Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немският журналист Удо Улфкоте наскоро разкри в книгата си как действат "западните медии". Пристигат вашингтонските костюмчета, дават ти една статийка съчинена от тях, обикновено свързана с хвърляне на кал по дадена държава, слагаш си името под нея и си взимаш парите. С времето се издигаш в кариерата.
106
2
 
20
 
! Отговори
Старо, старо преди 6 години
Пиз Дин и Ким Свин са си ортациКой мислите даде на СКорея обогатен уран за бомбите ?!
105
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да помагаш на корейските откаченяци дето си разстрелват министрите със зенитна картечница защото задрямали на някоя реч е признак за тежка болест.
104
2
 
4
 
! Отговори
Mirko преди 6 години
каза един от източниците, пожелали анонимност.
103
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спират петрола на Куба, Корея, а после казват, че комунизмът бил лош и причинявал липса на петрол. Нека спрат петрола на Китай и китайската комунистическа партия. Кучето разбира само от тоягата.
102
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още санкции за ***!! Дребния шахматист от кремъл не си взе урок досега. Който и да се е перчил на САЩ и Цар Долар, завършва като СССР, Куба, Венецуела. Наред е смешна русия - на гол тумбак, чифте пищови ха ха.
101
2
 
9
 
! Отговори
Бум преди 6 години
Тези дни в пристанище в Англия трябва да пристигне голям Руски кораб с втечнена газ от Ямал Русия....
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"каза един от източниците, пожелали анонимност."Казал анонимен източник ахахха, ама това е толкова "достоверно", че всеки съд на планетата веднага ще наложи санкции на Русия, нали? :DЗападните медии вече издишат отвсякъде.
99
1
 
16
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 6 години
русия достатъчно е богата да се занимава с контра банда това не е българия да продава оръжие на терористите за някои милион.барела се качва русия е колко богата става по богата стига с глупости.да на сърбия помагаше без значение че имаше санкция руские своих не бросают
98
1
 
13
 
! Отговори
Ратко Младич преди 6 години
И ние доставяхме оръжия на братята сърби срещу босненците от "мирната религия". Сърбите трябва да са ни благодарни !
97
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ссср те създаде тебе македонско тeле. Рожба на другаря сталин и ленин и на нечовешката им омраза.
96
0
 
6
 
! Отговори
до гурбетчията 102 преди 6 години
ако си толкоз умен защо не си тука и да даваш акъл безплатно
95
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките руснаци, щом са опряли до С. Корея да им оправя икономиката. Трудно е в тези времена да си бензиностанция. Справка Венецуела, скоро и русия.
94
6
 
18
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Американците да свикват с бъдещия си статус на обикновена,а не "изключителна" държава.И да не реват много-все пак това става постепенно.Макар че може да стане и шоково,ако много се ежат!
93
3
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Споко бе! Ако руснаците не им дават и нефт, тогава нараства вероятността американците да си получат ядрен подарък от Северна Корея. Така, че онези скрилите се зад океана, следва да благодарят на Путин, че ги пази, засега...
92
8
 
3
 
! Отговори
Маке преди 6 години
По същия начин краварите налагаха санкции на СССР и пропускаха некой танкер със банани за Коледа, сега вулгарите имат много банани и тоалетна хартия внесени от запада срещу пари. Вулгарите дори ходят във Сомалия вече да берат банани.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"каза един от източниците, пожелали анонимност."А на мене стрина /пожелала да остане анонимна/ ми каза, че това изобщо не е вярно. Кварталната клюкарка баба /пожелала анонимност/ също отрече твърденията на ройтерс.
90
14
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТОВА Е ХУБАВА НОВИНА ЗАЩОТО Е ОСНОВАНИЕ ДА СЕ НАЛОЖАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ САНКЦИИ КЪМ РУСИЯ ! ТАКА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ИЗНАСЯ ПОВЕЧЕ ПЕТРОЛ ЗА КНДР ЗА ДА КОМПЕНСИРА ЗАГУБИТЕ ,НО ПЪК КНДР ИМА ОГРАНИЧЕНИ ФИНАНСОВИ РЕСУРСИ И ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА ЗА ПОВЕЧЕ ПЕТРОЛ ! И НАЙ-ХУБАВОТО Е ,ЧЕ РУСИЯ ПАК ЩЕ ГУБИ КАКТО ВИНАГИ !
89
4
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
В Югославия се подготвял план "Подкова", Садам имал оръжия за масово поразяване, Асад използвал химическо оръжие, а сега Русия доставя горива на КНДР ....Има ли още хора които вярват на пиндоските измислици ?
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контрабандата движи само джоба на истинските господари без маска . В русийските дебри не смеят да пръ.нат без разрешението на вожда си, камо ли танкери с нефт да изнасят без да му плащат.