих на концерта. Всъщност на частта Лепард от концерта. Уайтснейк въобще не ме грабнаха. Но и това не е важно, защото имаше за какво да се остане :)) Стоях отпред през целия концерт, въпреки дъжда и студа и въобще не съжалявам, след като чух Деф Лепард! Струваха си всичко! :)
78
0
 
0
 
! Отговори
Гошко Гошев преди 15 години
Наистина ли някой от тук пишещите е вярвал, че WhiteSnake ще излязат на сцената в 20.00. Баси колко къса памет. И на предния концерт на Акдемик - 2003 година падна 2 часа и половина чакане след Ахат. Тогава не се чакаха тирове, чакаше се тъмното, та да блесне лайт шоуто. СМЕ са лакоми стисльовци... отново Академик и отново пускане на целия народ в последния момент през един вход... щот тя охраната скъпа... Сега поне имаше химически тоалетни... Самите групи - също лакоми ***.. наблъскали си концертите едно след друго... на 3-ти юли в Албания - на 4-ти в България... е как ше стане тия ТИР-ове да хвръкнат... а и този алогизъм - "македонска граница"... Колко странно и колко тъжно.. инициалите на любимата ми рок група иронично бяха точни - "WS".... На печелившите - честито... На останалите - догодина пак елате на Академик... СМЕ ще си сложат и презервативите с шиповете....
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз бях един от хорицата, намиращи се на скамейските и дълго време след концерта съжалявах за това - нито разбрах нещо от половината песни освен звука от барабаните, нито бях на такова място, че да остана сух.А тва, че ги задържали тировете на границата едва ли има голямо значение, ако бяха дошли навреме и работили със същата скорост, всичко щеше да е готово най - много 90 мин по - рано. Първо Тома и компания, после да подреждат техника и т.н. Но поне нямаше да станем вир вода.Все пак съм доволен, че успях да отида!
76
0
 
0
 
! Отговори
money money преди 15 години
българска работа и работа за пари..всичко в крайна сметка опира до парите..някой е искал да си прибере повече парички и не им се е искало, да платят на групата да пристигнат 1 ден по-рано, за да си протече всичко нормално..ама трябва да се изкарат пари от феновете все пак, билетите и сума ти пари за реклама не им стигат да се наядат ей...
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
цонко определено изкяри много, като задоволява собственото си его да организира концерти на световни групи в малка каварна. и в момента успява да задържи интереса там, като кара масите да пропътуват стотици километри от софия до каварна. но ще се запомни само с това - рок концерти. той е кмет, не промоутър, ама се изживява и печели добре като такъв. хитър ход!тома не знам какъв си беше огромно недарозумение, което ревеше фалшиво, пеене е силно казано. особено как се дънеше на врещящите извивки на песните на дио и ози, луда работа. а хората му се кефеха!!! нима е възможно това. и как и кой позволи на този екземпляр да хвърли стъклена бутилка в публиката??? ако имаше компетентни органи, сега да е в ареста!Снейк далече от формата си от преди 5 години. Деф Лепард - единственото хубаво нещо на концерта, но звука беше просто отвртатителен, което и прецака отново нещата.и най-накрая - нещастниците от сме - как няма да съобщиш на 20 000, че ще имаш закъснение, бе ***?АМА КАК ДА ИМ ГО КАЖЕШ, НАЛИ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ ПРОСТО НЯМА ДА ВЛЯЗАТ И ЩЕ СИ ТРЪГНАТ И ТОГАВА ПО-МАЛКО ПАРИЧКИ, МОЖЕ И ОТМЕНЕН КОНЦЕРТ, НАЛИ, дебелия? СЕГА ВСИЧКИ СМЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО БОЛНИ И ИЗМЪЧЕНИ СЛЕД ВЧЕРА, НЯКОИ НАЙ-ВЕРОЯТНО И СЕРИОЗНО БОЛНИ!и тъпата охрана на козирките, стотици хора се изнесоха след снейк, а те не пускаха мокрите хора да се скрият от дъжда, щото нямали скъпи билети за мръсната изпочупена козирка!СРАМ и НАГЛОСТ е това концертче!
74
0
 
0
 
! Отговори
Емануил преди 15 години
Аз също съм съгласен ,че коментарите на повечето хора са верни:) Относно организацията... смятам ,че ако озвучението и саундчек-а беше на ниво всички щяха да преглътнат другия шит колкото и много да беше. Не съм съгласен че Whitesnake са се изложили , просто нямахме възможност да ги чуем...Бил съм на много концерти и тва е безумно малко озвучение за рок концерт от такъв мащаб.Да не говорим че почнаха да свирят без никакъв саундчек. Дори първите 2 парчета въобще нищо не се чуваше освен шум.После малко поскалъпиха положението доколкото може да се скалъпи в тази ситуация. Аз бях на 15 20 метра от сцената баш на средата и не чувах въобще добре какво се свири...незнам хората които са се бръкнали по-дълбоко в джобовете за да стоят под козирката какво са чували... Ако бях на група която никога не съм слушал незнам какво щях да разбера от концерта.Искам да подчертая че само сценичното озвучение си го донесоха групите всичко останало е наето от организаторите.Честно да си кажа предпочитам да бях изчакал още час така и така си почаках... , но поне да чувам качествено (доколкото тва можеше да се случи с тази апаратура) Деф не можах да ги изчакам.Имах огромно желание да ги чуя въпреки , че никога не съм им фен и отидох само заради снейк.Но при така стеклите се обстоятелства просто си тръгнах след снейк.То щеше да падне още по-голямо чакане.Радвам се за хората които са имали нерви и са изчакали любимата си група и са взели максимално много като преживяване за парите които са дали :) Накрая с 2 думи ... хубава работа(2 супер добри групи на едно място) ама българска(...) :)
73
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 15 години
Прав си, Цонко се справя по-добре не само с концертите. Доста хора, освен СМЕ, трябва да минат един курс при него. Но все пак да не обръщаме темата в друга посока.
72
0
 
