Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали си спомняте ембаргото на Югославия. Какви далавери се въртяха и как забогатяха някой хора. Природата празно място не търпи. Корея без петрол няма да остане, само ще й струва доста по-скъпо. Все пак и от по-високата цена има сдържащ ефект.
126
11
 
12
 
! Отговори
до 136 от славянин преди 6 години
Спасявайте останките на вашата ИД, друго не ви остана да спасявате, атлантиче!
125
14
 
11
 
! Отговори
тато преди 6 години
Както казват тъпите англичани просто бизнес, тези санкции Тръмп да си ги завре в дълбокия заден отвор, а ООН е просто мокра кифла ,за нищо не става. Всеки има право да търгува с всеки и никой не може да го спре.
124
13
 
15
 
! Отговори
Тоби преди 6 години
Русия - терорист номер 1 в света!!
123
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкционирана русия продължава да си търси белята. Ще сгази лука и ще гушне чемширя по бързо от очакваното. В началото на санкциите дребния се ежеше по телевизията всеки ден. Сега не съм го чувал от месеци. Покрил се е като мишле в дупка и само си показва носа, да види дали е минала опасността. Единствено Тръмп може да смекчи малко сгромолясването на азиатската ***, за да не ги болят пияните глави на му.жиците, ако е на власт все още, разбира се.
122
15
 
13
 
! Отговори
до 129 от славянин преди 6 години
Путин само Господ може да го пипне, пепи, атлантическите пепита можете само да мечтаете, толкова са ви силиците!
121
12
 
9
 
! Отговори
каквото почукало преди 6 години
Ким е асиметричен, но адекватен отговор на ционисткия продукт ИД!
120
13
 
10
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 6 години
А какво стана със шистовата ви ''революция'', пепи!? Нали задокеанският втечнен газ щеше да спасява европепитата от Русия - сега се оказва, че пак Русия ги спасява и то със същия втечнен газ! Това ако не е върховна гавра с атлантичетата, не знам какво е!?
119
14
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Леле Колко Куха статия.1. Свеверна Корея има СУХОПЪТНА граница с РФ и КНР как смятате колко трудно ще е да се пусне един "тръбопровод" и с него наистина скрито от всички да се доставя гориво?2. Има ЖП линии и вагоните ако не са цистерни но превозващи варели пак елементарно ще се организира КонтрабандаДо тук говорим за Държавна КонтрабандаЗнаем как се организираше частна контрабанда за Сърбия през нашата граница - дори оръжие се трансферираше - така че Санкции и противодействие
118
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски танкер не значи руско правителство.А в Берлин ще има безопасни зони за жени на новогодишното тържество!? Докъде докараха Германия, а и не само нея толерастията на баба Меркел.
117
10
 
14
 
! Отговори
Гад преди 6 години
Да не се окаже, че Путин е замесен, щото ще бъде разпутен !
116
17
 
15
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Какво стана със шистовата ''революция'', с петрола по 10$ за барел, със санкциите, с майдана в Москва, които щяха да фалират и ликвидират Русия, атлантичета!!!??? Русия е била, е, и винаги ще бъде велика сила и колкото повече квичите, толкова по-дълбоко ще ви влиза Големият Сибирски на Путин!
115
12
 
5
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 6 години
Калеко, ще си сцепиш тор клиента да си пляскаш сам плюсчета. Дай му малко почивка. :)
114
5
 
14
 
! Отговори
За 124 преди 6 години
Нали според русогъзолизците втечнения газ нямаше бъдеще ?!Ха хаа Хаааа
113
4
 
14
 
! Отговори
Това е стара новина преди 6 години
Петролът е руски , но се продава нелегално чрез посреднициДоларчетата заминават право в калъфа на виончелиста Ралдугин, който случайно е кум наПиздин.
112
17
 
13
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Диверсификация,санкции,евроатлантическо единство,но на студ не се трае.Русия достави първите количества втечнен газ във Великобритания.Путин спасява зъзнещите англичани? Затова ли Борис Джонсън се обяви за русофил?Нали щяха да купуват газ на ниски цени от Тръмп и братския американски народ?Това е недемократично и ерозира евроатлантическите ценности.<br>Когато трябва да се спасява собствения замръзващ евроатлантически ***, евроатлантическите ценности губят смисъл!''
111
19
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Лъжите на Запада нямат край. Привиждат им се на всеки ъгъл руснаци и петролни танкери. Откакто загубиха в Сирия, запада е бесен на Русия и не могат да си наверят място от яд !
110
20
 
13
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Краварите пропищяха от танкерите на г-н Путин, Путин отново навря краварите въм миризливата им дупка и отиде да си гледа бизнеса. Краварите искат навсякъде послушни правителства за да могат да им нареждат откъде да си купуват петрол и шистов газ, а на вулгарите извиваха ръцете едно време чрез ООН и НАТО пускаше кораби с банани само за Коледа.
109
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американският брат никога не спи. Благодарен съм му, че ни спаси от руското робство и ни дари свободата да можем да избягаме от задунайската губерния на русия. Трябва да се издигне ОГРОМЕН паметник на Роналд Рейгън в самия център на София, за да плаши и напомня, че калния, миризлив, руски ботуш вече не е добре дошъл.
108
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз съм друг анонимен източник, който заявява, че това не е вярно. Думите ми имат точно толкова доказателствена стойност, колкото и анонимните източници на Ройтерс. Ако такива въобще съществуват.