(авто) Гол за Криско

Тръгна нагоре с музика, вече е обикновен крадец от мола
Обновена: 9 авг 2012 15:05 | 9 авг 2012 13:40,
549
(авто) Гол за Криско
Криско е новият борец за права. Снимка: Булфото

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Казват, че щом една реклама е толкова коментирана, значи, че хората зад нея са си свършили работата. Но явно никой не си дава сметка какво се случва с героите от нея.

Един великолепен актьор като Асен Блатечки бе сринат само заради факта, че трябваше да играе не на сцената на театър или в кино/тв проект, а в 15-секундно клипче. Като обикновен среднощен крадец, който рови из хладилниците на хората.

Сега идва ред на Криско. Мизата е качена и вместо на салам, се посяга на кола. 

Надяваме се да е взел добър хонорар, който да му компенсира автогола, който си вкара като лице на тази т.нар. честност.

По всяка вероятност той си е мислел, че националният ефир ще му даде още по-голяма популярност. Докато пиша тези редове, съм си пуснал Smokie и парчето "Who The Fuck Is Alice", и трябва да бъдем честни - голяма част от българите сигурно се питат: "Кой, по дяволите, е този Криско?".

24-годишният младеж направи няколко добри проекта с Дивна, Ангел и Моисей, както и собствени парчета. Дълго време беше спряган за любовник на Елица Тодорова, двамата дори записаха и дует.

Тепърва тръгва да се доказва на сцената и има още много път да се утвърди като автор, певец и продуцент. Но когато нещата започнаха да му се получават, сега ще трябва да види и обратната страна на медала. Защото ще стане известен не с това, което създава, а като наглец от паркинга на мола.

Изборът на Криско е тъп, няма логика той да бъде борец за авторски права. Никой не отрича, че интелектуалният труд трябва да се оценява. И Криско ни агитира от ефира, че трябва да си плащаме за песните, за да може да се инвестира в следващи проекти.

Но как да помогна на Криско да си възвърне част от вложените пари в песни? Никак. Даде за пример iTunes, но той няма песни там. Да има издаден диск с парчета - няма. Размахва някакво CD в рекламата, но то не е негово, а най-обикновено от магазина.

В същото време самият той си качва песните в сайтовете за видеосподеляне, даже не пропуска и възможността да си пусне пиар, че новата му песен е гледана не знам колко си хиляди пъти.

Не ви ли звучи смешно? 

Сега вместо да си пусна неговото парче "Почивни дни" си въртя рекламния клип и се чудя дали го задоволява да се вози с мацките в чужда мини кола.

Готов съм да му предоставя своята, заредена с бензин за поне 20 лева. Малко е стара, но пък е широка и най-важното - CD плеърът не върти mp3-ки, а само оригинални дискове. Така че, ако иска да слуша музика, ще трябва да си купи албум. Ей така, за да подкрепи българската музика.

А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: Крискореклама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
6
 
! Отговори
млада булка преди 11 години
Криско = световен рекордьор и олимпийски шампион по лицемерие.За утеха ни останаха само Килата и Жан-Клод Ван Дам! Дърпайте. Криско вече не ще да го теглим... ъ, нагоре.
371
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GOLEMI MORALISTI SE IZVUDIHTE BE !!!
370
1
 
5
 
! Отговори
DO 439 преди 11 години
JUST КАВАЛИ :)
369
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си тегля от торент порталите редовно.А ти ?
368
32
 
5
 
! Отговори
from the UK преди 11 години
Пичове, като ви чета коментарите оставам с впечатлението,че по-скоро завиждате на малкия.Сигурен съм,че само единици от вас са се появявали по телевизията и са жънали такъв успех като това момче.Може да е всякакъв,ама поне е направил нещо за популяризирането на българската ни музика.Това клипче за феърплея е по-скоро рекламен трик от който той изобщо няма нужда,защото всички знаем колко е популярен сред младежите.А относно торентите- няма лошо да си теглим от нета,а и все още е напълно легално
367
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в хамстера като напишете:Krisko-Bulgarianше го видите сладура каква малка *** има:)
366
0
 
