Нагли джебчийки обраха жена в трамвай, тя пък ги задържа

Крадлите били разпознати и от други потърпевши
48
Нагли джебчийки обраха жена в трамвай, тя пък ги задържа
Снимка: Булфото, архив

Ограбена жена и нейната приятелка успяха да заловят крадлите, измъкнали портфейла й от чантата в столичния трамвай №7.

Когато разбрали, че са обрани те се върнали по същата линия, за да издирват сами джебчийките.

Още по темата

Случката се разиграла на 22 декември. Тогава София беше блокирана от авария и градският транспорт се движеше с огромни закъснения. За да си спести задръстванията Гергана Попова се качила на трамвая, а с нея 4 жени и 11-годишно момиче. Именно тази група е създала суматоха и блъсканица. Когато Гергана разбрала, че е обрана се върнала по следите на джебчийките.

"Бях с приятелка и когато разбрахме, че портмонето ми е откраднато тръгнахме да ги търсим. Взехме трамвая на обратно и слязохме след една спирка. Проверихме в кошовете и намерихме три портмонета", разказа тя пред bTV.

Гергана се свързала с IV районно и бързо влязла в контакт със служител на властите. Той й дал напътствия и тя успяла да засече групата в трамвай на спирката на НДК.

"Знаеха, че ги следим. Качихме се в трамвая, те опитаха да слязат и пак да се качат. На спирката казахме на ватмана, по съвет на полицая на телефона, да не отваря вратите", посочи Гергана.

По думите й в трамвая е имало недоволни хора, че ще закъснеят заради ареста, но е имало и готови да се саморазправят с обирджийките.

Те опитали да излъжат полицията, а по-късно в районното е имало и още две потърпевши, които са ги разпознали.

Джебчийките са били пуснати от полицията след 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
2
 
! Отговори
До Lina преди 6 години
Ми аз направо си хващам самолета и хода до Лондан или Милано да си пазарувам, изобщо не се занимавам с тия молове, и без това само ментата има.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 - Как да няма политика , всички родни телевизии "оре..ваха" де що има ,че в Холандия "несправедливо" ни нарочват за крадци , ама господ си знае работата - значи ние собствените си "авгиеви обори" не оправяме, а скачаме срещу другите, които искат да си защитят данъкоплатците! Защо при тази ситуация - жената , а и други са ги разпознали, са пуснати ? За къде са пуснати , в Холандия да изкарат Нова година?Не можеш да се саморазправиш- незаконно е, но и наказание няма ,е и ?!?
15
4
 
5
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Това за градския транспорт е ясно. Бъдете внимателни в моловете, че в the mall,в асансьора са ни прибирали 3000 лв. От тогава по молове с повече от 200-300 лв не излизам.
14
5
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Стига нелепости! Тези са такива от както съществуват и винаги са били ,,богопомазани"Какво общо има политиката тук.Аман от глупави коментари.
13
0
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Бой,бой и пак бой,ама нали ,,правата на човека" Ама тези човеци ли са??? Само непрекъснат тормоз над тях,може да има донякъде резултат.Те от човешка дума не разбират защото не са хора.Не съм краен,просто това е факт.И да ги стерилизират още след първото раждане.Иначе ние сме обречените.
12
0
 
27
 
! Отговори
malart преди 6 години
Значи полицията вече се занимава само с консултантска функция и съветва гражданите как сами да разкриват и залавят престъпниците. Да не започнат обаче скоро и сами да правораздават, че тогава трябва да разкрият прак телефон и с прокуратура и съд, за да ги съветват и те
11
0
 
33
 
! Отговори
... преди 6 години
Каква щастлива развръзка - пуснали са ги :)
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези са гласоподавателите за ГЕРБ,, хората ги хващат ГЕРБ ги пуска
9
0
 
44
 
! Отговори
незнайко преди 6 години
И ко? НИЩО. Това в съд няма да влезе. Следващият път бой до умиргане. И никаква полиция те всичко вършат за статистиката - висока разкриваемост и никаква полза.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при положения че има свидетели, защо трябвата самопризнания. Така или иначе сапризнанията не играят в съда.
7
0
 
54
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Джебчийките са били пуснати от полицията след 24 часа и днес отново "работят" по същата линия.
6
5
 
14
 
! Отговори
Да преди 6 години
не са били от класа на Поптодорова и да са полагали изпит?
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На друго място четох, че полицията ги пуснала, защото не си признали, че са виновни! При трима потърпевши, които са ги разпознали, защо не е имало бързо съдопроизводство? Поне щяха да посрещнат Нова Година на топло (пак плащано от данъкоплатците, но поне това щеше да ограничи броя на потърпевшите).
4
0
 
23
 
! Отговори
Ричарт преди 6 години
Затворниците трябва да строят нов огромен затвор като резерват за престъпници. Вместо да ги пускат еничарите, трябва бързо да ги изпращат в затвора. Като сред тях ще има и много политици прегрешили пред закона. Имунитета създава престъпници които разрушават държавата.
3
2
 
45
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Докато полицията ги пуска ще продължават да крадат. Другия път дано ограбят жените и децата на тези където ги пускат. За да усетят и те тръпката. Има затвори за малолетни за кражба може по бързата процедура да ги съдят. Затова държавата ще се разпадне защото властите стават съучастници на престъпниците като ги пускат.
2
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На БСП електората.
1
5
 
33
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Бойко защо направи така да ги пускат такива джебчии бе? Няма да гласувам за теб!Размърдай се! Иначе пак Януари с паветата!