Trigaida с албум - Elate

Ето и кой стои зад него
21 апр 2021 22:50, Петя Славова
0
Trigaida с албум - Elate
Снимка: Trigaida

Фолктроника триото Trigaida е готово с албума си Elate. Музикантите Иван Шопов (Cooh), Георги Маринов-Хорхе и Ася Пинчева (Оратница) обединяват сили върху новия си проект с  международни музикални артисти и художника Nasimo.
 
Trigraida е един от най-новите музикални проекти в българската електронна сцена. Дебютният албум смесва традиционен български фолклор със съвременна електронна музика, откъдето идва и оригиналното жанрово определение фолктроника. Той е щедро подплатен с вдъхновения от други музикални направления, сред които джаз, уърлд мюзик и неокласика.

Elate е резултат  от работата както на самите Trigaida така и на  гост-музиканти, поканени да се включат в албума. Сред тях откриваме имената на Теодосий Спасов (кавал), Димитър Бодуров (пиано), Акира Ушида (клавикорд, саксофон), Максим Анокин (електроника), Бурак Малчок (ней), Асен Вапцаров (китара, струнен аранжимент), Мария Димитрова (бек вокали), Нейко Бодуров (тромпет), Тайфун Атеш (перкусии) и Гюлдесте Мамац (цигулка).

Любопитен факт е и обложката базирана на маслено платно на българския художник Nasimo, чието име и творчество се разпознава по цял свят. Активен от 90-те години насам, той е смятан за един от най-значимите стрийт арт артисти на Балканите и в Европа. Nasimo често работи с Иван Шопов, а в настоящите му произведения срещаме едновременно любовта му към стенописа, графитите и  живописта.

Първият сингъл от албума, "Слънцето трепти", вече звучи по радиостанциите в САЩ и се представя блестящо в американските уърлд и чилаут чартове . "Слънцето трепти"  излезе заедно с ремикс от двукратно номинирания за "Грами" електронен уърлд мюзик продуцент Кармен Ризо, работил с артисти като Coldplay, Рюичи Сакамото, Пол Оукънфолд и много други. Обложката на самия сингъл пък е илюстрация на Иван Шопов, който освен мултипродуктивен музикант е и забележителен художник.

На 8 април Trigaida представиха дебютно Elate под формата на онлайн концерт, който се зарадва на завиден успех и изключително позитивна обратна връзка от страна на публиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: албумОратницаTrigaidaElate
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари