Разбиха банда трафикатни, бизнесът им: Български просяци в Швеция

20 българи, мъже и жени са станали техни жертви
22
Разбиха банда трафикатни, бизнесът им: Български просяци в Швеция
Снимка: Булфото, архив

Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на хора, внасяла български просяци в Швеция, съобщи местната редакция на The Local, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Полицейската операция срещу трафикантите се е провела при сътрудничеството на българските власти в Крунубери и Калмар, както и на българска територия.

Задържани са четирима мъже и една жена по подозрение в участие в трафик на хора, пети мъж е арестуван за пране на пари.

В България задържаните са двама мъже на възраст между 40 и 60 години, за които е издадена заповед за екстрадиция в Швеция.

Родната полиция издирва трети мъж, за когото предстои да бъде издадена международна заповед за арест.

Операцията е стартирала през април т.г., когато двама мъже са отвлекли българин във Векшьо и след това са го подложили на побой.

В рамките на следствените действия полицията е успяла да проследи престъпната мрежа до основата й във Векшьо и е установила, че доставя в страната българи, принуждавайки ги да просят.

Общо 20 българи – мъже и жени на възраст между 20 и 40 години, са станали жертва на трафикантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
vesi993 преди 5 години
Е кво да направят горките хора нали трябва да сабират пари да купуват къщи коли злата да има с кво дасе възгордяват но несе мисляд че има и найстина мождаещи даимсе помогне но те недават ред на тях а мислят че само за тях ще има и колкото събират толкова по алчни стават и изкат повече но един ден всичко това се връща солено
14
0
 
1
 
! Отговори
vesi993 преди 5 години
E kvoda napravqt gorkite hora kak inache shte kopyvat zlata i bijyta dase nakichat i da se omytavat na lqvo na dqsno gordelivi!
13
0
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Банда трафикаТНи. Туй какво е?
12
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Имаше една история за просяците. Оплакал се един германец на минаващия покрай него много добре облечен мъж на средна възраст, че му било безкрайно досадно да го подканват просяците да пусне някоя пара. Тогава добре облеченият мъж с вид на бизнесмен отговорил: "Качете се тогава при мен, бюрото ми е на първия етаж, там можете да си оставите парите без някой да Ви досажда!"
11
0
 
6
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До МММСамата просия (както и проституцията) никъде не е забранена. Забранено е подтикването/склоняването и то се наказва. Ако си просиш сам за себе си, никой не те закача. Но ако се отчиташ вечер на някой си - тогава е експлоатация. Между другото в Швеция изкарват по 200-300 евро на ден пред големите супери.
10
1
 
14
 
! Отговори
На бас че... преди 6 години
Румънци,българи,албанци и араби ще разтурят Европа.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная за Швеция, ама в София съм виждал за машината за прием на стотинки в кауфланд да изсипват торби и после с разписката да пазаруват като за четиричленно семейство за седмица храна и алкохол като за месец. Виждал съм да си хапват в макдоналдс, да си ги говорят по телефон (смарт!). Не не е луд тоя, дето яде баницата. И чудо - надвечер слепите проглеждат, сакатите прохождат. И ги прибират с бусчета.. Без майтап! Ако това не е мафия...
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има просяци,защото е пълно с будали! Печелят добре просяците,защото е пълно с наивници! Защо има телефонни измамници-защото има на кого да прилагат схемите си!Ако виси 2-3 месеца мошеника -просяк и никой не му пуска,ще виси още 1-2 и ще се откаже! Това им е ***,както се възползват от държавата,така се възползват и от хората.Дали просяци или измамници .. те играят с чувствата на хората - със сраха им,с жалостта...печелят от чувствата ни! Ако никой не им дава-няма и да висят по улиците!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Просията е изключително доходоносен бизнес и това е повече от ясно ! Никак НЕ случайно из Западна Европа ... особено по Скандинавските Държави е пълно с Румънски , Български и Албански *** _ _ али ! И как няма да е ? При положение , че като просяк на Шведска или Норвежка улица ще изкарам ПОВЕЧЕ КИНТИ отколкото , като учител в Абсурдистан месечно !!!!!!! ЖАЛКА РАБОТА !!! .......
6
1
 
23
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
... То в затвор по Швеция по - добре отколкото на свобода в България !!! .......
5
1
 
28
 
! Отговори
МММ преди 6 години
То в България е същата работа, колко колко просяци минават по заведенията и то едни и същи, даже ги знаеш по кое време ще минат, и какво? Никой нищо не прави. Но понеже е Швеция и участват българи и там хората си вършат работата както трябва. Не като тази скапана и корумпирана държава.
4
0
 
17
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Сега да плащат на семействата обезщетение. На човек от 50 000 на дете над 150 000 другия път да се научат как се изкарват пари
3
3
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Уникално племе ! Само един ги оправяше , но отдавна го няма !
2
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Пак ли , бе ! Там поне бързо ще ги настанят в затвора !
1
4
 
60
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
А как ми се искаше да прочета: Разбиха банда от 240 тарикати. Бизнеса им - да докарат всеки българин до просешка тояга.