6
 
! Отговори
irynah преди 11 години
Ама нека продължават БТВ да си правят рекламите с известни личности. За мен липсата на себеуважение си е престъпление към самия теб, но това е друг въпрос - всъщност това осъжда обществото. Изглежда само сдобиването с лоша репутация ще накара тия хора да отказват да снимат глупости за БТВ...
365
21
 
5
 
! Отговори
Зина преди 11 години
Злобна статия и нищо повече. Няма значение дали Криско / нито го слушам, нито ме вълнува/ е еди къв си, при положение че статията е написана така злобно и се аргументира с нищо повече от заядлив тон и игра на думи - авторът и сайтът се дискредитират с тая писанка.
364
0
 
37
 
! Отговори
ok преди 11 години
BTV, ще ви кажа кое не е честно. Не е честно да задължавате актьорите във долнопробните ви сериали да подписват договори, в които се ОТКАЗВАТ от авторските си права! (отделна тема е какви мижави хонорари им давате и те завалиите от глад и ниска професионална хигиена се съгласяват). Не е честно по същият начин да ощетявате композиторите на въпросните сериали - отново като се ОТКАЗВАТ от авторски отчисления за музиката си! Когато решите този принципен проблем, едва тогава ще имате право на подобни нагли рекламни къмпании! И още нещо - хора, не винете артистите за тези недоразумения. Големият проблем е в едни мастити чичковци наречени продуценти, издатели, медийни магнати. Техни са всички гадни инициативи за АКТА, Феърплеи и други подобни простотии. Искат лъвския пай за себе си. Но понеже са некви тотални анонимци, използват популярността на артистите под благовидният предлог че го правят всъшност за тях. Лицемери !!!
363
0
 
7
 
! Отговори
irynah преди 11 години
Очаквам официалното становище на г-н 100 Кила по въпроса.Криско има записан албум с него. Нека Килата да си остави парчетата в интернет и само дуетите му с Криско да изискват заплащане. Така е честно. Нека видим кой ще се наложи повече. : ) Криско да продължава да си подкрепя Политова, ***, а оттам и Цеко Минев, защото милия не осъзнава колко много го крадат. Повече отколкото всеки потребител, който го тегли. ,
362
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некой Голем *** е писал тази статия!!Ама Голем Баце!!!
361
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново сте недовлни :) Балтечки е супер, и ви го знаете, оскотяли, завистливи симпатяги.
360
0
 
9
 
! Отговори
До 414 преди 11 години
ФИлмът с Асен Блатечки, който може да не е невероятен, но е готин е "Леден сън" и го има в ЗАмунда. ТОй е телевизионен филм, на БНТ, но струва повече от една камара широко рекламирани заглавия като "Мисия Лондон" например. Блатечки е фигура, а Криско е фигурант. И въпреки някои негови готини проекти, такъв може би ще си остане. ЗАщото тая работа иска и акъл, а той като че ли го няма.
359
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредния чалгар с "модерно" звучене, факт е че пее и по най- вървежните чалготеки в страната...въздухарче с претенции... поне кьорово сд да издаде, пък тогава да точи лиги за авторство
358
7
 
18
 
! Отговори
hm преди 11 години
Асен Блатечеки - великолепен актьор ???????? WTF ?!?!?!??
357
0
 
20
 
! Отговори
? преди 11 години
то се видя въпросния хубавец колко мозък има в главата още преди няколко годиникогато сам качи в нета негово порно клип
356
2
 
20
 
! Отговори
susi преди 11 години
Абе къв е тоя Криско ?Крадецът на салами го знам от Стъклен дом, ама тоя герой какъв се бара?
355
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иска му се на хлапака така ако може по-бързо и по-лесно да дойдат горемите пари! Феърплей в живота няма! Ние сме 23 години демокрация, тук няма феърплей, а само кражба(и), по нелегален и легален начин! Само че той хлапака "тея неща" не ги разумява! Щом е за него даа, да му се плаща, ама щом опре той да плаща?!? Подлъгали са го и той хоп готов дори за АСТА. Криско, *** с тебе, ако си по татово време бая камъни шъ чукаш в Белене и Скравена!
354
0
 
45
 
! Отговори
коко преди 11 години
Като се замисля цялата тази смотана кампания е измислена от БТВ с цел не гледайте филми и не слушайте музика, а плащайте за Voyo !
353
0
 
2
 
! Отговори
do 419 преди 11 години
Потърси за noscript добавка. :)