Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!

Изпитанията за "Фрау Меркел", поставени и от бежанците
Обновена: 8 яну 2016 18:26 | 8 яну 2016 18:26,
148
Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!
Снимка: Reuters

Ярост – това е чувството в обществото в Германия, след като стана ясно за десетките сексуални посегателства срещу жени в Кьолн на Нова година. И яростта бързо се превръща в политическа криза за Ангела Меркел, след като докладите, изнесени от полицията, разкриха че престъпниците са бежанци, пише "Politico".

Още по темата

Възмущението срещу нападенията се трупаше цяла седмица, но достигна връхната си точка след полицейския доклад, според който виновните са мигранти. Преди това властите твърдяха, че нямат доказателства, че зад нападенияа стоят бежанци. Все пак жертвите описвали нападателите като "северноафриканци".

Разкритията са стъпка назад за лидера на Германия - Ангела Меркел, която успя да възстанови част от доверието в себе си, след като през декември представи стратегия за бежанската  криза. Според плана усилията трябва да бъдат насочени към намаляване притока на бежанци и повече ресурси да бъдат насочени към интеграцията им.

Но атаките в Кьолн, заедно с ясните индикации, че притока на бежанци не се забавя особено, постави Меркел обратно на пангара. Най-голямата заплаха за Меркел не е от крайнодесните, които несъмнено ще се възползват от атаките. За нея по-опасно е да загуби центъра. По време на бежанската криза Меркел си осигури подкрепата на гласоподавателите в центъра, но нападенията може да променят това.

За много германци събитията в Кьолн потвърждават съмненията, че мъжете от Близкия Изток не уважават независимостта и свободата, на която жените в Запада се радват.

"Те имат съвсем различен поглед върху жените от нашия свят", обясни социалдемократът и ескперт по мюсюлманско изповедание в Германия Хайнц Бушковски.

"Жени, които са навън 1 - 1:30 през нощта са леки жени. А германските жени по правило се считат за "свободна зона", допълни още той.

Подобни възгледи, които пробуждат стари стеротипи за тъмнокожи мъже, които "ловуват" бели жени, бяха основно споделяни "зад кулисите", но не и публично. Германците възприеха "Willkommenskultur" - Културата на добре дошли. Сега сякаш правят стъпка назад.

В сряда вътрешният министър Томас де Мезиер бе попитан дали е притеснен за "възгледите за жените сред мигрантите". Той избегна въпроса и обяви, че е важно бежанците да разпознаят "нашата ценностна система", включително равнопоставеността между мъжете и жените.

Но много по-важно е, че в крайна сметка нападенията станаха в Кьолн. Градът е считан за един от най-отворените и либерални градове в Германия. Годишният му карнавал привлича хиляди, а мисълта, че нападенията можеше да бъдат не пред гарата, а пред символа на града - Катедралата на Кьолн, е направо богохулствена.

Но пък бежанците са категорични. Както пише в полицейския доклад, един от тях е казал: "Аз съм сириец, трябва да се държите добре с мен. Фрау Меркел ме покани!". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Учудващо лесно Еманципацията сама се закопа! Канцлера, военния министър, кмета на Кьолн - все жени, които направиха останалите жени на дивеч. Чудя се, кое е по-правилно да се каже в случая - Закона на Мърфи, че "Всеки достига нивото си на некомпетентност" или поговорката "Дай на *** достатъчно дълго въже и той сам ще се обеси накрая"...
61
0
 
11
 
! Отговори
до1091нещастник преди 8 години
мда-а разгонени гнусни мъже които обикалят улиците на глутници ,в 1-1 и 30 през нощта са аживотни и просто трябва се отсрелват,всеки нормален мъж си спи у тях си в 1и30 през нощта,само мутри и престъпници обикалят улиците посред нощ-такива заслужават смъртно наказание /виждаш ли колк олесно се отделя ко й е свесте н и кой -не/
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taka taka...I v nai-skoro vreme da se gotviat za feredjeta !!!Thanks EU, thank you for the democracy !!!
59
1
 
31
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
Василев, спри наркотиците и алкохола мой човек! Живея в Германия от 4 години вече. От времето на Хитлер до сега, Германия е претърпяла много промени доста от които отрицателни. Като започнем от ниската раждаемост при германките - предпочитат да спят с всеки, но не и да правят деца. За това нацията им застарява и Меркел реши да си оправи генофонда като внесе бежанци, само дето не позна - те не работят и не подлежат на интеграция. А крещяха срещу нас и румънците - хак да им е сега.
58
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А каква може да бъде жена,която е навън с 1.30,без съпруга или приятеля си с които е нормално да се забавлява.
57
11
 
11
 
! Отговори
Павката преди 8 години
За първи и вероятно последен път, се опитвам да коментирам нещо в този сайт.Очевадно е, че сте събрани само нещастни, ограничени интелектуално и социално Лузъри,които са клакьори на сбърканата и платена Българска печатна и електронна преса. Хора без собствено мнение и поглед върху нещата в световен мащаб. А някои пишат, пишат, за целия свят, без колебание, кеф ти САЩ, кеф ти Германия ......, просто сте смешни, платени и безплатни ***, не видяли нищо, извън България. Жалко за Родината!!
56
4
 
40
 
! Отговори
до швабите преди 8 години
Не берете грижа , че ....жените ви.Те поне са свикнали да ги ...Скоро ще се запознаете и с друга арабска "културна" особеност, тя е, че те и на мъже налитат.А и по традиция са педофили.Честита баня, както се казва.
55
17
 
7
 
! Отговори
Павката преди 8 години
Изумен съм от лекотата с която коментирате Германия!!! Кой от Вас реално, има впечатления от първа ръка в Германия, та се надпреварвате с коментари?! Обозначете се тези, които сте в Германия реално, а след това ще отсеем глупостите на останалите лаладжии! Не е нещо, от което се умира. Ето, аз например съм в Германия от доста време, да видим сега кой от останалите коментиращи е "На терен"?! Очаквам да видя поне няколко сънародници сред коментиращите, които не се притесняват да се обявят!
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ценко Чоков - кмет на Кьолн и председател на Европарламента!
53
1
 
2
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До ВасилевСтавам ти почитател, ДОБЪР СИ !!! :)))
52
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестирайте никому не пречите ама Брейвик гние в затвора !!!
51
0
 
34
 
! Отговори
haha aaaaaaaaa haha преди 8 години
Но пък бежанците са категорични.трябва да се държите добре с мен. Фрау Меркел ме покани!********************************************************hahhahahahahahhahahahahhaahhahahahhahahahahahCongratulations Merkel.
50
0
 
58
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Светът кипна от агресия а България беше оставена от евро и натооптимистите БЕЗ АРМИЯ. В Гърция има 9м. служба за мъжете. ВЪРНЕТЕ БЪРЗО НАБОРНАТА АРМИЯ защото ако българите не станат бойци ще загубят държавата си.
49
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много били силни немците и в какво им е силата, ае пояснете че не сещам.
48
2
 
4
 
! Отговори
до василев преди 8 години
а ти много ли си сигурен в това което виждаш,че германия е най-силната/най-силна щото американците така са решили за днес ,но за утре..../така,че малко по-леко от категоричните класификации
47
1
 
59
 
! Отговори
преди преди 8 години
години когато пак ви писах ,че при разминаване турчета ме ощипаха,а тогава бях с траурни дрехи и съм на повече от 55г. вие тук ме попиляхте ,как ли не се присмивахте ама нали не съм германка мен може да ме щипят за да ме унижат защото на гърдите си нося кръст-символ ,че съм християнка е от тогава ги мразя като чума ,а сега ревете за германките ,да ви питам утре ако се случи на дъщерите ви,на сестрите ви ,на жените -разберете това не са хора ,а изчадия изпратени от ада да ни съсипят
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В еднолично дружество ЕС референдумите нещо не са на мода Меркел решава за всички, а щом Меркел казва значи немчагите са длъжни да хранят гърците и бежанците. Но наглата бабичка даже няма и намерение да си подава оставката, ама хората имат право да се защитят !!!
45
2
 
14
 
! Отговори
историята се повтаря преди 8 години
май германските мъже не са това за което си мислим,явно този който ръководи бежанците знае добре историята,в края на войната когато немските жени от всякаква възраст са изнасилвани къде са били мъжете им,братята им,синовете им-криели са се като мишки, е сега това са внуците на същите тези мишки,а тяхната полиция като нашата,кажи на нашите хубостници,че роми те притесняват и може да дойдат да те притесняват както и сега днес ще изтрие моето писание
44
1
 
30
 
! Отговори
Nemeca преди 8 години
"а мисълта, че нападенията можеше да бъдат не пред гарата, а пред символа на града - Катедралата на Кьолн, е направо богохулствена."Само да обясня на г-жа Боряна Павлова, че нападенията бяха ПРЕД Кьолнската катедрала - гарата и катедралата са едина до друга.
43
24
 
1
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Тодорова ти ли ще определяш кой е българин и кой не?!!! Ти, която си избягала и си се скрила в Инсбрук. Ай сиктир бе! Немците трябва да разберете, че освен ГАЗОВИ КАМЕРИ има и човещина. А нещата не са така, както се говорят и виждаш, че всичко започва да излиза на ЯВЕ. Става дума за пари - арабите не са си платили. Или в Германия няма проституция според теб. Или проститутките ще ходят при някой 63 годишен, а няма да стоят при загорелите АРАБИ. Айде скрий се като не ги разбираш.