Монахиня спечели певчески конкурс в Италия

Мечта й било Исус да дойде
Обновена: 6 юни 2014 17:21 | 6 юни 2014 14:58, Мария Захариева
0
Монахиня спечели певчески конкурс в Италия
Снимка: Reuters

Монахинята от Сицилия сестра Кристина спечели италианската версия на телевизионния певчески конкурс "Гласът", след като седмици наред представянето й бе следено с ентусиазъм от милиони фенове в страната, съобщиха Франс прес и ДПА.

Сестра Кристина събра 62 на сто от гласовете в надпреварата с младия рокаджия Джакомо Воли, но не показа, че се е главозамаяла, а призова аудиторията да рецитира молитвата "Отче наш", за да благодари на Всевишния.

"Искам Исус да дойде тук, това е моя мечта", заяви тя, след като получи приза "Гласът на Италия", изобразяващ три пръста на ръка, която държи микрофон. 25-годишната сицилианка благодари също на ментора си, рапъра Джей Акс, защото я защитил от онези, които я критикуват. Той окачестви като невероятно представянето в конкурса на сестра Кристина, която се появи облечена в черна рокля и със забрадка. Рапърът я окуражи "да промени нещата и да даде важен пример".

"Имам дарба, която мога да демонстрирам", заяви 25-годишната Кристина Скуча, когато на 19 март четиримата съдии в журито на шоуто за таланти я попитаха с какво се занимава, след като току-що единодушно бяха дали вота си за нея. Присъствието на монахиня бе много изненадващо в този конкурс, който обикновено е запазена територия за любители на облеклото с украса от пайети.

Известната певица и телевизионна водеща Рафаела Кара бе смаяна от външния вид на сестра Кристина, която носеше сиво облекло и забрадка на монахиня. Кара дори я попита дали действително е монахиня и какво е мнението й за папа Франциск, от когото младата сицилианка се възхищавала.

"Всичко това се случи, защото в обществото има жажда за радост, за любов, жажда за хубаво и неопетнено послание", поясни сестра Кристина на пресконференция преди финала на конкурса. Откакто рапърът Джей Акс стана неин ментор, за да може по думите му да се разчита на контраста между него - Дявола, и светената вода, увлечението на публиката по сестра Кристина не е намалявало. Телевизия Раи дуе дори регистрира рекорд за най-много зрители, гледали нейно предаване.

Сестра Кристина се представи в конкурса с изпълнeние на песента "No One" на Алиша Кийс . То е гледано над 50 милиона пъти в YouTube.

(БТА)


0
Още по темата: Италияконкурсмонахиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари