На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи

Компанията вече създала съответните технически изисквания
3 фев 2021 14:07, Бойчо Попов
127
На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи
Снимка: БГНЕС

Онлайн продавачът на билети CTS Eventim възнамерява да обвърже присъствието на концерти и събития с ваксинация срещу коронавируса.

"Когато има достатъчно ваксини и всеки може да бъде ваксиниран, тогава организаторите от частния сектор също трябва да имат възможността да направят ваксинацията изискване за влизане на събития“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Клаус-Петер Шуленберг пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche.

CTS Eventim вече е създала съответните технически изисквания. "Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията“, коментира Шуленберг.

Той каза, че би разбрал, ако хората имат притеснения относно ваксинацията. "Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти, тогава трябва да се надяваме, че този скептицизъм скоро ще изчезне", допълни той.

Плановете на германското правителство предвиждат всеки германец да има възможност да бъде ваксиниран до края на лятото.

В провинция Шлезвих-Холщайн CTS Eventim организира сама назначения за ваксинация. С други федерални провинции се водят преговори за евентуално сътрудничество в бъдеще, когато ще се предлагат повече ваксини, казва Шуленберг.

"Колкото по-бързо се ваксинира населението, толкова по-бързо може да възобновим събитията на живо. За нас обаче акцентът е върху приноса, за да можем всички да преодолеем тази пандемия възможно най-скоро", казва той.

От българския офис на компанията не бяха открити за коментар.

Още новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 89Колко необразован е човек с докторат обаче?! ;))) Хъм, явно според твоите високи стандарти той/ тя (човекът) трябва да е поне професор или е твоя случай "успял" Генерал или Пожарникар ;))))
90
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все повече от така наречените от медията "конспирации" се оказват истина. Скоро "привържениците на конспирациите" ще бъдат хората с рационално мислене ..а кре тените които сега вярват сляпо на цялата измислена простотия, ще страдат от така желаните от тях ваксини
89
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
журналята също са за затвора, да не кажа нещо по-лошо
88
3
 
29
 
! Отговори
Ницше преди 3 години
Пред вас е залезът на кумирите. Всички те бяха идоли за вас, но скоро ще бъдат просто едни безработни музиканти и актьори. Холивуд е мъртъв. Актьорите са педофили. Музикантите - сатанисти. Евентим е частна компания и има право да прави каквото си иска. Но хората не са им длъжни с нищо. Те са пътници. Който се държи за потъващ кораб, потъва с него.
87
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10 месеца някои наричаха това конспиративна теория и им беше смешно.
86
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека фекало-хвърлячната кампания срещу eventim започне сега !Навсякъде, по сайтове, по форуми, дрискайте словесно върху тях, колкото можете !А след това може и реално !!
85
2
 
24
 
! Отговори
Ново 20 преди 3 години
Ако ваксинацията е по желание НИКОЙ няма право да те задължава да се ваксинираш. Продължават с идиотизмите! Ако си го преболедувал? Ако не можеш да се ваксинираш? Колко често ще искат да се бодем за да идем на конференция? Всеки месец? На два месеца? Вярно интелекта е константа, а населението само расте!
84
21
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Ето, поне сама си го призна. Като цяло около 76,6% от необразованите и нископлатените не искат да се ваксинират. Този процент е точно обратния при образованите и квалифицираните хора.
83
2
 
16
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
За градския транспорт... та те не могат да накарат хората да купуват билети, тръгнали неваксинирани да ловат. Същото и с билетите, за концерти. Просто ще поскъпнат билетите на черно
82
2
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Още едни искащи да се самоубият :))))При ваксинирани около максимем 10% в Европа до края на лятата, направо да подават документите в съда за обявяване на несъстоятелност! ;)
81
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И повече няма да си купя билет от Евентим. Много е лесно. Който иска да ни цака, сам ще се прецака. Време е да им покажем, кой определя правилата на играта. Не те, а ние. Те са мишките, които имат нужда от нас, а не ние от тях. Запомнете го и мислете независимо.
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73Не се смятам за успяла, и не смятам да се и ваксинирам. Щом не му харесва това на " успялото ваксинирано общество" нека спре да му удържа сума пари за данъци ежемесечно. Аз нямам проблем да не съм част от такова промито, ваксинирано, изключително ***, без грам критична мисъл "успяло" общество. То има нужда от моите пари като данъкоплатец, човек създаващ блага и потребител.
79
3
 
13
 
! Отговори
Anton преди 3 години
Няма как да стане, ще ги осъдят веднага ...
78
2
 
22
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Абе аз пак да попитам, тези които са ваксинирани, няма от какво да се тревожат, 95% действа ваксината, всичко е супер. Тези дет не са ваксинирани, са избрали сами този "огромен" риск. Какво им пречи всички да са на концерт. Ваксинираните са защитети, а ние другите и да измрем, сами сме си преценили риска.
77
7
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 3 години
То няма лошо половината население на България да се обеси. И без това виси само по борсите за безработни и повече от сервитьор не става от него.
76
2
 
6
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Я си апвам пушена сланинка с лют пиперец,на обяд гореща шкембе чорба,а вечер греяна ракиика с Пена комшииката и после я чекнем и се потим с нея до сутринта...Е те това е с -Путник ваксина,действа безотказно!!!
75
4
 
0
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
До Унуфридо тук за минута 5 трола "клъвнаха"....и си го признаха с минуси.....ама наистина сте много прости, сириеца нали ви инструктира, но и това не помните...
74
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, това ще се приложи, когато ваксините са достъпни за всички. От там насетне е въпрос на собствен избор. Ясно е, че сервитьори и общаци няма да се ваксинират (както е по цял свят). Адмирирам решението. И стига с плиткоумната ви паника. Това с ваксините ще продължи 3-4 години и този вирус ще бъде изолиран, както много други, благодарение на ваксинацията на населението.
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с кулите близнаци преди точно 20 години беше генералната репетиция на това, което ни се готви сега. Показаха сами на себе си как може да се манипулира населението на света в голям мащаб.Нямам представа какво са намислили сега с този вирус, но е началото на нещо голямо. То ще обхваща цялото население и ще го превърне в нещо като стадо в обор. Ако не носиш стикер на ухото - санкция. След това даже въображението ми е бедно на какво ще заприлича обществото ни. Добре дошли в Матрицата.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина срещу какво?Никой не е сигурен дали новите щамове ги ловят ваксините.Но всички упорито мълчат, дали преболедувалите ги ловят новите щамове - май не ги ловят и затова се мълчи.