На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи

Компанията вече създала съответните технически изисквания
3 фев 2021 14:07, Бойчо Попов
127
На концерт или събитие, ако си ваксиниран? Eventim може да го приложи
Снимка: БГНЕС

Онлайн продавачът на билети CTS Eventim възнамерява да обвърже присъствието на концерти и събития с ваксинация срещу коронавируса.

"Когато има достатъчно ваксини и всеки може да бъде ваксиниран, тогава организаторите от частния сектор също трябва да имат възможността да направят ваксинацията изискване за влизане на събития“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Клаус-Петер Шуленберг пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche.

CTS Eventim вече е създала съответните технически изисквания. "Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията“, коментира Шуленберг.

Той каза, че би разбрал, ако хората имат притеснения относно ваксинацията. "Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти, тогава трябва да се надяваме, че този скептицизъм скоро ще изчезне", допълни той.

Плановете на германското правителство предвиждат всеки германец да има възможност да бъде ваксиниран до края на лятото.

В провинция Шлезвих-Холщайн CTS Eventim организира сама назначения за ваксинация. С други федерални провинции се водят преговори за евентуално сътрудничество в бъдеще, когато ще се предлагат повече ваксини, казва Шуленберг.

"Колкото по-бързо се ваксинира населението, толкова по-бързо може да възобновим събитията на живо. За нас обаче акцентът е върху приноса, за да можем всички да преодолеем тази пандемия възможно най-скоро", казва той.

От българския офис на компанията не бяха открити за коментар.

Още новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва се отдалеч. Днес няма да можеш да отидеш на концерт, утре да напуснеш държавата, после няма да можеш да си купиш билет за автобуса. Първо ще измислят ваксинационни паспорти, после плавно ще прелеем в дигиталната ера с нещо преносимо по тялото, за да се следи кой ще е ваксиниран срещу следващите вируси. По някое време ще въведат и китайската система за рейтинг на всеки гражданин.Добре дошли в 1984.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А срещу грип няма ли и тя да е задължителна, че той е по- смъртоносен ?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой няма ваксина неть у чужбина ил на работа Майка му *** еййййй
48
5
 
27
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Колкото и да манипулират данните от проучванията на общественото мнение, че едва ли нещата са 50:50, истината е че под 10 процента биха се ваксинирали. Тези концерти май ще останат без публика.
47
2
 
5
 
! Отговори
Ибау га осцата преди 3 години
Юбаво ми бяши
46
3
 
10
 
! Отговори
БИЗНЕС, БАЦЕ преди 3 години
Ех този бизнес...
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симпатяги, за да е справедливо трябва да искат имунизационен паспорт с всички задължителни имунизации от републиканския имунизационен календар. БЦЖ, ДТК, Хепатит Б, Полиомиелит... Пък те искат измислена ваксина против измислена болест.
44
33
 
1
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Който иска да е част от цивилизацията и да ползва неите благини, да се довери на учените и да се ваксинира ! Който не иска и не вярва на науката, да си изолира в землянка в гората и да не вижда други хора !
43
3
 
3
 
! Отговори
Вишист преди 3 години
Инак ги аз тяз на тиливизуру деть лъжат туканка меня ни мъй страу аз съм сами с осцити.
42
3
 
12
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
обмислят да създадат ваксинационен паспорт, където да пише кога са ти правени и какви ваксини са ти слагани. ако примерно избереш пфайзер - там ще го пише, кога и колко. ако избереш спутник 5, пак така. и вероятно ще е вързано с егн-то ти в някаква база данни.все неща, дето аз съм твърдо против, но никой не ме пита.
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои казваха, че фашизмът е отмряла идеология. Нищо подобно - задава се здравен фашизъм, който плавно ще прерасне в нещо много по-зловещо от това, което Хитлер е можел да си представи. И то благодарение на модерните технологии.Дали скоро няма да имаме някъде по тялото еквивалента на жълтата звезда на Давид, за да вижда всеки дали сме ваксинирани? За улеснение, не за друго :))) Те германците, в началото са казвали същото на евреите.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41 недей си мисла чи vpn ши та спаси ДГД.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия и без това не ме кефеха.
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41 сега ще те обадя за клевета и насаждане на страх в условия на И.Е.О. дупенце да ти е яко в затвора..
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как точно тези не особено мили хора ще знаят кой е ваксиниран и кой не? Не знам още някъде да го пише официално и да има база данни достъпна до всеки заинтересован. Може би ще трябва да подписваме клетвена декларация на входа? Или да носим бележка от личия?
36
5
 
26
 
! Отговори
Фокуси преди 3 години
След ваксинация в Плевенска болница се разболяват всички ваксинирани от персонала.PCR тест положителен Covid-19.Информацията е от брат ми който работи в болницата .Новините крият и не казват истината
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе няма да ви ходя на концертите. Имам БЦЖ.
34
6
 
0
 
! Отговори
Сааамооо наще... преди 3 години
Само Бойко мой спаси нам от Сите злини..
33
10
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Свиквайте. Скоро и на автобус няма да може да се качите ако няма ваксинация!
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е.ал съм ви и глупавите концерти