Простреляният данъчен бере душа във ВМА. От килърите – ни вест!

Снощи медиците във ВМА са му извършили втора тежка операция
19 дек 2017 09:00,
119
Простреляният данъчен бере душа във ВМА. От килърите – ни вест!
Простреляният Ивайло Цветков. Снимка: Facebook

Простреляният вчера в столицата служител на НАП, е в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха медиците от ВМА.

Снощи му е направена втора операция, извършени са и множество преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции, допълват от лечебното заведение.

Както вече знаете 43-годишният Ивайло Стаменов Цветков бе прострелян с два куршума в джипа му посред бял ден в центъра на София.

С рани в дясното рамо, гърдите и ръката той бе откаран във Военно-медицинска академия.

Дръзкото покушение бе извършено около 8:40 ч на улица "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет. Платното там е тясно заради синята зона и от едната страна има редица от паркирани коли.

Стаменов се е спускал бавно със своя джип БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция за приходите (НАП).

Внезапно откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два – страничното. Килърите избягали с автомобила си.

В медиите се появиха непотвърдени информации, че килърите били двама, в тъмно "Рено", което около обед е намерено от столичната полиция със счупени стъкла.

Смята се, че е стреляно с пистолет. Имало е версия и за пушка, тъй като свидетели говорели за три много силни гърмежа, но е изяснено, че звукът е бил силен заради тясното пространство между сградите.

Раненият Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки – цигари и алкохол. Затова и водещата версия е за поръчково покушение, свързано с работата му.

Криминалистите се надяват, когато състоянието му позволи, да го разпитат за предположения кой може да стои зад стрелбата.

Останалите хипотези са свързани с миналото на Стаменов като полицай. Има и версия за личен мотив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На тоя не му е била много чиста работата.............като се забъркваш с мафията...............................винаги има риск.
102
2
 
8
 
! Отговори
Blaga преди 6 години
До 123А за икономическа полиция да си чувал?! И там са с такова образование. Що като се каже полицай и всички си представяте катаджия с шкембе...
101
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така Мааазно като на снимката повече няма се усмихвае се усмихва озъбен с оголени от четавите венци
100
5
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Така требва на тия като отиде простия човек при тях никакво внимание не му обращат смърт за държавните чиновници те му власт и пари че ги носи некаде
99
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За една x5 бере душа ден се вика:))
98
2
 
21
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Поискал е повече от, колкото са давали. Алчноста е обърнала не една каруца :(
97
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в нормалните държави, включително дори и мюсюлманските с тежка форма на шериат, обикновено завършваш икономика, започваш от най-ниското стъпало в службата си, след 20-30 години, ако си добър, ставаш зам. шеф, накрая шеф. само в северна корея, камбоджа (по време на войната там) и у нас, очевидно може 'да те прехвърлят' от шеф към нов шеф, ама в съвсем друга институция. нищо, че си зарзаватчия, важно е да имаш връзки. не само ще се гърмят, ами и ще почнат да се взривяват скоро в нашата кочинка.
96
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големо гяволе изглежда, ама си е повервал...
95
2
 
29
 
! Отговори
123 преди 6 години
Колко пари имал, пък каква му била колата... Дърба бъра истината е, че повечето в НАП са с висше икономическо образование. Това ченгесайче дали е имало въобще някакво. Примерите за "наши хора" съвсем загрубяха, вече нищо не им искат, само и само да слушкат.
94
0
 
33
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Кучетата си лаят,кервана си върви!Гранични полицаи-трафиканти на хора!Контрабанда на цигари,алкохол и какво ли не!Полицаи-крадат гориво!И ми се хвалят ББ и сие,че всичко в държавата е наред.Нямат нито срам,нито очи-наглеци!И аз чакам държавата да ме пази-Божееее!Не се ли опазиш сам-загубен си!За битовата престъпност-няма да говорим.Докога ще е това...
93
3
 
38
 
! Отговори
Шофьора преди 6 години
Дори не е важно, че Х6 струва 100к, или 50к, или 40к....Такава кола не може да се подържа с 1500 лв месечна заплата. Никой, който получава 1500 лв няма да се върже с джип, който му яде по 7-800 на месец, т.е. повече от половината заплата.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То килърите - на български език в българско списание се нарича убийците, много лесно може да се хванат, ако има истинско разследване. В територията наречена България обаче истинските неща отдавна ги няма. Така че КИЛЪРИТЕ ще си останат на свобода до следващата поръчка. Това остава и за назидание на следващият данъчен чиновник ако иска да си свърши работата истински.
91
16
 
5
 
! Отговори
гг преди 6 години
Ще бере душа защото ВМА нищо не разбират от спешна хирургия
90
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивш служител на МВР, оттам в НАП като директор на дирекция, после го гърмят в колата му... Истинска 90-арска идилия.
89
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всеки що годе разумен човек е ясно, че уважаемия нападжия не са го гръмнали заради черните му очи. Задайте си въпроса защо не чуваме за покушения срещу чистачки, музейни уредници, машинописки, обущари, чесовникари или продавачи на дъвки... Казано чисто и просто, в България мафията и държавата са една и съща институция. Не искам да злорадствам срещу човека - дано оживее и се оправи. Въпреки това обаче: да би мирно седяло, не би чудо видяло.
88
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Ей това е, данъчен и ми караш кола за 100к+! Евала---------------------Къде ги продават тези 10 годишни кошници по 100к + ???? :D E53 ги произвеждат от 1999 до 2006. Цените им започват от 6 и стигат до 20. Ама 100К, че дори и + НЕМА
87
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От килърите ни вест ли?Сигурно от прокуратурата очакват поздравителна картичка за Коледа от тях?
86
13
 
16
 
! Отговори
9 преди 6 години
Ей това е, данъчен и ми караш кола за 100к+! Евала!
85
0
 
22
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Авторът не е разкрил, как ако е стреляно от паркирана кола, щом автомобилът на жертвата е паркиран? Може да е само от колата пред него. В такъв случай престъплението трябваше да бъде разкрито още вчера. Но от предната кола няма как да стрелят през страничното стъкло. Абе, много лъжат за случката, и никой не се спира да помисли поне.
84
3
 
24
 
! Отговори
Торба преди 6 години
Според мен повече от един берат душа. Ако този оживее останалите май няма да имат този късмет за несвършената работа .... хахаха