Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия си е агресор спрямо европейските си съседи.Историята го знае.Финландия-войната за Карелия.Прибалтийските републики е ясно.Полша оле майку.Румъния /Молдова/с приднестровието.Украйна.Грузия с Абхазия
18
4
 
26
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
На снимка N6 се вижда флага на батальона Азов с нацистката емблема "вълча кука". Не мога да си обясня, след като много западни журналисти още от 2014г. пишат и показват нацистката принадлежност на тези формирования, как Европа продължава да ги подкрепя. Такъв краен цинизъм и демагогщина човешката история не познава.Ето ги и нашите "журналисти", качили снимка на откровени нацисти и им се радват.Този батальон, както и другите "доброволчески" са създадени с пари на олигарха Коломойски
17
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците са европейци, не са монголоидни като руските извeрги! Украинския народ ясно показа, че иска да е част от Европа и презира Русия! Умрете от яд, ***! :))))
16
6
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ей такива Сталин ги е пращал в Сибир...какви герои могат да бъдат хората които са се предали от СТРАХ....когато отидеш на война или убиваш или те убиват....това би те накарало да мислиш преди да се правиш на бабаит...
15
7
 
16
 
! Отговори
До Жалко е преди 6 години
Много сте прав!! САЩ дадоха 5 милиярда за да се настанят до Русия но удариха на камък. На морето помогнах на една украинка с 3 деца. Беше назлобена срещу Русия, не искаше да говори на руски. Питах я, като толкива обвиняват Русия, защо изгориха живи в Одеса над 20 човека. Тя се хвалеше, че всеки ден е била на Майдана. А за снайперистите-украинци, убивали от тълпата? Тя не била участвала. Казах и, САЩ излъгаха нас, излъгаха и вас. Ще сте бедни и нещастни, ще живеете лошо. Излъгани много.
14
3
 
3
 
! Отговори
5/% преди 6 години
Само 80% д..... могат да се интересуват само от България при тази глобализация и при свободно движение из Европа.Лошото когато един демБил има последователи (тези с+),а не че някой е демБил.
13
3
 
8
 
! Отговори
това е преди 6 години
До Анонимен 13Лъжи и измислици без доказателства,и за ***....
12
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 Това не е граждананска война а чужа инвазия . Русия е агресор
11
6
 
27
 
! Отговори
жалко е преди 6 години
Това е гражданска война подклаждана от вън,САЩ скоро ще почнат доставка на оръжия и касапницата ще е голяма а ЕС стой и блее а после ще е късно ...
10
6
 
20
 
! Отговори
Мъм преди 6 години
До Анонимен може и да не са терористи ,недей обвинява всички пленници ,мте просто за част от постановката за дестабилизиране на Русия и,Украйна още си мисли че ще просперира отделно от Русия ,което е супер голяма заблуда на която я карат да вярва ,за да може Порошенко да граби още ,докато не о импичмант и не офейка от Украйна вземайки състоянието което има
9
1
 
5
 
! Отговори
хааа преди 6 години
До лошоА ти отдавна с в мъгла и тъмнина ....
8
7
 
23
 
! Отговори
бум преди 6 години
Забравили са да напишат че са освободени пленници само от регулярната Украинска армия а не от доброволческите фашистки отряди,тях опълченците не взимат в плен защото те вършат най големите престъпления срещу гражданите на ДНР.
7
4
 
15
 
! Отговори
украински пленник преди 6 години
Ура, най-накрая на свобода! Какво изтървахме, приеха ли ни в ЕС?
6
3
 
19
 
! Отговори
до украинския брат преди 6 години
Ако имаш братя в Украйна, отивай си там. Тука сме Българи. *** нещем. Никой не ги ще. Дори поляците, дето ги създадоха, не ги искат.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактолога е прав. Зплатите им вече са разделени помежду командирите им. Обзщетенията вече са раздадени на политическите партии. За какво им е на тея в Киев да ги връщат? За да разказват как са били набутани в плен от собствените си командири?
4
27
 
11
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Русия наистина ли избива и пленява нащи славянски братя от Украйна?Не мога да повярвам.Путин наистина е преминал към тъмната сила.
3
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея дето са ги посрещали в киев не са пленници. Те са терористи. *** изверги. Трябвали е да ги набучат на кол, както е правил Влад с турците. Дано до края на мизерните си животи да не могат да спят и да им се присънват децата, които са избили.
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фактолога само бащицата ти е в акъла
1
10
 
25
 
! Отговори
факт преди 6 години
Добре че беше Путин и Руската църква,режима в Киев ги бяха изоставили и не искаха размяна а сега говорят лъжи и глупости.