Срещу сексуално насилие: За НГ безопасна зона за жени в Берлин

Мярката се взима, след като жени бяха опипвани и малтретирани в Кьолн
Обновена: 30 дек 2017 12:54 | 30 дек 2017 12:48,
162
Срещу сексуално насилие: За НГ безопасна зона за жени в Берлин
Снимка: Архив, Reuters

Организаторите на най-голямото празненство в новогодишната нощ в Германия - при Бранденбургската врата в Берлин, са предвидили специална безопасна зона за жени, които са били нападнати или се чувстват застрашени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Тази мярка се предприема две години след като стотици жени бяха опипвани, сексуално малтретирани и ограбени от банди мъже по време на празненствата в новогодишната нощ в Кьолн.

Стотици хиляди хора се очаква да дойдат да празнуват утре пред Бранденбургската врата в центъра на Берлин.

Годишното празнично събитие на открито включва фойерверки, музика на живо и диджеи и продължава да ранните сутрешни часове.

Берлинската полиция потвърди, че тази година жените ще могат да потърсят помощ в зона, в която ще има персонал на Германския Червен кръст.

"Организаторите са създали безопасна зона за жени, които са станали жертва на сексуално нападение или се чувстват тормозени", заяви полицията.

Говорителка на събитието каза, че ще има покрита зона с психолози на разположение.

"Правим това за първи път. Полицията го поиска, след като го направи на Мюнхенския октоберфест тази година и то проработи добре", заяви тя.

По думите й на предишни новогодишни празненства в Берлин не е имало проблеми.
Масовите нападения преди две години в Кьолн потресоха Германия.

Полицейски доклад описа как жени са били обградени от банди мъже, които са ги малтретирали сексуално, а в много от случаите също така са откраднали портфейлите и телефоните им.

Насилието разпали критики срещу решението на канцлерката Ангела Меркел да допусне в Германия над един милион мигранти, след като стана ясно, че много от нападенията са били извършени от северноафриканци и араби.

В същото време органите на реда в САЩ и Европа обещават засилени мерки за сигурност преди новогодишните празненства, предаде ДПА.

Полицията в Ню Йорк каза, че ще предприеме засилени мерки за сигурност за честванията в новогодишната нощ, особено на "Таймс скуеър", където ще бъде увеличен броят на наблюдателните постове.

В Лас Вегас органите на реда добавят екипи за наблюдение и снайперисти по покривите за новогодишните празненства.

Празнуващите в европейските градове ще бъдат подложени на проверки на чантите, претърсвания и други мерки за сигурност.

Париж изпраща почти 8000 полицаи и войници, които да се грижат за безопасността на френската столица и околностите й.

Полицията ще обърне особено внимание на Шан-з-Елизе, където е забранен алкохолът. Празнуващите ще бъдат подложени на проверки на чантите и ще бъдат поставени бетонни блокове, които да не позволяват влизането на автомобили.

В цяла Франция ще патрулират 99 000 полицаи и войници, заяви вътрешното министерство.

Германският град Хамбург постави нови охранителни камери преди новогодишната нощ.

Лондонската полиция заяви, че хората трябва да очакват да виждат въоръжени служители на реда, а в центъра на британската столица ще бъдат поставени заграждения за автомобили.

Полицията обаче каза, че мерките не са продиктувани от конкретна разузнавателна информация, а са планирани от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва са пълни глупости. Вместо да позволят на германките да интегрират чужденците...
135
1
 
24
 
! Отговори
Petronius преди 6 години
Схващате ли - Новият Световен Ред чукa вече и на нашата врата!
134
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен....не беше ли заклано буквално преди два дни едно германско момиче понеже отказало на "бежанец" да сподели с него пръчовите му щения-------------Няма такъв случай.
133
29
 
4
 
! Отговори
Иво Христов™ преди 6 години
Масовите опипвания си бяха активно мероприятие на руснаците. Платени агенти закачаха жените, опитвайки се да дадат тон и да въвлекат арабски бежанци в играта, а след това стотици руски прости тутки заляха полицейските участъци с оплаквания. Както останалите путински простотии, така и тази нема успех.
132
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е странна цялата работа. Тероризираш някого, бомбардираш дома му, крадеш му нефта, разрушаваш му жизнената среда и после го пускаш в дома си. Не мога да разбера какво е това. Очевадно е, че крайната цел е този някой да дойде и да тормози собственото ти население, но защо? Защо евроатлантическа Европа толкова много държи да тормози собственото си население? Или има някаква крайно извратена логика, или цялото упражнение е следствие на някой с объркани представи за света.
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно,така описват германските жени все едно ходят " без ***".И сами си го търсят " ела вълчо изяшме"
130
0
 
29
 
! Отговори
срам преди 6 години
Това е пълен срам. Жените трябва да бойкотират празненствата и да не ходят. Нека само Меркел се развява там. Ама нека да е по бикини, за да си радва гостите.
129
1
 
12
 
! Отговори
SSNORD преди 6 години
Jedem das Seine....още какво ви чака в бъдеще...досега бяха любители тероросити учили се от ютуба.Като ви подбарат бойците от ИД,битката при Сталинград ще ви се види детска игра
128
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....не беше ли заклано буквално преди два дни едно германско момиче понеже отказало на "бежанец" да сподели с него пръчовите му щения,а колко вече са подобните случаи а колко ли са покритите, иначе нашите и румънските роми все им са в устите и вестниците защото не е наказуемо да плюеш по България и Румъния и особено по България,аз не харесвам путинова просия но и западната наглярия ме вбесява,сега пък и аз злорадствам над това до което се докараха....
127
1
 
36
 
! Отговори
х преди 6 години
сега в Германия, по всяко едно време в неизбран от теб момент можеш да отмъкнеш 10-тина резани бежански кочанане е ви чудесна толерастията и останалите европейски ценности !миналата седмица в Стокхолм имаше 120 000 демонстрация за починалото в болницата 17 годишно бяло момиче в резултат ор зверско групово изнасилване от "бежанци"днес бг мълчи разбира се - Сорос не позволява такива неща да се казват - комунизъм в действие, това е обединена европа !
126
2
 
10
 
! Отговори
До 12МилионаМигранти преди 6 години
Само че ще намаляват работните места. Вследствие роботизацията, след няколко поколения в целия свят ще има само около половин милиард работни места, а ресурсите на планетата ще се изчерпат след около 300 години, ако размножаването върви със същите темпове.По умните и по-цивилизованите най-много след 2 века ще започнат безмилостни кастрации, ако не и масово унищожение на неградивни.Дотам ли трябва да стигнем?Ако се ограничи раждаемостта до 2 деца, планетата сама ще възстановява ресурсите си.
125
0
 
26
 
! Отговори
ДоФакт преди 6 години
До ФактБабата изпълнява поръчение - да осигури работна ръка.Само че тези не щат да работят, искат соц. помощи. Ако пък някой се прежали да работи, докарва в Европа безбройната си рода, в която има поне 20 жени под 45 г., които не смятат да правят друго, освен да раждат колкото е възможно повече.На тях не им пречи забраната на многоженството - освен законната жена, Коранът им позволява да имат още три други, чрез религиозен брак. Тези тумби точат зъби за германските социални фондове.
124
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нали насилието на "бежанците" над местните германки беше фалшива новина фабрикувана от руските хакери?
123
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета това горното и се сещам за един разговор през лятото между водещия на сутрешния блок в неделя по БНТ Георги Любенов и госта му Румен Драганов,тогава Драганов се изрази малко така да се каже политеНЕкоректно абе направо според БХК обидно по отношение на т. н. мигранти в западна и северна Европа!Ставаше въпрос за туристите в София дали им харесва и той каза"много им харесва,вървят по улиците и не виждат гледката от родните си страни...АБЕ МИРИСЪТ Е ДРУГ/намекна за мигрантския мирис?/!!
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде се докарахте драги ЗОМБИРАНИ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИ а иначе много знаете да лаете и да пишете гнусни пасквили/ВСЕ ПАК ДА ОТБЕЛЕЖИМ ПОД ДИКТОВКАТА НА БЪЛГАРСКИ ИЗР..ДИ ПОДСМЪРЧАЩИ ПОКРАЙ ПАРЛАМЕНТА ИЛИ В ОПОЗИЦИЯ,НО НАЛИ НЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ ЩО ВЗИМАТЕ ПАРИ ДА СЕ ПОДПИСВАТЕ ПОД ЧУЖДИ БЪЛВОЧИ?/против нас,хем сме лоши че не ги пускаме,хем сме лоши че ги спираме,каквото и да направим все ние сме виновни А СЕГА НАЗДРАВЕ!Това всичкото ви се случва все от много ум,пак ни плюйте ама тука НЕ Е ТАКА!
121
0
 
32
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Е на това му викам слагане на каруцата пред коня!Елементарната логика изисква всички тия дето правят бели да бъдат незабавно депортирани,а се прави точно обратното-ограничават се местните!Лу*д*а работа!
120
0
 
23
 
! Отговори
12 милиона мигранти преди 6 години
Германските СМИ съобщиха за плановете на баба Ангела по отношение на мигрантите. До 2060 година във ФРГ трябва да дойдат 12 милиона мигранти. Целта е, те да стабилизират намаляващия брой на коренното население. Според баба Ангела, без мигранти, ФРГ от 82 милиона население, ще стане на 67 милиона. Според баба Ангела, при положение, че всяка година във ФРГ идват по 300 000 мигранти, страната ще получи 13 милиона импортиран прираст, нейните бъдещи избиратели.
119
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До шматкаБая по-рано ще станат тия неща...
118
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
м да исляма победи, и то щото германците се оказаха доста прости - зона за жени, утре - автобуси за жени, училища само за жени и т.н. бъдеще в миналото
117
0
 
16
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Това не са безопасни зони за жени, а са заграждения за овце. С телени огради, по които тече ток.