"Възраждане" атакуваха украинска делегация в АЕЦ "Белене"

Партията гордо показа клипче от инцидента
14 май 2024 15:16, Нели Христова
316
"Възраждане" атакуваха украинска делегация в АЕЦ "Белене"

"Възраждане" се похвали с протест и инцидент с украинска делегация в АЕЦ "Белене", докато МВР нехае и не взима мерки. Това става ясно от постове във Фейсбук на самата партия и на Арман Бабикян." Моля МВР да отговори за инцидент срещу украински експерти в АЕЦ Белене от представители на Възраждане??? Надявам се държавата да не подмине с мълчание тези действия!!!", пише Бабикян.

Инцидентът става в понеделник, когато специалисти от Украинския оператор на ядрените централи "Енергоатом" са на посещение на площадката на АЕЦ “Белене”. Те идват, за да се запознаят на място с оборудването, доставено по проекта, както и с техническата документация. Посещението е организирано в изпълнение на решение на Народното събрание от юли 2023 г. за провеждане на преговори за потенциална продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ „Белене“. Процесът беше стартиран през миналата година, когато на среща между българската и украинската страна беше предприета първата конкретна стъпка за започване на преговорния процес.

Именно при идването на специалистите на място те се срещат с протест на "Възраждане". От над 20-минутно видео се вижда как се спира колата на украинската делегация, а накрая тя е дори изтласкана и върната обратно, без на място да има дори един полицай. Едва накрая се появява полицейска кола.

Почти веднага след случката лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов започва да се хвали с нея в социалните мрежи. Към момента не е известно дали МВР да се е задействало по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от Общество
Какво да изберем: БДС или ЗНП?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 2 седмици
НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПРИСЪЕДИНЯВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ? ....КОГА???
267
0
 
0
 
! Отговори
В Белене преди 2 седмици
ли премести КАТУНА СИ копанарския шаман?
266
2
 
1
 
! Отговори
Buba преди 3 седмици
Браво на Възраждане! Така трябва да се прави, когато нашите марионетки подаряват или продават на безценица всичко купено с парите на данъкоплатците! А вие от Днес.бг сте поредната *** на господарите отвън Атлантика!
265
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спрямо обективната случка тази статия е пример за медийна манипулация. И понеже финансирането на медиите не е българско, се взема страната на марионетния режим на украйна срещу българи от законна партия в България.
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На всяка манджа мерудия - назначеният протестър Бабикян.
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АЗ АТАКА НЕ ВИЖДАМ, ВИЖДАМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ СРЕЩУ РАЗПАРЧЕТОСВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА СОБСТВЕНОСТ. УКРАИНЦИТЕ И ОТ НАС СА ГРАБИЛИ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА АМА ДНЕС НАДМИНАХА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ СИ В ПРИДОБИВКИТЕ ЗА СМЕТКА НА НАШИЯ ДЖОБ.
262
0
 
2
 
! Отговори
По големи преди 3 седмици
Лешояди от укрите няма, както и подолнигьотверени отппдб и бабикян отгоре!
261
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ППДБ ни дават нашите си два реактора на укрите за един милиард, а в същото време е известно че зареждат руските реактори в Козлодуй с френско и американско ядрено гориво. ЗАЩО НЕ СЕ ПРЕВИ АЕЦ С ДВА РЕАКТОРА ТОЛКОВА ГОДИНИ, А ТЕ СЕ ПОДАРЯВАТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ. КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА НОВИЯ РЕАКТОР ЗА КОЗЛОДУЙ, КАКВА Е ТАЯ АБСУРДНА СМЕТКА ДВА КОНЯ ЗА ЕДНА КОКОШКА.
260
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чемодан, кола, Киев.
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бабикян е с поредната си антибългарска постъпка. Бог види азерите газят Армения.
258
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УНИЩОЖАВАТ НИ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА
257
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЖЕНАТА Е ПРАВА - ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ, УКРАИНЦИТЕ СА ДОШЛИ ДА НИ КРАДАТ.
256
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
вЪРНЕТЕ НИ РЕАКТОРИТЕ, ЗА ТЯХ ИМА АМЕРИКАНСКО ГОРИВО НИЩО ЧЕ СА РУСКИ. КУПЕТЕ СИ АМЕРИКАНСКИ РЕАКТОРИ ЗА 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА И НИ СЕ МАХАЙТЕ ОТ ГЛАВИТЕ.
255
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 3 седмици
Успех
254
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре че има предизборна борба,та разбираме за шашмите на шашмаджиите,които пъплят по нашите земи!
253
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Народните представители гласуваха нещо, което не го искаме. Тези пари за реакторите са наши.
252
6
 
5
 
! Отговори
ТХ-Толбухин преди 3 седмици
Украинската армия влиза в България през 1944 година. Три години след като е бил освободен от румънски терор град Добрич е окупиран от украинците. Украинският маршал Толбухин имаше паметник пред кметството в центъра. Градът се казваше Толбухин до 1990 година. Автомобилните номера на Добрич и до днес са с буквите ТХ. Продължава украинската окупация. Как звучи, пропагандата поднесена в стил евроатлантизъм. Всеки може да си ги говори как си иска.
251
4
 
17
 
! Отговори
Булекзит преди 3 седмици
Не е демократично България да строи АЕЦ и да е износител на ток, демократично е да подари реактора за милиарди на Украйна.
250
5
 
15
 
! Отговори
Значи, знаем, че преди 3 седмици
все още не са продадени - и това е нещо. Но щом идват украинците нещата вървят на продажба. Независимо от това дали харесвате Костадинов или не, в тоя случай мисля, че това е правилното решение. Тази сделка не трябва да се състои, а вместо това да вземем да си довършим АЕЦ-а. Парите, които ще получим от тая сделка са изядени от инфлацията , но електроцентрала не може да бъде изядена от инфлация. Мислете по тоя въпрос.
249
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шумкарите на рептилоида Путин

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe