Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият

2600 дрогирани шофьори спипани зад волана, най-много са в Бургас
77
Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият
Снимка: Булфото, архив

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по тъмно, обяви началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тема "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

Още по темата

По думите му колите са преоборудвани отскоро и вече са на терен, където следят за спазването на правила в тъмната част на денонощието.

Както стана ясно в началото на годината, мобилните камери нямаха възможност да снимат, когато навън е тъмно. Това можеха единствено стационарните устройства.

Патрулките вече са разпределени из всички областни дирекции в страната, каза Рановски, цитиран от "Монитор".

С пълно оборудване за тестване на дрогирани шофьори са и всички коли на Пътна полиция, тъй като цифрата на употребилите опиати се увеличавала постоянно.

От началото на годината са заловени близо 2600 дрогирани водачи, като най-много са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас - 379.

Там цифрата скача основно през лятото заради близостта на големите крайморски курорти и многото туристи. Очаквало се съвсем скоро, при наличието на достатъчно средства, да бъдат закупени още тестове за наркотици.

С последната въведена промяна пък водачите, за които се установи, че са употребили дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си изследване в болницата. При отрицателен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Смъртността често пъти зависи и от безопасността на автомобилите.Все пак с коли от преди 20 години средно и смъртността ще е като от онзи период.Едно е да караш най-нов модел с всички нови технологии и максимални звезди ,а напълно противоположно аналогови антики.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отидете до огледалото и се погледнете, това което виждате е един от най-лошите шофьори в Европа и смъртната статистика го доказва! А сега искате да карате и дрогирани!? Поне известните 80% де
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като имаш в тялото си токсин в някакви си количества, ти си напушен!Закона го е казал,дали си тавряз веднага, след седмица, или 2 часа, нарушение е.Като искаш да ползваш в-ва ,правиш си преценка колко време ще ти отнеме да ги абсорбира организма и тогава караш,няма какво да се сърдим или да задълбаваме в теория.
39
5
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
До ПростПримерЕми няма да сядаш зад волана или ще си вземеш два дена за "изтрезяване" -елементарно е ,не трябва заради твоето удоволствие да страд други хора ,нали ?
38
12
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
За тревоманчетата да обясня, някои неща з алююбимото им зелено растение:1. Забавя реакциите, както след употреба, така и в дълго сроен план, ако е често.2. Прецаква главите и двете. Ако е често и в дългосрочен план. 3. Води до психози и какви ли не психологически заболявания, най-често поради смесване с други дрогички.4. Като цяло разваля усещането за реална преценка. Който не ми вярва да се сети за ония дето се беше нанизал на мантинелата ония ден.
37
13
 
18
 
! Отговори
ПростПример преди 6 години
Уикендът отивам в Амстердам за 30$ самолетен билет, разпускам си подобаващо и се връщам в неделя. Спират ме в сряда и ми дават тест, реагира положително след 72 часа без пушене. Какво следва ? Съдят ме за престъпление в друга държава ли ? Мога ли да отнеса въпроса до Страсбург ?
36
3
 
12
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
Не е трудно да не пуша един ден и да карам без това, обаче е трудно като съм пушил преди два дена и да ми се наложи да си свърша работа и да ме спрат за проверка. Според вас разбирачи, при такива обстоятелства напушен ли ще съм ? Който отговори положително, значи е израснал в саксия!
35
1
 
10
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
Анонимен, Как разбра, че викам по чата :D Не е трудно да карам ненапушен, трудно е да карам след като съм пушил уикенда един коз, и във вторник да ме спрат и да ми кажат : "Още си напушен, спираме колата от движение, а теб ще те съдим по бързата процедура"Аз да те питам като си ербап, толкова ли е трудно да се направи разграничение, кой наркотик какви вреди носи ? Ако тревата те кара да си агресивен и опасен за околните, да нека я спрем!
34
1
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Къде точно видя ,че са намалели катастрофите и загиналите?Още лятото бяха колкото за цялата предходна година.Нали се досещаш ,че преди излизаха едни статистики за жертвите от началото на годината,а аз от лятото не съм виждал да се появяват данни в нито една медия.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До [pp{Толкова ли е трудно, да караш "ненапушен", че да се налага да търсиш извинения и да сипеш обиди към хората.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До [pp{Да, развикай се така и на полицията, когато те спрат за проверка. Докажи висшето си IQ.
31
4
 
14
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
Със забавени реакции съм по-добър шофьор от болшинството. Сигурно някои хора много ги е яд! А катастрофите са намалели, не защото методът им работи, а защото са спрели 4000 коли от движение тази година! ЧЕСТИТ ВИ ГЕРБАДЖИЙСКИ МАНДАТ! Бяхме полицейска държава и преди, но сега хептем нещата са извън контрол. ДОКОГА РЕПРЕСИИ ?
30
7
 
8
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
До АнонименЗабавя ти реакциите, но ако не си *** *** и караш с нормалната скорост за населено място, трябва да си с IQ на ***, за да направиш ПТП. Моля не говори за реакции, защото 80% от шофьорите и трезви нямат реакции. И какво излиза, че аз напушен и със забавени реакции карам по-добре от 80% от трезвите джигити на пътя.Обективен закон, обективна държава! ОВЦЕ!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До [pp{Не знам за замъгление, но определено ти забавя реакциите, които също е много лошо. Ако толкова се чудиш, посъветвай се с адвокат.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Има намаляне на ПТП-тата. През периода 2005-2008 имаше над 1000 смъртни случаи. Сега рядко надхвърлят 700. Ако има камери през 500 метра и ако на всяко нарушение имаш глоба ... Т.е. днес си решил, че до морето от София, ще караш през целия път с 20 км/ч отгоре, ако през 500 метра имаш глоба от 50 лева, до морето имаш 400 км грубо - БУУУМ 40 000 лева глоба - Другия път, ако има и друг път, защото най-вероятно и кола няма да имаш, а и инфарк не получиш, ще караш мнооого внимателно.
27
7
 
15
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
До Чичо СкруджДа те питам, как съм наркоман зад волана ако съм пушил коз преди 70 часа и ме хванат, че съм пушил ? Как тревата ми влияе след почти 3 дена ми кажи като още на втория час си забравил, че си пушил ? Някой няма ли да направи разграничение. Да си пушил не замъглява трезвата преценка като след употреба на алкохол и други наркотици.ГЕРБ погнаха народа по всички параграфи, а всички овце си мълчат!ОВЦЕ!!!
26
3
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Така до всички разбирачи, които казват можеш или не можеш да пушиш трева.Пуша от 10 години и винаги,когато сядам зад волана, карам доста по-предпазливо отколкото трезвен. Нямам нито едно нарушение за този период от време, с изключение на фиш за неправилно паркиране. Значи с тестовете почнаха, след като онзи малоумния уби няколко човека на околовръстното под влияние на алкохол и кокаин. И сега всички търпим последствията.Не мога да разбера, аз нямам проблем да шофирам пресен, а те говорят за 72ч
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МaйМyнaтaВидимо, или невидимо място, все тая. Ако караш според правилата, та и Джеймс Бонд да те следи, все тая ...
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МaйМyнaтaПърво се научи кога се пише И, кога Й, тогава пиши остроумия.
23
4
 
23
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 6 години
Е защо плачете сега бе джигити, разберете че пияниците и наркоманите нямат работа зад волана. Няма ли контрол, става анархия.Така, че съвестният шофьор може само да се радва :)