За година: 67 нови милионера. Те и Ние държим в банки 67 млрд.

Най-често българинът има на сметка около 1000 лева
Обновена: 13 ное 2017 08:33 | 13 ное 2017 07:00,
77
За година: 67 нови милионера. Те и Ние държим в банки 67 млрд.
Снимка: Reuters

Депозитите за над 1 милион лева се увеличават с 61 за година, показват данните на Българска народна банка. През септември те достигат 775 при 714 през същия месец на 2016 г.

Увеличават се и влоговете на бизнеса за над 1 млн. лева. През септември миналата година техният брой е бил 2694, а през тази – 3030.

Отново най-често държим на сметка до 1000 лева. Такива са над 6,45 милиона депозита. Спрямо година по-рано те намаляват с близо 496 хиляди броя.

Общо бизнесът и домакинствата държат в банките 67,50 млрд. лева, което е нарастване с 8,2% на годишна база, пресмята "Труд". От тях влоговете на гражданите са за 46,40 млрд. лв. в края на септември 2017 г., като нарастват с 5,9% на годишна база.

Увеличава се и броят на кредитните милионери у нас и през септември те са 280. Спрямо същия месец на миналата година броят им нараства значително – със 161%, тогава тези заеми са били едва 107.

Българите са изтеглили най-много кредити до 1000 лева – 1,39 милиона, показват още данните на националната банка.

Общо домакинствата и бизнесът са взели 2,78 млн. броя заеми за над 51 млрд. лева към края на третото тримесечие на 2017 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги, няма ли кой да каже как беше при соца положението с бананите и тоалетната хартия, че забравих вече?
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвате, че над 50% от парите за обществените поръчки се крадат през фирмичкте еднодневки на хора от властта ли, така стават милионери повечето :D Затова през 2030-та ще е останал един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник, мога да се хвана на бас за един милион, че ще стане точно така ;)
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвате, че промените на планетата в следващите 20 години ще заличат капитализма или по-точно егоизма у хората, само гледайте, така или иначе нищо не можете да направите и може само да го приемете ;)
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С европейсктеи средсва се стимулират фирмите приближени на властта които станаха милионери, стимулира се също так и призводството на запад. Вместо евросредсвата да се вложат в местно производсвто и развитие на собсветни технологии те отиват за магистрали и спа центрове по селата, а после с парите българите купуват западни стоки, а не български - така на практика Брюксел стимулира западните произодители и държи българското производство в изкуствена кома.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В следващите 20 години Космоса и планетата ще ускорят процесите за унищожението на капитализма, или по-точно егоизма и 0лиг0френизма, цялата сегашна смехономика ще бъде заличена, вие сте загубили връзка с реалността и природата, всеки краде и злоупотребява, особено масоните, е, Космосът има други планове за Земята, ще се иззида една съвършено друга реалност от масоно-капиталистическата простотия днес, но преди това старото трябва да бъде заличено, да направи място на новото, сложете си колани :D
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте, при комунизма нямаше тоалетна хартия и банани а сега при капитализма имаме тоалетна хартия и банани и хората са свободни и могат стават милионери.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един голям парадкс в БГ - междувпрочем към и без това прекалено многото абсурди. Благодарение на евросредствата, десетки българи от близки на властта фирми станаха милионери. С други думи, европейските данъкоплатци направиха с данъците си милионери - разни търтети от България, които нямат нито качества, нито знания, за да станат милионери. От това число, разбира се изключвам единици, които са станали милионери по нормален път.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен това е най-глупавата система, която е измисляна някога, създава разделения и конфликти, подсилва човешкото его, алчност, лицемерие и затваря съзнанието в една илюзорна ментална рамка отделяща от обективната реалност и природа на Космоса, потиска емоциите, хората губят способността си да обичат, да изпитват състрадание, да се уважават едни други, успяват крадците и наглите, ако бяха умни, щяха да знаят, че подобна идеология ще доведе само до негативност на планета като Земята ;)
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Тодор Живков през 45 годишната руска окупация и коминизма всичко се изнасяша за СССР и в София нищо не се строеше и приличаше на най-обикновено село а днес при демокрацията ЕС и Брюксел изсипват милиарди и в София постоянно се строи, София вече е модерен евроатлатнически град. ЕС е най-прекрасното нещо което се е случвало на България за 1300 годишната и история.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте, нормално е при демокрацията да има милионери, умните и кадърните успяват при демокрацията, само наудачниците и мързеливците са бедни при капитализма и демокрацията. Капитализъм с демокрация е най-добрата система, никой не е измислил по-добра.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте, дали може някой да ми обясни, как така кметовете и заместник кметовете на власт, сега или преди 20 години, дори и в най-бедната и мизерна община в България, винаги успяват да си построят нови къщи за поне 150-200 000 лв.? Някои даже прехвърлят тази сума многократно, да не говорим за министри и политици...от тези 67 нови милионера един е станал такъв с пот на челото, останалите 55 са работили с обществени средства, а другите са търкали билетчета.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А интересното е, че дори и при 10%, оаксе крият данъци ...
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с лъжата за Т.Ж. и боядисането е време да спре, защото спешъли в Софето се строи и то много. Та не е чудно жилфонда да е нараснал два пъти от времето на соца. И то не са грозни панелки, сиви и мръсни. Вече друг е въпросът колко е качествено съвременното строителство, но общо взето да приемем, че е качествено. То и панелките едно време не бяха кой знае какво като качество.Разбира се и такива уродливи квартали като "Люлин" и "Младост" сега са вече доста опитомени с магазини, заведения и т.н.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е не само как са натрупали, а и и как не са го погнали за тези пари.Я се е чуло, че имаш пари, всяка институция, от ХЕИ до "кметя", че през полиция, че през службите, чак до парламента, ще почне да ти търси кусури, само и само да ти вземе подкупче, че да не те натопят за нещо. А после разбирал, че мутрите са си още живи и здрави, а не изчезнали, както се твърди. И какви са вариантите - Или чужбина или ставаш един от тях, иначе ще те оглозгат до кокала.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немам у банката и един лв. *** се не оплаквам, шото поне съм нахранен. Т.е. спадам към хората от така нареченото българско благополучие, т.е. поне не си гладен, всички сметки са ти платени.А за колите, дето един по-долу пише, че то покрай Витоша сигурно има десетки хиляди палати, та не приличат да са на бедни ора. То не говорим за басейни, тенискортове, водни ефекти, изкуствени водопади, реки, язовири (за да си ловят риба), къщи с асансьори, грийнове за голф, частни зоопаркове в имението.
32
0
 
