Поли Генова класира България за финала на Евровизия

Песента й If Love Was A Crime вдигна публиката в Стокхолм на крака
Обновена: 13 май 2016 08:22 | 13 май 2016 07:04, Елка Василева
88

Снимка: Andres Putting (EBU)

България се класира за финала на Евровизия. Поли Генова вдигна публиката в Стокхолм на крака с песента си "Ако любовта беше престъпление".

Песента на Поли Генова се пребори със силната конкуренция на още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия и остана сред 10-те финалисти от втората полуфинална вечер.

Класиралите се за финала бяха обявявани в произволен ред. България беше обявена трета.

Гласуването на журито и телевизионните зрители определи на финала да отидат представителите и на Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Победители от първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.

Така на финала в събота, 14 май ще пеят 26 изпълнители - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Вече е определен редът на изпълненията за финала в събота. Поли Генова ще пее под номер 8.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: евровизияПоли Генова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
59
 
12
 
! Отговори
, преди 7 години
Поли, пусни си някое парче на Оратница и се гръмни. В твоето изпълнение няма нищо индивидуално, атрактивно, българско и новаторско - *** шаблон от 90-те години на миналия век с плосък старомоден саунд. Ако представляваш България, то значи 97% от населението не сме българи. Срам.
8
4
 
36
 
! Отговори
bz преди 7 години
Bravo Poli
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер.
6
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това путинската *** няма угодия! Долните типове и тази новина са оакали.
5
3
 
53
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на момичето! Не я харесвам (най-вече като визия) обаче песента беше супер и напълно заслужено се класира на финала! Успех на финала! Аз по-принцип не гледам подобни конкурси и шоута, обаче тоя път май ще направя изключение!
4
10
 
21
 
! Отговори
Ako преди 7 години
Ако беше брадата жена, транссексуален, съдист, педофил , некрофил или нещо такова можеше да и да има шанс ама така едва ли.
3
3
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много готина песен с изчистено и съвременно звучене и прекрасно послание на текста. Поли е много положително и талантливо момиче. Бъдете българи, гласувайте ако сте в чужбина!Радвайте се , а не злобейте!
2
16
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо музикално в тоя конкурс. Песните са под всякаква критика.Всичко е кич, политика и пак политика. Не си заслужава да участваме и без това няма шанс някога българин да спечели
1
3
 
67
 
! Отговори
ss преди 7 години
То бива финал ,ама пък с 26 финалисти си е направо осминафинал...