Биткойнът мина за първи път границата от $9 хил. за брой

Общата пазарна капитализация на цифровите валути е над 290 млрд.
27 ное 2017 11:07, Бойчо Попов
46
Биткойнът мина за първи път границата от $9 хил. за брой
снимка: Ройтерс

Цената на дигиталната валута биткойн за пръв път мина границата от 9 хил. долара за брой и то само шест дни, след като достигна 8 хил. долара. Така криптовалутата постигна ръст от над 850% от началото на годината досега.

Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти - от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg.

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от 9 518 долара преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg. 

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над 290 млрд. долара, показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com, цитирана от Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балон ли, хората могат да си инвестират парите във каквото искат. Криптовалутите ще ударят 50 000 долара макс до 2 год. Това прави много над 850% скок. Балoн са централизираните валути на банкерите които вземат много, а не дават нищо и сега ще гризнат дървото. Кой докара световната криза, кога ще се търси сметка на банкелите и централните валути ?