ДДС-то ощетява държавата, а ревността убива с куршуми... шесторно

Убиецът от Нови Искър добре е познавал семейството
Обновена: 4 яну 2018 09:12 | 4 яну 2018 09:10,
67

Шесторното убийство в Нови Искър е безпрецедентно престъпление за България. В най-новата история не е имало подобно масово убийство, смята журналистът Димитър Илиев.

Пред Bulgaria ON AIR той настоя, че в бруталното престъпление, при което в новогодишната нощ бяха застреляни шестима души, има много емоция, а самото убийство е предварително много добре организирано.

Още по темата

"Със сигурност това е местен човек. Отвеждането на Кети на друго място предполага диалог, изясняване на отношения, примерно искане на пари... Укриването на трупа на тази жена най-вероятно е имало за цел да даде 2-3 дни възможност на убиеца да изчезне, а разследването да тръгне в друга посока", коментира още той.

"Оказва се, че има хора, които са убити с по 3-4 куршума, един e убит в гръб. Майката на убитото момче, което е извън фамилията, казва, че той е убит с многобройни куршуми. Това показва емоция, най-силно показва ревност. Този човек очевидно е познавал семейството", сподели предположенията си Димитър Илиев.

Той не изключва възможността убиецът да страда от психично разстройство, но бе категоричен, че не става дума за поръчково убийство.

Полицията разследва бизнеса на главата на семейството Неделчо Юнаков, който според МВР се е занимавал с кухи фирми, които източват ДДС.

Другата версия на властите е дали е имало проблеми при покупката на къщата, в която бяха застреляни пет от жертвите.

"При ДДС ощетена е държавата. Много по-логично звучи версия с бивши любовници на Кети", отбеляза Илиев.

"Убиецът е човек с криминално досие, това не му е за първи път", смята още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено нарко история. Някой се е полакомил или "изгубил" пратката, за което наркомафията зад което стои Батко Буби, наказва жестоко.
63
3
 
9
 
! Отговори
ss преди 6 години
Тук си мирише на наркоканал , "изгубена пратка", и картел от южна америка , който не прощава и го е направил за назидание за следващите който ще му движат нещата по този канал . Полицията знае и ше извъртят нещата към ДДС измама , за да прикрият канала . Няма кво да се лъжем ревност, ДДС пълни глупости . Цяло семейство разстреляно, хора тука става въпрос за над 200-300 мил. в долари кво ДДС кви пет лева!!! Убиеца е профи
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо е отвлечена и убита жената, след това са убити всички други. Тук не става въпрос нито за ревност, нито за страст, а е чисто поръчково убийство, където се изисква липса на каквато и да била емоция.Дай ЕДИН пример за поръчково убийство на цяло семейство с децата, бабата и приятеля на едното дете. И ако жената е била отвлечена насила от дома си, в новогодишната нощ, пред всички, което е странно, те защо просто са си седяли там и са чакали да ги убият?
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54- ако вземеш шублер и измериш цевта на АК 74 ( не АК 47 , както си написал) , ще установиш че оръжието и боеприпаса реално са 5,6 мм (или .22 по цоловата система) . Понякога названията на боеприпасите се приемат малко условно поради различни причини , има много такива примери . 6,35 отговаря на калибър ,25 АСР (6,35x16 mm), куршумът е с объл връх , обикновено оръжията с него приличат на пистолетите запалки и са много удобни за прикриване под дрехи , магазините са с по 8 патрона .
60
3
 
0
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
А бе Джаном ти пишеш същото което съм написал и аз, но цитираш не внасяне, аз съм цитирал източване. Разликата между двете е че при източването пишеш фактура с по голяма стойност от това което ти трябва за да изравниш ддс-то.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ли да умре човек, зя да разбере МВР -то, че има кухи фирми за укриване на ДДС ?Къде бяха до сега и защо не разбраха ? Или след като умре един човек данъчните няма от кой да вземат комисионна такса и кухата фирмичка излиза на лице ?
58
2
 
5
 
! Отговори
схемата-продължение2 преди 6 години
Та в случая съм сигурен че въпросния Неделчо е движил такива схеми но по някое време е решил да се прави на разсеян и вместо да си задържи неговия процент(обикновено 6%-8%) е решил да задържи по голям или направо цялата сума. И като е изпържил някой с по лабилна психика с 1-2-3 милиона и ето го резултата.
57
2
 
5
 
! Отговори
схемата-продължение преди 6 години
обикновено последната фирма е на някой клошар или безимотен *** от който държавата не може да вземе и стотинка. Всички тези операции се извършват по банков път като накрая сумата се тегли кеш от банковата сментка на фирмата бушон разпределят се процентите по веригата и се задейства следващата схема. Лично съм виждал в офис на дедесари торби с фирмени печати и купища пълномощни за да могат да оперират с банковите сментки. Следва......................
56
2
 
0
 
! Отговори
коцето преди 6 години
Човек трябва да има малко такт в живота ! баси и динозаврите
55
1
 
3
 
! Отговори
схемата преди 6 години
До до 39Като гледам всички сте академици по ДДС-то тук.Кратко и ясно обяснявам схемата по която се ИЗБЯГВА внасянето на ДДС а не ТОЧЕНЕТО на ДДС. Точенето на ДДС или възстановяване на данъчния кредит се правии САМО от закриляни от властта юридически субекти. Невнасянето на ДДС се прави като се превъртат големи суми през няколко фирми всяка от която издава фактура с начислен ДДС а после го приспада с насрещна фактура и последната фирма го декларира като дължим данък но не го внася..............
54
1
 
4
 
! Отговори
22 преди 6 години
Калибър (на френски: calibre) обозначава вътрешния диаметър на канала на цевта на нарезното оръжие.Пистолет с такъв калибър почти няма откат.Малокалибрената пушка в този калибър е най-точното оръжие и безспорен фаворит при стрелба на къси дистанции /до 100 м/.M16, калибър 5.56 мм и нейните варианти остават основно въоръжение на американската пехота.Тя е и едно от най-разпространените оръжия в света произведени са над 8 милиона броя.АК-47-5.45 х 39 мм.Четете,не блудствайте!Казазрмооо !
53
5
 
2
 
! Отговори
коцето преди 6 години
хубаво - ама да ме застреля Пабло Пикасо с пистолет си е направо срамота
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не вярвам, че само един човек е извършил всичко това.
51
4
 
6
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
В моето село, което е в Община Русе има камери на всички входове и изходи, на центъра и на още едно малко площадче. Нормално е да има такива поне в по-населените села, да не говорим за малки градчета като Нови Искър.
50
2
 
12
 
! Отговори
точно така преди 6 години
и още нещо - за всички които искат да скочат в живота с лесни и бързи париНе продавайте душите си за пари, когато ви предложат да участвате в престъпна схема и ви дадът някъкви "добри пари" за това , хората обикновенно купуват душата ви!След като свикнете с добрият дохо могат да поискат всичко от вас, от жена ви - до яхтата ви, до всичко ценно за вас. Не се подавайте, в живота всичко има цена!
49
1
 
2
 
! Отговори
точно така преди 6 години
... или нямаме време и не е наша работа? нали си плащаме данъците все пак?!
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22-ри калибър е тих , но не и ефективен . Куршумът е много пробивен с много малък стопиращ ефект , което налага многото изстрели , а не някаква "страст" . Въпросният "дамски " пистолет е с къса цев и много ниска кинетична енергия на куршума . Не знам защо всички професионалисти казват че 6,35 мм е 22-ри калибър , който отговаря на 5,6 мм , като 5,45/39 на АК 74 също е 22-ри калибър . Чудя се дали полицията знае изобщо с какво е стреляно
47
3
 
3
 
! Отговори
точно така преди 6 години
Тезата за замесени висши кадри, съвместно с част от убитите във ДДС измами остава най-достоверна! Това е проблем за държавата като държава, защото освен всички други проблеми става ясно че заприлкичваме на Диктаторска държава, където хората на диктатора се саморазправят пезцеремонно със раята!И бай дъ уей, твърде възможна е връзка между разтрела на шефа на НАП със въпросната екзекуция!Въпросът е какво правим ние? Чакаме да ни пуснат версия за да спим спокоино? Протести? Някъква активност? Или
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоша организация! Нали следващите 6 месеца трябваше да вървим на пръсти и да се усмихваме, дори когато спим. Ама явно някой подразделения, близки до властта, или не са чули, или са решили да направят сечено. Голямо излагане. Още в първите секунди на нашето Европредседателство, показахме кой командва в тази държава. А пък действията (по точно бездействията) на Главния секретар на МВР и особено на Главния прокурор, показаха ясно кадровия потенциал на една Партия.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омръзна ми да чета и да слушам обяснения на някакви пълни аматьори и журналисти, които си нямат хал хабер от криминалистика. Всичко, което се представя е невярно и е отзад напред. Първо е отвлечена и убита жената, след това са убити всички други. Тук не става въпрос нито за ревност, нито за страст, а е чисто поръчково убийство, където се изисква липса на каквато и да била емоция.