ЕС се кани да забрани шкембе чорбата, ракията и дюнера

Те били вредни, смятат евробюрократите
Обновена: 3 дек 2017 09:48 | 3 дек 2017 09:36, Елка Василева
339

До края на 2018 г. дюнерът може да изчезне от менюто на страните в ЕС. Това се случва точно 9 години, след като Европейската общност и "кривата краставица" се помириха и Брюксел отмени осмиваната от мнозина разпоредба за формата на някои зеленчуци и плодове. Сега в опасност са шкембе чорбата, ракията и дюнерът.

Сега бюрокрацията подскочи срещу дюнера заради съдържанието на фосфат в замразеното месо, съобщи Bulgaria ON AIR. Много са изкупителните жертви на битката срещу храните.

През май 2011 г. Брюксел забрани продажбата на билки и билкови лекарства без разрешително. Заради специалния лиценз от 200 хиляди долара някои центрове за нетрадиционна медицина се оказаха на ръба на фалита.

Точно година по-късно евробюрокрацията вдигна мерника на  националното лакомство на северните ни съседи - румънските кебапчета, известни като "мититей" или "мич". Аргументира строгостта си с натриевия карбонат "Е 500" или иначе казано содата за хляб, която се съдържа в него.

Така над 200 опаковки с кебапчета изчезнаха от търговската мрежа.

През 2014 г., на прага на Коледата, ЕС заяви – ограничава съдържанието на канела в печените сладки по магазините.

Брюксел се разтревожи заради количествата кумарин - естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела - касия и предизвиква главоболие и поражения върху черния дроб. През февруари 2015 г. ЕС се закани да забрани и розовите домати, а през 2016 г. дори се опита да посегне и на нашите.

Още вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
7
 
! Отговори
Мечников преди 6 години
Интересно колко лапнишарани се хванаха на тази лъжлива информация. Много бих искал Елчето, дето се е подписала отдолу, да покаже откъде е почерпила сведение за шкембе чорбата и за ракията.
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EC mnogo seriozno se zanimava s takiva raboti i zabraniava mnogo neshta - tova e diktatura. utre shte ni kajat po kolko pyti da dishame v chas za da ne izrazhodvame vyzduha. kato stava vypros za izpochupeni reaktori, koito oshte rabotiat kato toia v Belgia namesto da go zatvoriat razdavat Jodovi tabletki na horata. NIAMAM DUMI za taia idiotshtina. ne me triite tova e istinata.
236
0
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Не е зле така както гърците развиха свинския дюнер, така и българите да развият агнешкия. Агнешкото - печено е традиционна българска храна.
235
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да вярвате на всяка лъжлива новина бе ?!
234
0
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ако човермето (персийски) или шоварма(арабски) или дюнер (турски), бъде забранено да се прави със замразено месо, то това дава шанс на българското телешко/говеждо производство. Подкрепям това решение. Но заглавието подвежда.
233
9
 
8
 
! Отговори
ЕС = fucked ass преди 6 години
ЕС има само на хартия. Скоро ние все още ще си хапваме карантийка и ще гледаме как тоя ЕС и на хартия ще изчезне!
232
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая статия няма грам факти. Какво сте взели да подсткачате? Нали щяха да забранят шкембето? Ама не са нали? Някой *** журналит пише тъпотии и вие му вярвате.
231
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Блокиран в ДневникИ през комунизма нямаше розови домати и дюнери.
230
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СъгласенЕС сериозно се занима с това бъди сигурен. Както с кривината на краставиците,с размера на кондомите,с шкембе чорбата и с маса други безсмислици. Но нямат нищо против с ГМ храните -- защо ли ?
229
1
 
1
 
! Отговори
За 238 преди 6 години
Явно това ти е мечтата:))
228
7
 
10
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
ЕС живее в свой измислен свят. Колко да са криви краставиците, колко да са розови доматите.. идьоти.Що не забранят кока колата като толкова мислят за здравето.До 2050 година се очаква мюсюлманите да са вземи власта в най-големите европейски държави, да видим тогава какви директиви ще дойдат за дюнерите.
227
2
 
6
 
! Отговори
Съгласен преди 6 години
Не консумирам никой от изброените продукти, тъй като ги считам за ***, но много хора ги обожават. Това си е тяхна работа и след като им харесват, нека си ядат. Против съм забраната да се консумират определени храни, та макар и това да са най-големите ***. А и не мисля, че ЕС ще занимава на сериозно именно с това.
226
12
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Няма лошо. Това са селяндyрски храни и напитки, за нискоинтелигентни лица.
225
9
 
13
 
! Отговори
ТАМ СА 100% ДЕ..ЛИ преди 6 години
СКОРО ЩЕ ЗАБЛРЛАНЯТ И ХЕТЕРО-БРАКОВЕТЕ, ЩЕ СЕ ЖЕНИМ САМО ЗА ЕДНОПОЛОВИ, КАКТО Е ТРЪГНАЛО..
224
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали забраниха телешкия мозък, такава вкусотия беше.
223
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОЗОВИТЕ ДОМАТИ ИМ ПРЕЧАТ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА РАЗВЪЖДАМЕ ХОЛАНДСКИТЕ СОРТОВЕ С ГМО, КОИТО СТОЯТ ПО ДВА МЕСЕЦА БЕЗ ДА СЕ ПОВРЕДЯТ
222
5
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
джейми оливър и гордън рамзи готват шкембе по телевизията, лелка копипасти руски ресурси, а балгериа ин орбит явно са зимали неко лев от кнсб да дуднят глупости хората да изтрещат съвсем преди коледа.
221
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черния дроб и сърцето, кога ще го забраняват?
220
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха хааа преди 6 години
...и ракията, не виждам ни най-малка причина да бъдат определяни като вредни, а ракията дори има голям брой полезни свойства../-///Не сте само 80 % , много повече сте за съжаление
219
4
 
9
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Да бе, сега е фалшива,а утре истинска.Като бай Тошо едно време.Когато искал да вдигне цените пускал "фалшив" слух за това, че ще ги вдига,и после чакал, докато на хората най-после им писне и започват да питат"Хайде вдигай ги най-сетне! Така и тук,уж "фалшива"новина,а току се окаже вярна.Така се,кой знае?