На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи

Компанията вече създала съответните технически изисквания
3 фев 2021 14:07, Бойчо Попов
127
На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи
Снимка: БГНЕС

Онлайн продавачът на билети CTS Eventim възнамерява да обвърже присъствието на концерти и събития с ваксинация срещу коронавируса.

"Когато има достатъчно ваксини и всеки може да бъде ваксиниран, тогава организаторите от частния сектор също трябва да имат възможността да направят ваксинацията изискване за влизане на събития“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Клаус-Петер Шуленберг пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche.

CTS Eventim вече е създала съответните технически изисквания. "Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията“, коментира Шуленберг.

Той каза, че би разбрал, ако хората имат притеснения относно ваксинацията. "Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти, тогава трябва да се надяваме, че този скептицизъм скоро ще изчезне", допълни той.

Плановете на германското правителство предвиждат всеки германец да има възможност да бъде ваксиниран до края на лятото.

В провинция Шлезвих-Холщайн CTS Eventim организира сама назначения за ваксинация. С други федерални провинции се водят преговори за евентуално сътрудничество в бъдеще, когато ще се предлагат повече ваксини, казва Шуленберг.

"Колкото по-бързо се ваксинира населението, толкова по-бързо може да възобновим събитията на живо. За нас обаче акцентът е върху приноса, за да можем всички да преодолеем тази пандемия възможно най-скоро", казва той.

От българския офис на компанията не бяха открити за коментар.

Още новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво ще е да има постъпления от лесни съдебни дела за дискриминация.Очаквам с нетърпение!
70
4
 
5
 
! Отговори
Kuro Tores преди 3 години
Това са най-големите глупости,сякаш ваксините са лесно достъпни за всички !
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Я кажи ти от "успелите" ли си или си нормален? Щото аз познавам точно 1 (един) ваксиниран и единственият му успех е, че продължава да се бори с алкохолната си зависимост вече 30 години.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На стадиона може да се влезе с билет на черно, без билет или да се гледа от дървото до стадиона. Същото е приложимо и за "ваксините".
67
11
 
1
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Тук отчаяни хора тролят за жълти копейки...Дерзайте друзя, изкарайте си дажбата самагон, но все пак....някакво достойнство нямате ли ?!?
66
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно! Браво! Не ти харесва да се съобразяваш с успелите, които издържат икономиката и са ценни за обществото (те до един ще се ваксинират), следователно плачеш.
65
3
 
16
 
! Отговори
Гроб за Ивентим преди 3 години
Никой д ане ходи на концертите им и ще фалират;)))
64
3
 
18
 
! Отговори
да живеят торентите преди 3 години
Ваксинацията е "без никакви странични ефекти" - смело излъгa тоя мeнтapджия. Евентим ще сгънат шатрата, а тъй като пазарът не търпи вакуум, ще ги заменят нови и нормални компании.
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави. Системата е Проблем-Реакция-Решение. Пускаш вирусче (проблем), шашкаш населението до изпркване (реакция), пискаш ултра мега хипер иновативна ваксина за всеки ( решение). По един или друг начин караш всеки да се ваксинира (забогатяване).Предния път, с тази същата схема, гепиха петролеца на Саддам и хероина на талибаните. Интересно защо ни въртят сега това шоу с вируса...тепърва има да гледаме от първия ред какъв им е крайния замисъл.
62
3
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Утре глобалната власт може да ни заповяда да започнем да се кастрираме или да се бесим, за ''благото'' на човечеството понеже според нея сме станали твърде много и само унищожаваме ресурсите на планетата!
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивермектин
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 57Ще има специални автобуси за неваксинирани, и неваксинираните няма да имат право да се качват в автобуси за ваксинирани!Разбира се, неваксинираните ще бъдат задължени също така да носят специални значки с картинка на коронавирус, да знаят другите, да се пазят.Който го хванат без значка - глоба!
59
8
 
18
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 3 години
''Който иска да е част от цивилизацията и да ползва неите благини, да се довери на учените и да се ваксинира ! Който не иска и не вярва на науката, да си изолира в землянка в гората и да не вижда други хора !''Който иска да е част от неоконцлагеризма да изпълнява заповедите на властта и на ''учените'', аз не искам!
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията"=========================================================Е, кой твърдеше, че в тези ваксини няма чипове???
57
2
 
18
 
! Отговори
а съд преди 3 години
А МОЖЕ ЛИ ДА ПОЧНЕМ ДА ГИ СЪДИМ, КАКТО ХОРАТА ПО СВЕТА, ЗА НАРУШАВАНЕ НА ОСНОВНИ ПРАВА? ЗА МОРБИЛИ ИСКАТ ЛИ НИ ВАКСИНАЦИОННИЯ ПАСПОРТ? А КАКВО ПРАВИМ С РЕЛИГИИ, КОИТО ОТКАЗВАТ ВАКСИНИРАНЕ? А С БОЛНИ, ЗА КОИТО Е ПРОТИВОПОКАЗНО?
56
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15И кое му е нормалното бе промит мозък такъв?! Кое му е нормалното да ти ограничават свободата на работа, предвижване, забавление ако не си сложиш недоизпитана им ваксина?! Въобще не е нормално, всеки трябва да има избор какво да прави със собствения си живот и тяло. Да ти налагат нещо с цел да те вкарат в системата не е нормално и никога няма да бъде. Колкото и да бъде налагано от либераската-соросоидска пасмина.
55
2
 
24
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Значи ще има лавинообразно на фалиралите - никой няма да ходr на концерти, да пътува със самолети, да ходи на ресторанти и прочее! Пък фалиращите ако искат да протестират!
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така единственият успял да влезе на стадиона трябва да има подписана декларация в три екземпляра за липса на контакт със заразно болен, три последователни PCR теста с отрицателен резултат, две дози ваксини (задължително на пфайзер-бионтех)
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са мошеници. Последния път, си бях запазил билет през тях, и ме излъгаха. Сигнализирах в КЗП, нищо не направиха и те, ни обезщетение, ни нищо, а със съда не ми се разправяше.
52
4
 
17
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 47Човече, в сравнение с днешните здравни фашисти Хитлер направо изглежда като демократ!!!Съвсем сериозно говоря, не се бъзикам!Смятай, той е бил заклет противник на цигарите и пушенето е било забранено в неговото обкръжение.Нацистите първи са започнали кампания за забрана на цигарите в Третия Райх, обаче без почти никакъв резултат.Смятай сега в ЕС и в частност в България как се пуши!!!В Западна Европа са ми казвали че пушачите ги затваряли в специални кабини за пушене!