Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с тази Русия.Като трън в очите им е на Сащ.Ще дават гориво и пак ще дават докато някои си правят ембарго с нея.За изборите ,за Крим ,за Меркел ,За Ирак ,сирия и Либия все руснаците им са виновни.Никой не казва на какво заприличаха тези страни
206
7
 
13
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
"каза един от източниците, пожелали анонимност.""които според САЩ заплашват мира в Азия"пак анонимни,пак САЩ казал..пак Русия виновна
205
1
 
11
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Два кораба STS се виждат отвсякъде, както на радарите, така и отгоре, и не е проблем да бъдат идентифицирани и заснети.Имената им са написани. Та къде са снимките в случая?
204
5
 
21
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
И какъв е проблема? Русия е независима държава за разлика от нас. Ще си продават на който искат а Юнкер и Туск могат да блакират Путин само у фейса.
203
0
 
9
 
! Отговори
Морски преди 6 години
До 225:Напротив, това е много често използван начин за прехвърляне на товари от един танкер на друг. Казва се STS (ship to ship). ,Двата кораба са швартовани един към друг, имат фендери помежду, единият от тях носи товарните шлангове и т.н. Операцията продължава много часове,(като нормално ратоварване на терминал). Единият от корабите ("mother ship"). поддържа най-малък ход.И т.н и т.н.
202
4
 
9
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Едно от малкото предимства на т.нар. демокрация е, че човек свободно може да осмее откровените измислици и глупавите ситуации, в които "партията" сама се оплита. Но до там. Преди моите родители са били принудени през два-три дена да четат в работническо дело за гниенето на капитализма, което определено все още не е било така, а сега, когато определено моторът му е изпаднал в откровена деменция можем свободно да обсъждаме нещата. Жалко ... САЩ от уникални станаха банални.
201
5
 
10
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Корейците искат да нападнат САЩ. Не виждам какво толкова чудно има Русия и Китай да им помагат тайно ...
200
14
 
9
 
! Отговори
USA преди 6 години
Цялото русофилско войнство се е впрегнало да брани бащицата Педя човек-лакът токчета. Ущипани госпожици такива, и на децата е ясно кой въоръжава и подкрепя дивашкия режим на Грух Грух.
199
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО ГЛУПАВА СТАТИЯ НЕ СЪМ ЧЕЛ.ОСОБЕНО ПЪК ДОБАВКАТА ОТ БТА
198
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те в западните служби не са виждали танкер, откъде да знаят хората кое как.Ройтерс са още по-неграмотни, но успешно изпълняват поръчката.
197
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТО Е ФАЛШИВА НОВИНА, К`ВИ СПЪТНИКОВИ СНИМКИ.ТЕ РАБОТЯТ НА ПРИНЦИПА "ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА СТО ПЪТИ СТАВА ИСТИНА"
196
1
 
2
 
! Отговори
ДО 226 преди 6 години
ДоДо ДО ИВЧОПростичък си братче, еднокнижник.Вземи да прочетеш нещо, може да се задържи нещо в главата ти, недей да пращаш хората в психиатрията.
195
4
 
10
 
! Отговори
западноевропейски из преди 6 години
СПЕЦИАЛИСТИ ПО ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ
194
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята САЩ се разпада....................светът ще стане по-хубаво място.
193
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ке падне
192
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, никой не може да нарежда на Русия каква политика да води, да свикват западните лицемери от Англия, Франция и САЩ!!!
191
3
 
2
 
! Отговори
до Ивчо преди 6 години
Ти да не си санитар в психиатрично отделение та така си си повярвал
190
4
 
16
 
! Отговори
Продължение преди 6 години
Няма такава гъвкава или твърда връзка, която да може да синхронизира два движещи се морски съда. Това не е преливане на гориво във въздуха, където въздушният танкер води, а получаващият горивото самолет синхронизира скорост.Прекъсне ли се връзката горивото се изпарява.В морето скъсана връзка означава минимум разлив на нефт във водата или по кораба.Ако това можеше да се прави след ескадрите щяха да плуват танкери за зареждане.Това са пропагандни врели - не кипели и само за глупави илитерати.
189
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чухме изявления от Запад в защита и интерес на Навални! Ето това е намеса в изборите на друга страна, а не да плямпат как Русия им определя президентите.
188
1
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
евала 221един грамотен човек на фона на дървените философи