В ритъма на сърбите от ZAA

Концертът е на 9 май
Обновена: 8 май 2013 17:13 | 8 май 2013 17:13, Петя Славова
0
В ритъма на сърбите от  ZAA
Снимка: Строежа

Поредна обещаваща банда от Сърбия ще гостува у нас тази седмица. ZAA - осем-членна формация, едно от сравнително новите имена на сръбската сцена - ще свири в София на 9 май в клуб Строежа.

ZAA са създадени през 2008 г., но вече са сред добре познатите на местно ниво формации. Но не само – имат реализирани концерти и в Чехия, Австрия и Унгария. Групата бе в програмата на Концерт Године 2012, който бе посетен от над 8000 души. Стилът им е разнообразен - в основата си стъпва на ска и реге, но с множество отклонения - от джаз до пънк. Начело на групата са две вокалистки - Tamara Ristić и Sanja Vučić, а впечатление прави още вмъкването на саксофон, кларинет, дудук и перкусии.

Участието на ZAA в Строежа е в продължение на традиционно добрата връзка на клуба с алтернативната музикална сцена в Сърбия, и въобще страните от бивша Югославия. Досега, по пътя на тази линия, в България са гостували Dubioza Kolektiv (Босна и Херцеговина), Eyesburn (Сърбия), S.A.R.S. (Сърбия), Tea Break (Сърбия), Hornsman Coyote (Сърбия), Superhiks (Македония), Bernays Propaganda (Македония).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: СърбиябандастроежZAA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари