(авто) Гол за Криско

Тръгна нагоре с музика, вече е обикновен крадец от мола
Обновена: 9 авг 2012 15:05 | 9 авг 2012 13:40,
549
(авто) Гол за Криско
Криско е новият борец за права. Снимка: Булфото

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Казват, че щом една реклама е толкова коментирана, значи, че хората зад нея са си свършили работата. Но явно никой не си дава сметка какво се случва с героите от нея.

Един великолепен актьор като Асен Блатечки бе сринат само заради факта, че трябваше да играе не на сцената на театър или в кино/тв проект, а в 15-секундно клипче. Като обикновен среднощен крадец, който рови из хладилниците на хората.

Сега идва ред на Криско. Мизата е качена и вместо на салам, се посяга на кола. 

Надяваме се да е взел добър хонорар, който да му компенсира автогола, който си вкара като лице на тази т.нар. честност.

По всяка вероятност той си е мислел, че националният ефир ще му даде още по-голяма популярност. Докато пиша тези редове, съм си пуснал Smokie и парчето "Who The Fuck Is Alice", и трябва да бъдем честни - голяма част от българите сигурно се питат: "Кой, по дяволите, е този Криско?".

24-годишният младеж направи няколко добри проекта с Дивна, Ангел и Моисей, както и собствени парчета. Дълго време беше спряган за любовник на Елица Тодорова, двамата дори записаха и дует.

Тепърва тръгва да се доказва на сцената и има още много път да се утвърди като автор, певец и продуцент. Но когато нещата започнаха да му се получават, сега ще трябва да види и обратната страна на медала. Защото ще стане известен не с това, което създава, а като наглец от паркинга на мола.

Изборът на Криско е тъп, няма логика той да бъде борец за авторски права. Никой не отрича, че интелектуалният труд трябва да се оценява. И Криско ни агитира от ефира, че трябва да си плащаме за песните, за да може да се инвестира в следващи проекти.

Но как да помогна на Криско да си възвърне част от вложените пари в песни? Никак. Даде за пример iTunes, но той няма песни там. Да има издаден диск с парчета - няма. Размахва някакво CD в рекламата, но то не е негово, а най-обикновено от магазина.

В същото време самият той си качва песните в сайтовете за видеосподеляне, даже не пропуска и възможността да си пусне пиар, че новата му песен е гледана не знам колко си хиляди пъти.

Не ви ли звучи смешно? 

Сега вместо да си пусна неговото парче "Почивни дни" си въртя рекламния клип и се чудя дали го задоволява да се вози с мацките в чужда мини кола.

Готов съм да му предоставя своята, заредена с бензин за поне 20 лева. Малко е стара, но пък е широка и най-важното - CD плеърът не върти mp3-ки, а само оригинални дискове. Така че, ако иска да слуша музика, ще трябва да си купи албум. Ей така, за да подкрепи българската музика.

А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: Крискореклама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
2
 
7
 
! Отговори
до 466 преди 11 години
Нали ти е ясно, че това ако стане и ще секне "производството на български продукти". Т.е. първо тези творци няма да има вече откъде да свалят безплатно всякакви произведения и ще им секне музата - с две думи няма да има откъде плагиатства, защото няма да им се дават пари за сваляне. И второ ако това се въведе, това означава че трябва да има закони и да се спазват, ако това се случи занчи 99 прочента от "бг продукцията" няма да може да се пусне на пазара, защото е крадена.
391
2
 
14
 
! Отговори
Ghost преди 11 години
Като му гледам олигофренската мутра ме избива на извращения. С кеф да му набия няколко юмрука в лицето му. Ама като гледам все още няма кръв по лицето на тоя. Господ да го пази да не се обърка да краде моята кола че тогава ще го лежа.
390
4
 
3
 
! Отговори
крадец от мола преди 11 години
Влачете, докато има. Трябва да се сложи ред и да се спре безобразното точене на "домашно" кино и музика.Ще стане, но след години. Трябва да свикнете с новите технологии първо.
389
2
 
27
 
! Отговори
boy преди 11 години
БосфорТВ вместо да си трае след резилите които направиха в последно време, сега върти клипове "ти ми свали песента, аз ти взимам колата".. Няма такава подигравка към зрителите!
388
5
 
21
 
! Отговори
мразещ упр-ща мутра преди 11 години
Бтв, пускайте си удобни на властта реклами, но знайте че Кату(р)ница наближава септември месец за правителството Ви, което така усърдно защитавате. Тогава като задуха хладният вятър на повишените цени, ни мп3, ни авторски права ще го интересуват озверелия от глад българин.
387
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре да не ми се правят на творци, че повечето са с нелегални windows-и и антивирусни. Тонрежисьор съм и познавам голяма част от тези радетели, които призовават на тех да им се плаща, а всички дърпат от замунди и арена като луди, а иначе имали само акаунти да следят колко пъти ги били свалили.
386
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв е тоя?!?!?! И тоя ли пее няква чалга като Азис или е от некво предаване като биг брадър?!?!??!
385
0
 
11
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Павлино, моме глупаво, и аз бих се възползвал от предника ти, *** ти и накрая от устенцата ти, защото съм на секс вълна. Както биха направили повечето от нас. Значи щом тоя *** бил на "комерсиална вълна", дай да не се дразним от ***, които *** ? Много тъпо парче си !
384
1
 
21
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Тоя Криско я ми го пратете да вади картофи ,че няма време.Да му изпотя *** от бачкане.Какво сте го прокоментирали.
383
26
 
0
 
! Отговори
Pavlina преди 11 години
Хора, вие добре ли сте? Надъхвате се да говорите за "лайненца", "комплексари", прокурори даже от една реклама? Човека си се е показал, говори се за него, апелира си там за нещо, голяма работа - чак пък такива надъхани агресивни коментари.. И само да напомня/запозная автора на статията - Криско отдавна си прави бг рап със 100 кила, не е чак толкова безизвестен, колкото го представяш. Просто е на комерсиалната вълна и си се възползва както може. Както биха направили повечето от нас :)
382
35
 
5
 
! Отговори
нз преди 11 години
Ей авторчеТо, доста си комплексиран ми се струва, ходи си гледай голфа моля те !
381
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе някой гледа ли БТВ още??
380
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИ ДА КРИСКО НИКОГА НЕ Е СВАЛЯЛ БЕЗПЛАТНО ОТ МРЕЖАТА...СМЯХХХХХХ..ТОВА ЛАЙНЕНЦЕ СЕ ВЗЕ ЗА ГОЛЯМА ЗВЕЗДА
379
6
 
3
 
! Отговори
Умен преди 11 години
Сашоу, Попов, парчето на Smokie e Livin' next door to Alice, туй дето го слушаш е некква пародия, изпълнявана вероятно от Дриско! :)
378
2
 
51
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Много ми е интересно точно това ли жалко наркоманче Криско е станало борец за авторски права?! БТВ първо бъдете наясно със самия човек,и после си го рекламирайте заради жалкото си VOYO !Браво БТВ,взехте за рекламно лице човек,който възпява "бялото"....е как да позволя на дъщеря си да гледа Вашата телевизия,и за какви авторски права говорим,за каква честност......налагайте си го Криско в Катуница,нали Вашата журналистка защити *** !!!
377
1
 
11
 
! Отговори
до 449 преди 11 години
Ехм, кое е долно произведение ? За рекламата на Дриско говориш, нали ? Кирилицата е за предпочиане, лапе!
376
25
 
3
 
! Отговори
mhm преди 11 години
nqmam dumi kak e vuzmojno da se dopusne tolkova dolno avtorsko proizvedenie , nqmam dumi vse edno tova e jult vestnik , ne prosto nqmam dumi sus sigurnost tova e nqkoi mi6ka ( avtora ) EI AVTORA ZA NI6TO NE STAVA6 OTIDI I SE GRUMNI ARE 4E MIRI66 *** NE6TASTEN I NEDEI PI6I PODOBNI NE6TA AKO ISKA6 DA SI INTERESEN , PO SKORO VSQVA6 MIZERNOTO SI OTRICATELNO VLIQNIE , USPEH !!!
375
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТУК ГО ТРИЯТ ... ПИШИ В НЕТА ... ЩЕ ГО НАМЕРИШ КОМЕНТИРАН Е
374
1
 
1
 
! Отговори
do 446 преди 11 години
:-)))NE ZNAEH ZA SVIRKITE ! SPODELI LINK PLZ
373
1
 
7
 
! Отговори
ДО 444 преди 11 години
НЕ СЪМ МОРАЛИСТ - КАВАЛИТЕ СА СИ КАВАЛИ - АМА НАЛИ СЕ ВОДИ ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ , ЗА КВО ТОГАВА СИ ПУСКА КЛИПОВЕ КАК НЯКАКВА МУ ПРАВИ С,,,КА. МАЛКО НА ОНАЯ *** ЧАЛГАДЖИИКАТА МИ МЯЗА....ГАЛЕНА (СЕТИХ И ИМЕТО)!