Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
8
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
Интересно, с каква валута се разплаща Северна Корея и през кои банки минават трансферите? За това пишете! Ясно е, че като има кой да плаща, ще има и кой да доставя!
166
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е срам за цивилизацията. С толкова много земя и богатства мужиците можеха да живеят по добре дори и от нигерийците, но уви!
165
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ИМА ЗАЛЕЖИ ЗА СТОТИЦИ ГОДИНИ НАПРЕД .Нормално е да доставя гориво за кндр след като над нея има ембарго от ес и сащ. Русия е независима и не играе по гайдата на Тръмп и Меркел.
164
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогоТц тц, затова викаш ФРГ се разви толкова и правят такива машини, а ГДР нямаше американски брат и правеше картонени коли, защото брат му беше руский. Прав си, зависи кой ти "помага". И на нас така ни "помогнаха" братушите.
163
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко много залежи на петрол злато диаманти имат вадят яко за да могат да просъществуват ама не мислат като свърши как нямат никаква производителност и не им се работи ко ша правят то само с къркане не става
162
6
 
11
 
! Отговори
до Тежък Дебил от сл преди 6 години
Благодарение на ракетните и ядрените си технологии Северна Корея не е последвала съдбата на Афганистан, Ирак, Сърбия, Либия - все ''проспериращи'' и ''демократизирани'' ''по атлантически'' държави! Пропуснах да спомена и ''просперирашата'' и ''демократизираната'' '' по атлантически'' без ракети и бомби България!
161
4
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
какви 500 хил българи в САЩ бе , аде писмали М а нГо както се казваше. Като съберем и останалите емигранти ще излезем 12 милиона поне...
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E I KO?
159
15
 
11
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Уважавайте САЩ ! САЩ са велика сила й защото има близо 500 000 българи с двойно гражданство който живеят и работят в САЩ ! С-у 40 -50 в Раша ! От Русия само злини за БГ !
158
3
 
10
 
! Отговори
гого преди 6 години
Соколее ДоганеЗабравяш как възкръсна ФРГ, план Маршал превърнал страната в европейски щат на САЩ . Склад за ядрено оръжие .....и 500х войска жива сила. Не забравяй че ГДР беше 1/3 от бивша Германия и тежката индустрия и закежи на въглища останаха във ФРГ и още мн неща ,тема за друг разгивор
157
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се краиният разпад на една толко богата страна на природни блага а можеше да е по добре от дубаи с добри управници които да гледат собствения народ не да бунат света жалко много жалко за русия съжалявам ги
156
3
 
5
 
! Отговори
до 180 от славянин преди 6 години
Целият соц лагер беше под ''демократични'' санкции бе, Тежък Дебилчо, на улав ли се правиш!?
155
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И малките деца знаят, че "гаварит масква" като каже "добрьй день", трябва веднага да се покажеш навън, за да го потвърдиш. Вероятността да е нощ е около 99,99%.
154
5
 
3
 
! Отговори
до 177 от славянин преди 6 години
Ако ги нарушават, това е много правилно - всеки противник на задокеанските ***-наглеци трябва да притежава необходимите ядрени и ракетни технологии!
153
4
 
3
 
! Отговори
Откакто преди 6 години
Кимче се държи глуповато-усмихнат ароганто и тропа с краче, че нищо не ще го спре в "полета на високопрецизната "му техника, в ЯСНО, че "НЯКОЙ" му дава авангардните постижения и ПОДКРЕПА, а КИмче е само изпълнител. Беше писано и КЪДЕ ще бъде приютен Кимче, ако настане "буря".Та ВЪОБЩЕ НЕ Е изненада.Може би за Венецуела и за говорителите на Путин.Сега ще последват опровержения.НО... погледите ИМ ги издават....
152
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски танкер не значи че руските власти знаят там сега е такъв разграден двор че нищо се незнаи точат се яко природни ресурси от всякакви богаташчета хауса е пълен
151
5
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе кой ти гледа карта, важно е да са руски танкерите, като химическото оръжие на Садам някога...дето така и не откриха.Или руската установка Бук дето свалила холандеца над украина. Още чакаме сателитните снимки на сащ да я видим . А уж и марката цигари можели на войниците да кажат. Беломор канал :) :) :)
150
1
 
4
 
! Отговори
до 173 от славянин преди 6 години
Обяснението се намира в санкциите, Тежък Дебилчо - първите са под ''демократични'' санкции от над 60 години!
149
4
 
3
 
! Отговори
Коментатора преди 6 години
Какво нарушение само на дребничкия играч от "сборная". Мисля, че съдията ще отсъди дузпа и ще я бие рижия титан на каубойските шампиони. Късмет ви пожелавам, ама при резултат 10 : 0 шансът за победа на "сборная" е нищожен.
148
0
 
4
 
! Отговори
кви танкери преди 6 години
кви танкери във варна бе. То терминала е точно срещу морска гара. Два малки танкера от Бургас карат лукоил горива за североизточна Бългавия. Айде аман от дървени философи...