2
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Може ли да помоля да публикувате сравнителна статия за колко милионера има през 2020, като спрат еврофондовете??? Мерси
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук като гледам всички са се нахъсали срещу "Бай Тошо".Е да, ама пак са му сложили повече плюсчета отколкото минусчета.Защо така?Нека обобщя:И сега е подобно (не същото) като на това при комунизма.Разликата е че тогава СССР ни захранваше с евтин нефт и газ а Русия се прави на обидена и нищичко не ни дава.Не ни дава и САЩ, но не защото ни е обиден или ни мрази, а защото е нормална държава а не империя като СССР. Съветската империя ни смяташе за тяхна територия!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ? А днес на пътя видях поне 30 автомобила за над 150 000 лева. Не вярвам, че собствениците им живеят в панелки. Не вярвам, че са само тези 30 човека в страната. Това бе за 4-5 минути каране. Представям си, на всеки път от всеки град в тая страна ... Че те ще са поне няколко хиляди.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което Тодор Живков построи, пазвантинът му не може дори да го боядиса.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Тошо "И земята и средствата за производство бяха на държават=народа"Ами то и твоите хора имахте резиденции, които отиваха повече на Великия Гетсби, отколкото на комунистически лидер, директно взети от "фашистите", лична прислуга, деца учещи в чужди учебни заведения и цялото ДС и армия на ваше разположение.Общо взето британската работа - Партията и секретаря, пардон - Кралицата и страната ! Някой с бял по-равни от другите ...