Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"каза един от източниците, пожелали анонимност."Жълтите издания "Шоу" и "Уикенд" също като Ройтерс се позовават на анонимни източници за статиите си. :D
146
3
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
НАвремето МОсква пропусна да въведе вето на резолюция на ООН Ню Йорк за КОреа.Ако бе успяла да наложи вето сега Корея щеше да е единна държава без ядрени оръжия нито на Север нито на юг.Вместо това милиони зверски убити след американска инвазия на полуострова/преди това имало японска ..
145
0
 
11
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Хора ,ако сте грамотни погледнете картата и ще видите ,че Русия има сухоземна граница със С. Корея и не слагайте минуси на тези коментари ,защото по този начин затвърждавате мнението за 80% ***. В допълнение Владивосток е до С Корея и не е необходимо да минава покрай Ю Корея за да доставят петрол на Пхенян.
144
0
 
6
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Ето ''ужасът'', от който мужиците трябва да вдигнат бялото знаме, според местните атлантичета: ''Транссексуални за първи път ще могат да се записват в американската армия от 1 януари, както постановиха федералните съдилища, заяви Пентагонът, след като правителството на президента Доналд Тръмп реши да не обжалва постановленията, блокирали забраната му за приемане на транссексуални в армията, предаде Ройтерс.''
143
2
 
3
 
! Отговори
Kr преди 6 години
До Анонимен 164 с кого граничи Русия.Русия граничи18 държави - сухопътна граница+12 държави - морската граница.С КНДР - сухопътна граница
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лъжа
141
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Руски танкери доставят гориво на КНДР?"Русия има сухопътна и железопътна връзка със Северна Корея. Остана само "анонимните източници" на Ройтерс да обяснят защо им е на руснаците да превозват петрол с танкери по море? :D :DИли май талантът им за съчинения се изчерпва с липсата на географски познания с кого граничи Русия.
140
3
 
9
 
! Отговори
до 148 от славянин преди 6 години
Ами то и вашите задокеански ''демократи'' уж се борят с ИД, а в действителност освен че ги създават, ги и финансират, въоръжават, а сега спасяват и останките им!
139
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на руснаците е, че са твърдоглави и съответно много яки и ги бият всичките. Як и гламав, както викаше баба ми. Като биковете, показваш им червено и то тича като лудо. Е те така.
138
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има железница с КНДР.Защо би тя използвала танкери?За да привлечете вниманието?)))
137
3
 
16
 
! Отговори
до 155 от славянин преди 6 години
Проблемът е, че на твоят задокеански ''хегемон'' вече не му стигат силиците и гласчето му е пресипнало, затова и вече никой не го чува! А и много ретро го даваш - днес не сме края на 80-те, а 30 години след тях, и начело на Русия е Путин, не Белязаният или Пияндето!
136
2
 
8
 
! Отговори
А преди 6 години
А пък аз следя bgonair - там иде реч за китайски танкери. "Южнокорейските медии излязоха с данни, че кораби, принадлежащи на Китай, са търгували с петрол в международни води със севернокорейски съдове...По-късно южнокорейските власти съобщиха, че са задържали кораб, принадлежал на Хонконг заради съмнение, че именно той е един от тези, извършвали нелегалните доставки на петрол." Ха сега де! :) Ало, Ройтерс, това ли е базата за плювалника ви ?
135
5
 
14
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Англосаксонската пропаганда - това е куп лъжи и манипулации
134
6
 
15
 
! Отговори
до 140 от славянин преди 6 години
''Демократичните'' атлантически медии по принцип са скарани с географията - кой да им каже че КНДР има 17 километра сухопътна граница с Русия и 1420 километра с Китай!? Преди месеци един задокеански журналист направи анкета със средностатистически задокеански ''божества'' да покажат на географската карта на света къде се намира Северна Корея и нито едно от тези ''божества'' не можа да го направи - най-близкото попадение беше показването на територията на Монголия!
133
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 146От последното сгромолясване през 1991 на СССР са минали 26 години. Нещо не ти излизат сметките. Съюз нерушимий издържа доста време, ноо както видяхме....., каквото каже хегемона САЩ, това става.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руска газета видяла българското знаме на танкера !
131
12
 
11
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Според ''пророчествата'' на атлантичетата, Русия трябвашe да е в небитието 6 месеца след началото на санкциите, т. е. някъде около есента на 2014-та, сега сме края на 2017-та, барелът трябваше да е 10$ благодарение на ''великата'' задокеанска шистова ''революция'', златно-валутните резерви на Русия трябваше отдавна да са на нулата (а те постоянно растат) благодарение на ''съкрушителните'' атлантически санкции, в Москва трябваше да стане ''велика демократична революция'' и Путин да бъде обесен!
130
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са отчаяни горките русофилченца. Плачат с големи сълзи за пиянките и в същото време обиждат българите и се заканват с бой, лагери, "народен съд" да ни смачкат. Отминаха тези времена, драги ми руски ***, а и имаме възможност да си кажем мнението за стогодишния ни поробител тероруссия. Не всички сме на едно мнение както преди 10-ти, свиквайте.
129
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега масонското скудоумие ще налага санкции на санкционирани, за дето търгуват с други санкционирани....
128
6
 
19
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Руски и китайски танкери за КНДР - лъжа.Русия и Китай имат сухопътна граница с КНДР.