Антилопи, дупари, гъзари... Цензура за вулгарните текстове на песни!

Музиката в момента насажда пошлост и агресия, настоя Вида Пиронкова
11 дек 2017 13:15,
105

Композиторът Вида Пиронкова смята, че в България трябва да има някакъв вид цензура, за да се спре издаването на песни с вулгарни текстове.

"СЕМ трябва да се задействат, парламентът трябва да се задейства, някаква цензура трябва да се направи", обясни Пиронкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ трябва да се върнат комисиите в радиата и телевизиите, които да гледат и цензурират текстовете. Пиронкова подчерта, че песните, които излизат в момента, насаждат пошлост, грешни идеали и агресия.

Според певицата Диона обаче продуцентите задължават изпълнителите да пеят написания текст.

"Световните хитове имат много вулгарни текстове, които заключват в себе си много вулгарни послания. Това се слуша в момента", коментира изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Вида Пиронкова обаче отрече световните тенденции да определят музиката у нас.

"Морален е проблемът и е много голям", подчерта Пиронкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
До HELLВ Ада получават каквото им се даде, ако им се даде. Там нямат права, затова е и Ад. А Хаосът е естественото състояние на нещата. А колкото до контрола:ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
77
2
 
1
 
! Отговори
Led Zeppelin преди 6 години
Моите фаворити са А4 и ало ало дръж чаршафа - великолепни български песни
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дриско е рядко. Тъппо парче.
75
1
 
20
 
! Отговори
37193 преди 6 години
Това днешната младеж за нищо не става хахахахаха
74
1
 
20
 
! Отговори
LethianDream преди 6 години
Проблемът е, че сегашните "текстописци" нямат въображение, всичко се прави за пари, идва при теб Криско и казва "напиши ми песен" , трябва ми след един час. И ти "твориш" нещо като "антилопа, настъпах си хобота, докато те трескам, заринат от конопа". Дори за вулгарен текст се изисква умение, неведнъж показвано от такъв "титан" като Светльо Витков с "Ел-ено моме" или "Овци" :D " "Спориш с мен, не съм Софокъл, прекалено съм нелеп... Клатиш тлъстото си виме и потропваш с пачи крак" :D
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много обичам да слушам Dриско как мучи.
72
15
 
13
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ха ха ха голям смях!Пиронкова и тя,милата като онази,Ганчева... Как и по приказките и на външен вид си приличат всички ***,грозни,застарели тетки с претенции да са Някой в Културата?
71
7
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Требе неква цензура да се въведе и да не се пускат дебели шопари по телевизията
70
3
 
14
 
! Отговори
Хари преди 6 години
даже някаква майка във някакъв форум ме обави за необразован и неадекватен - мнението и (както и на още доста явно млади майки), и темата на дискусията беше Криско да пише песен с таблицата за умножение, че видиш ли младежта много го слушала и поне нещо щяла да научи - нечувана глупост, просто се скъсах от смях, колко са убедени в правотата си, просто няма какво да се каже, слушайте Дриско и прозиводни и ще успеете в живота :D
69
4
 
32
 
! Отговори
Възмут Възмутев преди 6 години
Какво сте ми се завъзмущавали? 2017 година е. Срещу чалгата 27 години нищо не сте направили, а с манталитета, който провокира създава от дъщерите ви в ***, а от синовете ви мутри вече усепешно 27 години, ама ще се изпонатръшкате и изпонаредите да се надпреварвате в състезанието кой може да изплещи повече простотии на темата за морала. Всичко е вече съсипано в тази държава на мутрите. Една куpвичка повече няма да промени статистиката.
68
2
 
37
 
! Отговори
vlady преди 6 години
За щастие все още има стойностни творци, за които изкуството е призвание, начин на живот, ескапизъм и т.н. парите са на заден план. През ноември бях на два фестивала Metal Gates и Autumn Souls of Sofia с голям брой такива творци. Има и качествени продуценти като Dan Swano, Jens Bogren, Peter Tagtgren, David Castillo, Mags, братята Weslawski и т.н., които издават стойностно изкуство. Не са малко и музикантите, които сами се продуцират и издават стойностни произведения.
67
3
 
5
 
! Отговори
Men преди 6 години
До Анонимен1 милион викаш? В момента показва 34к гледания - доста по близо до негледаемия ти клип!
66
2
 
11
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До до 66 Woman"Не, слушам го защото прави страхотни песни" - :DDDDD поредният, няма да слагам определения защото не се познаваме, но това е несериозно - страхотни при това и "песни" от наши поп, рап, чалга и т.н. изпълнители НЯМА! Това че повечето невръстни ги слушат не означава че се СЛУША тази помuя, това е простотия на медиите
65
5
 
2
 
! Отговори
HELL преди 6 години
До 123Да АДА е тука вече. Ти май имаш нещо против, че кончето няма да те разхожда и да си щракаш с пръсти вече.Има неща които не разбирате, много от песни все се мислят за НЕО и избрания! АДА е изгубил контрол на някои неща при живите и трябва да си го върне, защото не е за вас! Още нарушавайте баланса и как от само себе си се заклеймявате
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава е модата, това се налага на световната сцена и България както във всеки един бранш следват световните тенденции. Модата на наивните песнички от типа "Ако имах чук" е безвъзвратно отминала. Както се носят окъсани дънки и проскубани дрехи, така се слуша и такъв тип музика с провокативни текстове, иначе няма да си интересен. Конкуренцията в днешно време е жестока. Едно време са заклеймявали и рокендрола като упадъчна музика и нашите майки и бащи са били хулени за това което слушат.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MenКато песен като Антилопа направи 1 милион за отрицателно време защо тв каналите да не излъчват клипа и а да излъчват негледаем клип с 15 000 гледания.
62
11
 
1
 
! Отговори
до 66 Woman преди 6 години
Не, слушам го защото прави страхотни песни. Просто ти дадох пример че на Балканите яко го слушат, ако продължава в същия дух ще пробие и на други пазари. А ти си едно хейтърче, нищо повече.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраната единствено ще направи подобна простотия още по-желана. Тази лобира ЗА простотията.
60
8
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
До до 63 MenЯсно, тряба да ме знаят в събира, македония, румъния гърциа и босна, за да имам мнение за дриско. Теб кой те знае? Или просто караш по течението без мисъл - всички слушат дриско, и аз ще го слушам? Бягав в чалга глубчето да ръсиш мъдрости...
59
17
 
2
 
! Отговори
до 63 Men преди 6 години
Криско го слушат в Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Хърватия, Босна, Словения, а теб кой те знае?