Гняв, музикална агресия и свежи парчета!

Интервю на Bullet For My Valentine за Dnes.bg
Обновена: 28 фев 2013 11:55 | 28 фев 2013 11:55,
0
Гняв, музикална агресия и свежи парчета!
Bullet For My Valentine. Снимка: Sofia Rocks 2013

Aнглийската метълкор банда Bullet For My Valentine (BFMV) ще гостува в България за първи път на 26 юли 2013 г. малко след като станa факт и съвсем новият им, четвърти албум. "Temper, temper" излезе на 12 февруари, 2013, а първият официален сингъл от албума “Riot” – още на 14 януари.

В интервю за Dnes.bg членове на бандата разказват за записите около "Temper, temper".

Разкажете ни нещо интересно за записите в Тайланд.

Мат Тък: Записите този път бяха различни, защото не сме правили никакви демо версии за този албум. Бяхме с нагласата просто да отидем и както си свирим, да запишем парчето. Опитахме се да уловим най-спонтанното и енергично настроение. Това беше концепцията и наистина си заслужаваше, защото сутринта, след като пристигнахме, написахме първото парче „Breaking Point”. Песента буквално се „изля” за по-малко от 2 часа.

Майкъл Томас: Да. Тази сутрин станахме наистина рано, около 6 часа и бяхме готови със записа преди 8ч.

Мат Тък: Този начин на работа в студиото е много по-енергичен, по-приятен и по-малко стресиращ, тъй като когато трябва да правиш предварителни записи и демо версии, всичко, с което се занимаваш, е презапис на едно и също нещо. И понякога, правейки това, автоматично губиш тази магия, която е в демото. Затова този път пропуснахме тази част.

Още по темата

Защо избрахте „Temper, temper” за заглавна песен на албума?

Майкъл Томас: Това решение дойде от звукозаписната компания. Парчето беше предназначено за свободно разпространение, но по някаква причина във Великобритания всички се прехласнаха по него и дори най-големите радиостанции го завъртяха. Хубавото е, че парчето събра повече фенове, отколкото сме очаквали.

Мат Тък: Истината е, че е доста свежо парче и е стилистично различно от всичко, което сме правили до момента. Затова според мен е повече като „мостра” - какво ще представлява албумът, но не представя неговата цялост. Мислим, че това ще е свежо „булет”–че, което да ни послужи като добра интродукция за албума, който съдържа традиционни метъл парчета. Самият албум е толкова добър, че можеше да изберем всяко парче за заглавно и според мен нямаше да има голямо значение кое точно е, просто „Temper, temper” носи много позитивизъм и текстово, и стилистически е свежо.

Защо написахте „Temper, temper”?

Мат Тък: Истината е, че не съм планирал написването на стиховете, а се носех по течението. В крайна сметка го почувствах като саундтрак и се превърна в един много добър начин да се покаже същността на една метъл или рок банда – този гняв, тази музикална агресия, всичко, което една метъл банда трябва да е. Това е позитивният начин на представяне, много по-добър, отколкото да отидеш в бар, да се напиеш и да правиш проблеми. Много по-позитивно е да го покажеш чрез музика и да си прекараш добре в същото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: метълинтервюBFMV
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари