Въвеждат нови правила за музикалните категории на наградите "Оскар"

Промяната се прави, след като тази година една от номинираните песни беше дисквалифицирана
26 юни 2014 17:20,
1
Въвеждат нови правила за музикалните категории на наградите "Оскар"
Снимка: Reuters, архив

Организаторите на наградите "Оскар" въвеждат нови правила за музикалните категории, за да предотвратят некоректни кампании, съобщи Би Би Си.

Членовете на Академията за кинематографично изкуство и наука вече нямат право да се свързват с гласуващите, за да промотират песните си за номиниране. Те също няма да имат право да гледат изпълнения на живо на песните, освен ако не съпътстват прожекция на филма.

Промяната се прави, след като тази година една от номинираните песни беше дисквалифицирана. Оказа се, че авторът беше изпратил имейли на гласуващите да обърнат внимание на творбата му.

"Alone Yet Not Alone" тогава измести други, смятани за достойни претенденти, и изненадващо попадна сред номинираните. По-късно стана ясно, че бившият управител на Академията Брус Бротън се е свързал с поне 70 от 240-те гласуващи, за да им обърне внимание върху нея.

Следващата церемония за наградите "Оскар" ще се състои на 22 февруари 2015 г. в Лос Анджелис.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: наградиоскар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
"авторътБешеИзп преди 9 години
имейли на гласуващите да обърнат внимание на творбата му" - затова песента му била дисквалифицирана! ХахахаАко и ние въведем този принцип? Тогава 99% от участниците в нашите конкурси ще бъдат дисквалифицирани!Този казал как ще възнагради комисията, ако възложат на него държавна поръчка. За онзи се обадил някой, казал "Това е мой човек" - и го назначили. Недоученото *** спечелило докторантското място, щото дядо му е професор. Баш крокозъбелът минава през леглата на 100 човека и става "Мис Бг"