Арестуваха ирански младежи заради кавър на песента "Happy"

Били облечени неморално
Обновена: 22 май 2014 09:10 | 21 май 2014 16:25,
28
Арестуваха ирански младежи заради кавър на песента "Happy"
Снимка: Youtube

Шестима ирански младежи бяха арестувани за това, че качили в YouTube видеоклип, в който се вижда, че танцуват на фона на парчето "Happy" на американския изпълнител Фарел Уилямс, предаде ДПА.

Клипът показва трима мъже и три жени без хиджаб да имитират движенията на Фарел Уилям от неговия клип към песента. Младежите танцуват по улиците и покривите на сградите в Техеран. Шестимата младежи са обвинени в неморално поведение.

Клипове на младежи, танцуващи на фона на песента на Фарел Уилямс, в различни градове по света от доста време се разпространяват в интернет. Нито един от създателите на тези аматьорски клипове не е имал такива проблеми със закона като иранските младежи.

По повод ареста на шестимата иранци самият Фарел Уилямс написа във Фейсбук: "Повече от тъжно е, че те са арестувани, докато са се опитвали да разпространят щастието."

Вижте клипа, довел до ареста на младежите

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
22
 
5
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 9 години
Браво на Иран, първо почват с песните и танците, след това идва ред на алкохола, после на употребата на наркотик, след това искат връщане назад, но няма, пороците са ги убили, или поне възможността за щастие, иначе нека си пеят у дома, никой не им пречи, законите трябва да се спазват, лоши или не
4
2
 
3
 
! Отговори
Аятолах Хомейни преди 9 години
Богоугодно е !
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фанатици и диваци.
2
26
 
12
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Vseki, koito haresva HAPPY trqbva da polu4i 100 kam6ika na gol grub!
1
27
 
6
 
! Отговори
ВАНГЕЛИС ПАПАТАНАСИУ преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ СЪЩО СА ОТ ИРАНСКИ ПРОИЗХОД...ЕТО ТОВА СА ВАШИТЕ БРАТОВЧЕДИ ПЕРСИТЕ.ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ТЯХ !ЛЕОНИДАС НЕ СЕ ДАДЕ НА ПРОХОДА, ТЕМИСТОКАЛ ГИ РАЗБИ ВСИЧКИТЕ В МОРЕТО, И ГИ ИЗГОНИ ОТ АТИКА И ТЕССАЛИА, А АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ ИМ РАЗРУШИ СТОЛИЦАТА И Я ЗАПАЛИ.