0
 
! Отговори
do 70 преди 15 години
Така е! (Y)--------Май Кмета на Каварна се справя по-добре с организирането на концерти...СМЕ - идете на уроци при него да ви научи на елементарна организация ;-)
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
статията намирисва на платена... :Дпредвид цялото възмущение изразено тук...но все пак всеки новинарски канал си има политика...
70
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 15 години
Смятам, че беше успешен концерт до толкова, че въобще можеше да няма концерт, а тогава не ми се мисли какво щеше да стане.
69
0
 
0
 
! Отговори
do 67 преди 15 години
67 - прав си за множественото число, но за всички стана очевидно колко хора си тръгнаха още като им съобщиха хубавата новина за 11 часа...така че каквото и да си говорим...и още колко не дочакаха Def.Смяташ ли че това е УСПЕШЕН КОНЦЕРТ? АХХАХАХАХХАХА
68
0
 
0
 
! Отговори
ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ преди 15 години
ПЪЛНА ГАВРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ И НАДУТИЯ ФЪНКИ ДА ВЪРДИ ПО ДЯВОЛИТЕ, ВИДЯ СЕ КОЛКО ГО БИВА В ОГРАНИЗАЦИЯТА!УРЕЗИЛИХА ЦЕЛИЯ КОНЦЕРТ!!!3ма нещастници подреждаха сцената 3 часа...това на нищо не прилича!!! Да бяха викнали от публиката да им помагат ахаххада не говорим че доста време изобщо никой не се мяркаше на сцената, а уж беше вече наредена..което е ДОСТА СТРАННО...Или пък на групите им е трябвало повече време да се напият..както и да е- организаторите трябва да постъпят достойно ако имат очи да правят още концерти и да обезщетят по някакъв начин феновете за подигравката, която им нанесоха!!!!!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 15 години
Я не говори в множествено число, аз какво да направя, че не ти е харесало. Аз пък яко се изкефих (и съм сигурен, че и много други мислят като мен).
66
0
 
0
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 15 години
Концертът едва ли можеше да е ПО-ЗЛЕ. Разочарова всички фенове на групите!!!!!!!! ТАКАВА СКАПАНА ОГРАНИЗАЦИЯ МОЖЕ ДА ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ - ПЪЛНА ГАВРА С ФЕНОВЕТЕ!!!!!!!Като че ли не могат да предупредят хората навреме преди да се набутат в стадиона или направо да го отменят с 1 ден.и не им вярвам на тъпизмите, че на границата са ги задържали. това са български измишльотини. Не могат да платят на групите да дойдат един ден по-рано. Ако концерта беше започнал на време изобщо и дъжда нямаше да е проблем.Май Тома беше едното от малкото хубави неща в тоя концерт, които си струваха. А го чакахме 3 месеца!!! А накрая не изпяха и Crying in the rain...ОРГАНИЗАТОРИТЕ ТРЯБВА ДА ОСИГУРЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ФЕНОВЕТЕ, НАЙ-МАЛКОТО ЗАЩОТО ПОЛОВИНАТА НАРОДА СИ ТРЪГНА ОЩЕ КАТО ЧУ ЧЕ ЗАПОЧВА ЧАК В 11...ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО НЕ ДОЧАКАХ DEF.А и българското племе търпи...феновете изобщо не изразиха възмущение на място както си подобава.
65
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 15 години
Тъ, понеже още съм в треска от снощи, тъ затова всичко ми разбрахте :):) Исках да кажа, че Туборг са виновни за бурята в Македония, за да забавят тировете и да продадат повече бира!
64
0
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 15 години
Забавили са тировете за да могат да продадат повече бира. :Т:Т:Т:Т:Т:Т:Т:Т
63
0
 
0
 
! Отговори
miss coverdale преди 15 години
abe,stiga ste se oplakvali ot organizatori i dajdove.vajnoto e 4e koncerta si be6e syper i vsi4ki si kyponqsvahme zdravo.normalno e za BG da ima takiva anomalii,ne sviknahte li ve4e?
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
super- nai nakraja , ot takiva palia4ovci ni pisna....GOD SAVE THE QUEEN
61
0
 
0
 
! Отговори
Milen преди 15 години
СМЕ(х)
60
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 15 години
Възмутена съм от оргапизаторита на концерта. Няма нужда да обяснявам колко голям фен съм на Whitesnake и рока щом съм тръгнала от Варна и съм пътувала 5 часа. СМЕ не са виновни за закъснението на техниката, но са виновни за това, че не предупредиха хората още преди да влязат в стадиона какво закъснение на концерта да очакват.Те много добре знаят за колко време се приготвя една сцена! Всеки щеше да си направи сметката къде ще изчака началото. Вместо това се наблъскахме пред сцената още в 19,30ч. и чак тогава съобщиха, че има проблем. Трудно се дишаше, наоколо се пушеше, но ние вече бяхме заели позиции и мислехме, че час и половина може да се изтърпи. Но след това съобщиха, че началото се отлага още. На приятелката ми и прилоша и се наложи да излезем. Ходила съм на много концерти, но такава лоша организация не съм виждала. СМЕ се подиграха с повече от 20000 души. Иначе за рекламодателите беше голям удар. Не е истина колко бира се изпи! Снощи бях много ядосана, но вече започва да ми минава. Да живее рока!