Непознатата Шиниъд О'Конър

Певицата подари на публиката едно уникално преживяване
Обновена: 23 юни 2011 14:49 | 23 юни 2011 13:39,
166

Снимка: Dnes.bg

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Шиниъд О Конър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая държи микрофона се едно е хванал дюнер
113
1
 
5
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Та за едно нещо харесвам чужбина и там има *** и ***, но те поне го знаят и не го показват. При нас е пълно с ***, за които едва ли не, е геройство да покажат това. Но понеже нямат друга възможност за изява нека да пишат глупости по форумите. :)
112
5
 
8
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
БОЖЕ, БОЖЕ АКО НЕ ПИШАТ ИМЕТО ПОД СНИМКАТА НИКОГА НЯМАШЕ ДА Я ПОЗНАЯ, ЧЕ ТЯ ИЗГЛЕЖДА ПО-ДЪРТА ЛЕЛКА ОТ МЕН !!!! ВСИЧКИ ОСТАРЯВАТ И СЕ ПРОМЕНЯТ, НО ИСКАМ ДА ОСТАРАВАМ КАТО СОФИЯ ЛОРЕН /НАД 70г /,КАТО ЙОРДАНКА ХРИСТОВА, КАТО МАРГАРИТА ХРАНОВА И Т.Н И Т.Н.......ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕДИ КАК СЕ ПОДДЪРЖАТ. ТАЯ ИРЛАНДКА ИЗГЛЕЖДА КАТО ЗАНЕМАРЕНА ДЕБЕЛА *** - ЖАЛКО !!!!
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си я батко, ако остане на гости в българия един месец. Като се почне едни баничарници, едни шкембета, едни сачове..........Няма да й се тръгва, както е взела да пълнее. Иначе си е добра певица.
110
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От всички коментари тук, останах с впечатлението, че негативното отношение към тази, безспорно талантлива певица, е предизвикано от това, че е дебела ЖЕНА. Ако беше дебел мъж - никакъв проблем. Нямаше подобни коментари след концерта на Джо Кокър, например. Който със сигурност има доста наднормени келца. И какво, да забраним на дебеланките да пеят. Ми то светът ще остане без оперни певици, повечето са с макси размери. Важен са гласът и талантът, или само аз мисля така?
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до м не ми обясни какво означава. не се заяждам исках просто да се ограмотя. и гоогле преводач мълчи по въпроса.нямам нищо общо с ол-инкузив. благодаря все пак че ми отговори
108
3
 
4
 
! Отговори
до 100 - Stela преди 12 години
Така викаха и тия дето гонеха Суингите и Зозите - "с тия дълги коси и нокти ще въшлясат" С тия тесни панталони ще се скопят . С тия къси поли им се виждат п...Това не било естетично , а дивашко. Нищо ново под слънцето . Само клакьорите се сменяте.
107
3
 
14
 
! Отговори
xXx преди 12 години
Като зеленчукопроизводителка е - колкото и да е бунтарка и некомерсиална, как може в подобен трагикомичен вид да предприема турне и да се появява на сцена!? Абсурдно е!
106
2
 
2
 
! Отговори
M. преди 12 години
Който казва ""ол-инкузив" трябва да знае какво е ""онстейдж", коментарът ми е към него. Гривнички се слагат на такива концерти, понякога са пропуски, като репортерските. Биват различни цветове в зависимост от нивото на пропуск - синьо за ***, примерно, зелено за изпълнителите. Не, че нея не могат да познаят, но да е ясно кой какъв е и какво прави на сцената. Бе, що ли обяснявам, по чалга концертите няма такива работи...
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 109 ей голям американец си станал евала ти прая. само да ми обясниш какво означава онстейдж. нямаме ли си наша думичка
104
8
 
8
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Поне да имаше цици, а то...
103
2
 
4
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Интересно ми е на какви концерти ходиш ,че чак да не могат да се разпознаят изпълнителите от клошарите
102
0
 
5
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Ххахахах 109 ще ме умориш - милата Шиниът така се е променила, че екипът и и слага гривничка да си я познае и да я пусне на сцената хахахах Аз пък ходих напоследък на някой и друг концерт и не забелязах изпълнителите да имат гривни, даже и танцьори имаше, ама и на тях не видях гривни, дали не са само за бекстейджа?
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
крайно време да се гласува закон против ограбването на българина от изветряли звезди.нагледах ме се на гладни западнали западни звезди. за чалгата също се отнася
100
5
 
1
 
! Отговори
M. преди 12 години
107, много си зле; тия неща се слагат на изпълнителите и екипа по концертите, един вид, че имат право да са онстейдж. А ти че само по ол-инклузив си ходил си е твоя работа.
99
8
 
8
 
! Отговори
Muscarin преди 12 години
Какво е това прасе?!
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само се чудя това на ръката и, дали не е гривна от някой ол-инклузивен ресторант. Ама нищо чудно, все пак тази форма едва ли се поддържа лесно :)
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не оспорва таланта й, а външният й вид. Всеки може да качи някой килограм, но тя има доста излишни, изглежда ужасно отпусната и занемарена жена.
96
3
 
16
 
! Отговори
до бг - 98 преди 12 години
Ама тази жена не е стара!Тя е неподдържана!
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо не даде на детето наградата бе коркозъбел