Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?

Бившият шеф на ЕП Мартин Шулц изтупа идеята от прахта
Обновена: 9 дек 2017 10:20 | 9 дек 2017 10:16, Анисия Иванова
363
Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?
Архив: Reuters

Когато набере скорост, Мартин Шулц направо няма спиране! Неговата страст за Европа е впечатляваща, но същевременно и прекалено ураганна. На конгреса на германските социалдемократи (7 декември) бившият председател на Европарламента изтупа от прахта старата цел на федералистите: Съединените европейски щати.

Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!

Днес Мартин Шулц очевидно вече съжалява, че по време на предизборната борба не се разрови достатъчно в европейската политика, за която се предполага, че е най-силният му коз. И това е разбираемо. Но нима сега трябва да отива в другата крайност? Да, навсякъде се говори за новоосноваване на ЕС, за нови инициативи и импулси. И това е добре. Но нека все пак не прекаляваме, пише в свой анализ "Дойче веле".

Да създадем Съединени европейски щати - това е възвишена и легитимна цел, както са легитимни и други организационни представи за ЕС. Само че за да повярваш, че тази идея ще получи подкрепата на голямото мнозинство в Европа, трябва доста смелост.

В намерението да изхвърлиш пред вратата онези държави, които не искат веднага да поемат по този път, обаче няма никаква смелост - от гледна точка на демократичната политика то е направо съмнително.

Тъй че Мартин Шулц в един момент може да се почувства доста самотен. А битката му за Европа и срещу десния популизъм може да налее вода в мелницата тъкмо на популистите: като доказателство за твърдението, че "Брюксел" означава принуда. Самият Шулц се оплаква от принудата да се пести, а в същото време сам предлага принудителна интеграция.

ЕС няма как да функционира по този начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да се прави, генът си е ген. Пра-дядо му на шулц е изнасилвал, колил и бесил в Белгия през ПСВ, дядо му е правил същото през ВСВ в Русия, докато чичо му е пекъл хора в пещи, а сега шулц НАСИЛВА по-малките народи против волята им да приемат бежанци, да стягат колани, да купуват немски стоки и да си съсипват собственото производство за да расте немската икономика. Затова Южна Европа е стигнала до просешка тояга, а Немция благоденства. Германио, проклета да си, пак ще дойде видов ден за теб!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един въпрос- Шулц докато си споделяше идеята пред публика, крещеше ли истерично със свит юмрук? Начерта ли 1000 годишен план?
50
1
 
2
 
! Отговори
етно граф преди 6 години
Мине не мине малко време и все се появява някой немец с идеи за подчиняване на цяла Европа................................"Немец", друг път - колкото Солеймон Паши и серГея са "българи".
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шулц много ще му ходи ако си обръсне лицевото окосмение и си остави малко само под носа.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE GO LI VIDITE CHE TOQ MOJE SAMO DA DUXA AZ TAKYV DUXLIO PREZIDENT NE ISKAM
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мине не мине малко време и все се появява някой немец с идеи за подчиняване на цяла Европа.
46
1
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 години
Мечтанието е полезно нещо. Идеята е добра. Но има но. Америка няма да позволи силна независима Европа като щати. Пример за това е Брекзит. Създаване на бази за складиране и съхранение на свръх произведеното американско оръжие. Заграждането на Русия от страна на НАТО, напълването на стария континент с емигранти. Как Ви се струва?
45
0
 
2
 
! Отговори
999 преди 6 години
Хората не осъзнават простата истина,че живота им е много кратък за да вършат големи дивотии!Ама пусти мерак да забие пирон в дувара на Историята!
44
0
 
5
 
! Отговори
TOP NEWS преди 6 години
Ако си мислите че Германия прие 2 000 000 Бежанци защото Меркел е *** или нещо такова , вие нищо не знаете и никога няма да узнаете , Германия както обучава Висококвалифицирани специалисти също така произвежда Търтеи на Соцуални пари така че ето ви Отговора за Бежанците
43
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Германия може да има много добра икономика, но Германия и военно и геополитическо джудже.Германия даже не е постоянен член на съвета за сигурност на ООН(постоянни членки са САЩ, Франция, Англия, Русия и Китай).
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците са ненадминати комплексари. Не мога да разбера вековната им жаждата за контрол и доминация над Европа. Пребиха ги два пъти като кучета и пак искат да мачкат народите и да си налагат откачените идеологии и ценности върху другите (мулти-култи, марксизъм, нацизъм). Арогантността ще им изиграе за пореден път лоша шега. Турците, арабите и африканците ще им видят сметката - демографските процеси не прощават.
41
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Голяма илюзии е, че Германия комадва ЕС, другите западни велики сили (САЩ, Англия и Франия) все още се държат с Германия като държава, победена във ВСВ.Освен това германците имат чуство на вина от ВСВ заради Хитлер и нацизма.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!"Мартин, пич, един приятелски съвет от мене: не забравяй, че си един обикновен брюкселски чиновник, чиято заплата се плаща от държавите, които заплашваш с изключване. :)
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами,след като процесът за превръщане на евродебилните стада,в свински,колко му е да бъдат натикани и в една "федерализирана" ***,където сладко ще си грухтят и примляскват,по пътя към транжорните за органи и свисска саздърма!Грух-грух!А после ревете срещу проф.Христов и онези 80% де.б.или,а не се виждате,че сте 120% такива,дето евросионистите си правят,каквито си искат експерименти с вас,по пътя в превръщането ви от д.еб.или,в планктон!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
????? преди 6 години
С този брадат , грозен и противен .... на чело ???? За такива ли Европейски Щати мечтаят еропеда*лите ???? Не , мерси , благодаря и тенк ю !!!! Казано на чист български ДГД / да го..... / !!!
37
0
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
До Анонимен....ha taka de ...kakvo mu e loshtoto na saiuz mejdu otdelni suverenni i nezavisimi darjavi ?!?...ami loshoto za globalistite i korporatsiite e che niama tsentralizatsia i ne mogat da komandvat i da lapat s palni usta a triabva da se dogovariat sas vsiaka darjava po otdelno ....kofti nali ?!!!a inache evro -debilite samo shte izdavat zapovedi i shte bogateia na chujd grab !!!...ei tova e tselta i ideiata na Evropeiskite O bedineni Shtati !!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvo da komentiram kraden material OT Deutsche Welle
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти лично няма да имаш против и Меркет да те мине с един от онези колани с атрибути по тях, които се продават в магазините за възрастни
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нека позная- в болните фантазии на тоя човечец, "райхът" ще се управлява от германец.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шпрехен зи дойч? цвай гугуткен на керемидкен найн контрол фюр ЕС федералише контролиерен кайне бессер